ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι αριθμοί "καίνε" τον Παναθηναϊκό

Οι αριθμοί "καίνε" τον Παναθηναϊκό
Φερέιρα INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός δεν σκοράρει, δεν κερδίζει με τους αριθμούς να "ξεγυμνώνουν" αυτή του την αδυναμία εντός αγωνιστικού χώρου που στοιχίζει βαθμούς.

Μετά από πέντε αγωνιστικές ημέρες ο Παναθηναϊκός βρίσκεται 11η θέση (μπορεί να πάει πιο κάτω την Δευτέρα) του βαθμολογικού πίνακα με 4 πόντους, αγνοώντας τη νίκη εδώ και τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια.

Για τους λόγους που συμβαίνει αυτό έχουμε γράψει πολλές φορές, δίνοντας έμφαση κυρίως στα λάθη του προπονητή, που γι ακόμα μία φορά έκανε λόγο για "νέα ομάδα" που χρειάζεται χρόνο, παρότι οι πράσινοι ξεκίνησαν με 8/11 από την περσινή σεζόν.

Την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο πάντως αποτυπώνουν και οι αριθμοί, όπως τους παρουσιάζει η Superleague, στους οποίους το "τριφύλλι" παίρνει κάτω από τη βάση.

Στεκόμαστε στο επιθετικό κομμάτι, μιας και ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει μόλις τρία γκολ σε πέντε ματς (έξι αν βάλουμε και την Μάριμπορ), όπου διαπιστώνεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως οι "καλές" μεταγραφές των πράσινων έγιναν στην επιθετική - μεσοεπιθετική γραμμή, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τον προπονητή, ο οποίος επέλεξε τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν το καλοκαίρι.

Γύρω γύρω όλοι

Από τα στατιστικά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι ξεκάθαρη η εικόνα του Παναθηναϊκού, που έχει κατοχή, γυρνάει τη μπάλα, αλλά δεν πετάει περιοχή και δεν σκοράρει. Επίσης εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως "τρώει" εύκολα φάσεις.

Ας τα δούμε αναλυτικά...

Τελικές προσπάθειες: 48 (9η θέση)

Κάτω από Ολυμπιακό (63), Λεβαδειακό (62, ένα ματς λιγότερο), Αστέρα Τρίπολης (59), Πλατανιά (56), Άρη (54), Πανιώνιο (52), ΠΑΟΚ (51), Ατρόμητο (50)

Επίθεση: 3 γκολ σε 5 ματς (9η θέση)

Μαζί με Βέροια, Άρη, Κέρκυρα, Λεβαδειακό. Το ένα με πέναλτι και τα άλλα δυο από αμυντικούς (Βύντρα, Βελάσκες)

Επιθέσεις αντιπάλων: 55 (5η θέση)

Δηλαδή πόσες τελικές προσπάθειες έχει δεχθεί από αντιπάλους. Πίσω από ΟΦΗ (73), Βέροια (67), Πανιώνιος (60), Κέρκυρα (58)

Γκολ ανά τελικές προσπάθειες: 1/16 (5η θέση)

Πόσα τέρματα έχει πετύχει ανά τελικές φάσεις που φτιάχνει. Πίσω από ΑΕΚ (1/23), Πανθρακικός (1/23), Λεβαδειακό (1/20,7), και Άρη (1/18).

Πάσες / λάθη: 396 (1η θέση), 249 (5η θέση)

Ο Παναθηναϊκός έχει με διαφορά τις περισσότερες πάσες από κάθε ομάδα της Superleague και αυτό είναι λογικό, αφού έχει πολλούς παίκτες έξω από την περιοχή που δεν ξέρουν τι να κάνουν τη μπάλα.

Βέβαια αρκετές από αυτές είναι λαθεμένες όπως δείχνει η άλλη κατηγορία.

Εσείς διαβάστε: Εξακολουθεί να στηρίζει Φερέιρα ο Αλαφούζος, Τριανταφυλλόπουλος: "Το όνειρο πραγματικότητα", Αποδοκιμασίες σε Φερέιρα και παίκτες, Παναθηναϊκή Συμμαχία: "Πεντακάθαρο πέναλτι στον Λάζαρο", Στο ΟΑΚΑ ο Λέτο, Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Δείτε τον Κωνσταντίνο Παπασταμάτη να σχολιάζει τη φάση στο 10' όπου ο Χριστοδουλόπουλος ζήτησε πέναλτι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ