ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ο Βαρδινογιάννης έριχνε βλοσυρές ματιές..."

"Ο Βαρδινογιάννης έριχνε βλοσυρές ματιές..."

Ο συνεργάτης του Ρόνι Άλεν, Πάντι Μάλιγκαν, περιέγραψε τις εντυπώσεις του από τη συνεργασία με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό της δεκαετίας του 1980.

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης δεν ήταν ο πιο εύκολος χαρακτήρας, όπως έχουν σχολιάσει προπονητές και ποδοσφαιριστές οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί του. Ωστόσο, η άποψη ενός ανθρώπου ο οποίος δεν ζούσε στον μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον γνώρισε χωρίς προκαταλήψεις, έχει την αξία της...

Ο Ιρλανδός Πάντι Μάλιγκαν, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα το 1980 ως συνεργάτης του Ρόνι Άλεν, μίλησε στην ιστοσελίδα "newstalk.com" και μοιράστηκε τις εντυπώσεις του για τον "καπετάνιο". Μάλιστα, εστιάζει στη... ματιά του Βαρδινογιάννη και στο ότι ήταν καλός άνθρωπος!

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον τρόπο που ήρθε στον Παναθηναϊκό: «Ο Ρόνι Άλεν, που ήταν ο προπονητής μου στηΓουέστ Μπρόμ, με κάλεσε στο τηλέφωνο από το πουθενά και έτσι πήρα τη θέση του βοηθού προπονητή στον Παναθηναϊκό. Μου είπε… ‘θες να έρθεις;’ κι εγώ απάντησα ‘γιατί όχι;'».

Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου εκείνη την εποχή: «Οι Έλληνες παίκτες ήθελαν να προπονούνται συνεχώς πολύ σκληρά, αλλά και να τρέχουν. Και ναι, η τεχνική τους κατάρτιση ήταν εξαιρετική και η επαφή τους με τη μπάλα ήταν απλά απίθανη. Έμεινα έκπληκτος από αυτό, μπορούσαν να παίξουν καλά. Παρόλα αυτά, η εξωαγωνιστική ζωή δεν τους βοηθούσε καθόλου, ενώ αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε».

Για τον τρόπο που ο Άλεν έχασε τη δουλειά του: «Το 1980 κληρωθήκαμε με τη Γιουβέντους στο Κύπελλο UEFA, η οποία μας διέλυσε στο Τορίνο με σκορ 4-0. Μετά το ματς, ο Ρόνι Άλεν ουσιαστικά είχε χάσει τη δουλειά του. Καθόμασταν στο αεροπλάνο και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, με αποκάλεσε… Πάτρικ, ενώ έριχνε βλοσυρές ματιές στον Άλεν. Τότε, θυμάμαι ότι ο Άλεν μου είπε ‘Νομίζω ότι τελειώσαμε’ και εγώ του απάντησα χαριτολογώντας ότι θα πρέπει να μιλάει μόνο για τον εαυτό του. Προσπαθούσα να κάνω πλάκα μαζί του. Την επόμενη μέρα ο Βαρδινογιάννης έδιωξε τον Άλεν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με τον τελευταίο να μου λέει ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας θέλει να μείνω. Από την πλευρά μου σκέφτηκα πως εφόσον αυτό επιθυμεί, τότε θα μείνω».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της συνέντευξης, οΠάντι Μάλιγκανανέφερε ότι οΓιώργος Βαρδινογιάννηςείναι καλός άνθρωπος, εάν τον γνωρίσεις καλά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ