ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι 5 λόγοι για το "διαζύγιο" με τον Τουμαζάτο

Οι 5 λόγοι για το "διαζύγιο" με τον Τουμαζάτο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr καταγράφει τους λόγους που ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να "καρατομήσει" τον Αγησίλαο Τουμαζάτο από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Η αποπομπή του Αγησίλαου Τουμαζάτου από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, κυρίως επειδή αποτελούσε τον εξ' απορρήτων του Γιάννη Αλαφούζου. Ο πρώην γενικός διευθυντής της ΠΑΕ λάμβανε την τελική απόφαση για τα διοικητικά και τα οικονομικά ζητήματα, μετά από συνεννόηση με τον μεγαλομέτοχο.

Όμως, όσοι ξέρουν τι συμβαίνει στο Τριφύλλι, είχαν αντιληφθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το κλίμα είχε βαρύνει για τον Τουμαζάτο. Μία σειρά από ενέργειες του είχαν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Αλαφούζου, ο οποίος αποφάσισε να τον απομακρύνει από το πόστο του και να αλλάξει το οργανόγραμμα της εταιρίας.

Το Sport24.gr καταγράφει τους λόγους που ο Αλαφούζος αποφάσισε να απολύσει τον Αγησίλαο Τουμαζάτο, παρότι πριν λίγους μήνες του είχε αναθέσει τη διεύθυνση της εταιρίας...

Α) Ο πρώτος και πιο βασικός λόγος είναι ότι ο Αλαφούζος χρεώνει στον Τουμαζάτο αναποτελεσματικότητα στην περιστολή των δαπανών. Ο μεγαλομέτοχος είχε ζητήσει το μπάτζετ να μειωθεί στα 4 εκατομμύρια ευρώ μικτά, ένα νούμερο που δεν επιτεύχθηκε μετά τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Παρότι στις εντολές του Αλαφούζου εναντιώθηκαν οι Ουζουνίδης και Διαμαντόπουλος, εντούτοις αυτός ο οποίος θεωρήθηκε υπεύθυνος ήταν ο πρώην γενικός διευθυντής.

Β) Για τη μικρή ανταπόκριση των πιστωτών στο πλάνο εξόφλησης των χρεών, υπαίτιος θεωρήθηκε ο Τουμαζάτος. Παρότι είχε μικρά περιθώρια ελιγμών στις συζητήσεις λόγω της οικονομικής στενότητας, το περιβάλλον του Αλαφούζου εκτιμά ότι η παρουσία της ΠΑΕ στις δύο συγκεντρώσεις των πιστωτών δεν ήταν αρκετά πειστική. Βέβαια, είναι αμφίβολο ότι με άλλου είδους χειρισμούς θα σημειωνόταν μεγαλύτερη επιτυχία, όταν υπάρχουν τόσα χρέη.

Γ) Η πλευρά Αλαφούζου ισχυρίζεται ότι τον Δεκέμβριο είχε παρουσιαστεί από τον Τουμαζάτο (με τη συνεργασία του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου) ένα πλάνο εσόδων που θα προέκυπτε από τις πωλήσεις και το οποίο προσέγγιζε τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεντρωθέν ποσό ήταν αρκετά μικρότερο και αναγκάζει τον Αλαφούζο να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ ώστε να μην χρεοκοπήσει.

Δ) Ο Αλαφούζος αποδίδει προσωπικές στρατηγικές στον Τουμαζάτο, από ένα σημείο και μετά. Κυρίως, του "καταλογίζει" σύμπλευση με τους Ουζουνίδη - Διαμαντόπουλο, ενώ κατά τον Αλάφούζο ο πρώην γενικός διευθυντής υποχρεούταν να συγχρονίζεται με τις εντολές του μεγαλομετόχου. Κατά την άποψη του Αλαφούζου, ο Τουμαζάτος είχε μόνο εκτελεστικό ρόλο...

Ε) Οι απολαβές του Τουμαζάτου κρίθηκαν ιδιαίτερα υψηλές για μια ΠΑΕ όπου εφαρμόζεται μνημόνιο, ειδικά όταν δεν έχει επιτύχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τουμαζάτος αμειβόταν μηνιαίως με πενταψήφιο νούμερο και ο Αλαφούζος αποφάσισε να περικόψει αυτή την (τεράστια για τα τωρινά δεδομένα της ΠΑΕ) μισθολογική δαπάνη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ