ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι Glory Days του Panathinaikos

Οι Glory Days του Panathinaikos

Η 3η Απριλίου έχει συνδεθεί με δύο από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του Παναθηναϊκού στο Champions League, εναντίον του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα! (VIDEOS)

Ο Παναθηναϊκός του 2018 κινδυνεύει με υποβιβασμό από τη Superleague λόγω χρεών, αλλά δεν απέχει πολύ η εποχή που μεσουρανούσε στο Champions League. Τότε που νικούσε τα μεγαθήρια, πετύχαινε σπουδαίες διακρίσεις και άγγιζε την πρόκριση στον τελικό ή στην τετράδα της διοργάνωσης.

Η 3η Απριλίου είναι μία ημερομηνία που έχει συνδεθεί με το Τριφύλλι. Αυτή τη μέρα ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει δύο από τις σπουδαιότερες νίκες της ιστορίας του στην Ευρώπη και σίγουρα, η ανάμνηση τους προκαλεί αναπόφευκτες συγκρίσεις με την τωρινή κατάσταση.

Στις 3 Απριλίου του 1996, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς του Αίαντα στο Ολυμπιακό Στάδιο της ολλανδικής πρωτεύουσας, πριν τη μετακόμιση του στο νεότευκτο - τότε - Amsterdam Arena, η ομάδα του Χουάν Ρότσα πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό. Στο 86', ο Δώνης έκανε μία τρελή "κούρσα" και πάσαρε στον αφύλακτο Βαζέχα, ο οποίος σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης!

Αγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σάαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φ. ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Λιτμάνεν (76' Μουσάμπα), Φίνιντι, Ντάβιντς, Κανού, Κλάιφερτ, Ρ. ντε Μπουρ.

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (83’ Μάρκος), Καπουράνης, Μαραγκός (62' Γ.Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (89' Νιόπλιας).

Στις 3 Απριλίου του 2002, στον πρώτο προημιτελικό του Champions League, o Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Μπαρτσελόνα στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Οι "πράσινοι" του Μαρκαριάν περιόρισαν τα ατού των "μπλαουγκράνα" και χτύπησαν λίγο πριν το φινάλε. Στο 78', ο Κόλκα μπήκε από αριστερά στην περιοχή, ο Αμπελάρδο τον ανέτρεψε, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο Μπασινάς το μετέτρεψε σε γκολ!

Παναθηναϊκός (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Κόλκα, Λυμπερόπουλος (60’ Μπόατενγκ), Βλάοβιτς (73’ Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου (90’ Βόκολος).

Μπαρτσελόνα (Ρεσάκ): Μπονάνο, Γκάμπρι, Πουγιόλ, Αμπελάρδο, Φρανκ ντε Μπουρ, Κόκο (66’ Ράισιγκερ), Ρόσεμπακ (70’ Ριβάλντο), Κοκού (53’ Τσάβι), Μότα, Όφερμαρς, Κλάιφερτ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ