ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο χρησιμότατος κύριος Ζέκα

Ο χρησιμότατος κύριος Ζέκα
INTIME SPORTS

Ο Κάρλος Ζέκα προσθέτει ενέργεια και τρέξιμο στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, ενώ χρησιμοποιείται σε πολλές θέσεις.

Ο νέος Παναθηναϊκός που θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, θα αποτελείται από ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα καλύπτουν πολλά χιλιόμετρα και θα μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της φιλοσοφίας του 66χρονου προπονητή είναι ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2011.

Ένα χρόνο αργότερα θεωρείται από τους σίγουρους βασικούς και ένας από αυτούς οι οποίοι εκφράζουν το δόγμα της ομάδας. Ενέργεια, κίνηση, τρέξιμο, πρέσινγκ και προσπάθεια συγκροτούν το πακέτο «Κάρλος Ζέκα».

Από την άμυνα στην επίθεση

Όπως φάνηκε στο φιλικό με τη Μπράουνσβαϊγκ, ο Ζέκα ήταν ο πιο κινητικός και ενεργητικός πράσινος. Τη μία στιγμή έκοβε στην άμυνα και την επόμενη είχε προωθηθεί για να δώσει στήριγμα στην επίθεση. Και αυτό δεν συνέβη μία ή δύο φορές, αλλά σε πολλές φάσεις.

Ο Ζέκα δείχνει να τρέχει χωρίς κόπο, μοιάζει να μην κουράζεται και να έχει αποθηκευμένα ανεξάντλητα αποθέματα καυσίμου… Πρακτικά, δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να έχει παραπάνω παίκτη όταν αμύνεται και παραπάνω όταν επιτίθεται.

Οι οδηγίες του Φερέιρα

Παρακολουθώντας μία προπόνηση, διαπιστώνεται εύκολα ότι ο Φερέιρα ασχολείται πάρα πολύ με τον Ζέκα. Του φωνάζει και τον παρατηρεί συχνά στη μητρική τους γλώσσα και του δείχνει διαρκώς πως θέλει να αγωνίζεται.

Φυσικά, δεν το κάνει γιατί ο 24χρονος μέσος είναι ο εύκολος στόχος, αλλά γιατί τον πιστεύει και θέλει να τον βοηθήσει να εξελιχθεί. Και είναι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί εάν τον ακούσει.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ζέκα θα είναι σημαντικό γρανάζι της πράσινης μηχανής…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ