ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι αντοχές του Αλαφούζου έχουν εξαντληθεί

Οι αντοχές του Αλαφούζου έχουν εξαντληθεί
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr για τις αντιδράσεις που είχε ο Γιάννης Αλαφούζος μετά τη διακοπή του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Στα όρια της αντοχής του έχει φτάσει ο Γιάννης Αλαφούζος, μετά τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Ο εφοπλιστής είχε αποστασιοποιηθεί εδώ και μήνες από την καθημερινότητα της ομάδας, όμως πλέον έχει απηυδήσει από τις καταστάσεις που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από τη μία, ο Αλαφούζος παρατηρεί ότι οι προσπάθειες που κατέβαλε για την εξυγίανση του αθλήματος δεν απέδωσαν το παραμικρό. Το μόνο που βλέπει ότι άλλαξε, είναι ο ευνοούμενος του συστήματος, αφού παλαιότερα ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και πλέον είναι ο Ιβάν Σαββίδης.

Επιπροσθέτως, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του στους κρατικούς φορείς και στις ποδοσφαιρικές αρχές. Για αρκετό καιρό ανέμενε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, η FIFA ενεπλάκη στην Ελλάδα, όμως ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί κάθε φορά να πληρώνει τα "σπασμένα", όταν οι άμεσοι ανταγωνιστές του απολαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση.

Επίσης, ο Αλαφούζος είναι έντονα απογοητευμένος και από τα χτυπήματα εκ των έσω. Ο Παναθηναϊκός έχει πληγεί από εξωτερικούς εχθρούς, αλλά και από τις συμπεριφορές των οπαδών του. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ διεκόπη επειδή ένας ανεγκέφαλος πέταξε ένα κουτάκι μπύρα στον Βλάνταν Ίβιτς και του έδωσε το δικαίωμα να φύγει…

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ

Η διακοπή του παιχνιδιού στο "Απόστολος Νικολαΐδης" συνέπεσε με τον θάνατο του Αριστείδη Αλαφούζου, πατέρα του Γιάννη. Είναι προφανές ότι ο συνδυασμός των δύο γεγονότων επηρεάζει τον ψυχισμό του εφοπλιστή και τον φέρνει πιο κοντά στην απόφαση να απομακρυνθεί οριστικά και αμετάκλητα από τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο Αλαφούζος πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα στο παιχνίδι, δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευση του. Ευρισκόμενος σε συναισθηματική φόρτιση, ζήτησε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες στην ΠΑΕ την αμέσως επόμενη μέρα, για να ληφθούν αποφάσεις.

Όπως τόνιζαν οι συνεργάτες του μετά το ματς, "ο Αλαφούζος είναι ξένος με τέτοια φαινόμενα και δεν έχει τη διάθεση να κάνει άλλους συμβιβασμούς". Ο Αλαφούζος ανέχθηκε επί μία τετραετία αυτές τις καταστάσεις, διότι είχε την προσδοκία ότι θα τις νικήσει. Ωστόσο, φαίνεται πως νικήθηκε και δεν έχει την υπομονή να πολεμήσει άλλο. Έστω και δια της απόστασης που είχε μέχρι τώρα…

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΔΣ

Τα διοικητικά στελέχη του Παναθηναϊκού αποχώρησαν από το "Απόστολος Νικολαΐδης" γύρω στις 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, με την ένταση να είναι φανερή στα πρόσωπα τους. Άλλωστε, κατά τη συζήτηση τους στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αρκετές φορές ακούστηκαν φωνές και διαφωνίες. Κάτι που ήταν φυσιολογικό, απόρροια της ψυχολογικής φόρτισης.

Η ώρα συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου δεν ανακοινώθηκε, αλλά τα συμφραζόμενα έδειχναν το απόγευμα της Πέμπτης (18/5), αφού στις 12:00 της ίδιας μέρας είναι προγραμματισμένη η νεκρώσιμος ακολουθία του Αριστείδη Αλαφούζου, στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι.

Δεν είναι σαφές εάν ο Αλαφούζος θα παραστεί στη συνεδρίαση, αφού η κηδεία του πατέρα του θα τελεστεί στην Οία της Σαντορίνης. Οπότε, ίσως ταξιδέψει άμεσα εκτός Αθηνών και δεν προλάβει να μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι. Βέβαια, θα έχει προλάβει να δώσει τις κατευθύνσεις για το μέλλον…

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ