ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

O τελευταίος πειρασμός του Ουζουνίδη

ΑΕΚ - ΠΑΟ / ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ
ΑΕΚ - ΠΑΟ / ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ EUROKINISSI SPORTS

Πολλές πιθανότητες παραμονής του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος της σεζόν δεν υπάρχουν. Η φθορά της εφετινής σεζόν τον κούρασε. Την απόφασή του για αποχώρηση σχεδόν την έχει πάρει. Όμως από το Φάληρο αρχίζει ένα αξέχαστο ταξίδι δύο μηνών...

Εδώ και περίπου έναν μήνα ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι πολύ πιο ήρεμος. Και στην καθημερινή ζωή του και στο Κορωπί. Είναι πολύ πιο συγκεντρωμένος στο αντικείμενό του, έπαψε να ξεφυσάει και να χολοσκάει με το καθετί στραβό στον Παναθηναϊκό, ξαναβρήκε την αυτοκυριαρχία του, γέμισε τις μπαταρίες του με αντοχές.

Όταν έληξε η μεταγραφική περίοδος και ο μάνατζερ και στενός φίλος του, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, από το μυαλό και την ψυχή του κόουτς έφυγε ένα τεράστιο βάρος. Ένιωθε έξτρα ευθύνη (και) για το ρόστερ της ομάδας; “Συμμετείχε” λόγω των καθημερινών πολύωρων συζητήσεων με τον Διανμαντόπουλο σε κάθε... ανθυπολεπτομέρεια της μίζερης παναθηναϊκής πραγματικότητας; Είχε υπερφορτωθεί με το άγχος στα σίριαλ της πώλησης του “κάθε” Μολέντο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες και Κουρμπέλη, με τα “φλερτ” και τις έμμεσες ή άμεσες προτάσεις ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού; Ένιωθε έξτρα πίεση κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, βλέποντας πώς διαμορφώνεται το ρόστερ της ομάδας του και ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν λόγω και των αρνητικών αποτελεσμάτων με Λεβαδειακό, Απόλλωνα, Παναιτωλικό;

'Ισως όλα αυτά μαζί! Προσθέστε και την... απληρωσιά και τις φήμες περί απόλυσης και επαφών κάποιων διοικούντων με άλλους προπονητές και τη μουρμούρα από ορισμένους παίκτες και, και, και... έχετε έτοιμο το εκρηκτικό κοκτέιλ ενός επαγγελματία, ο οποίος είχε φτάσει στα όριά του πολλές φορές. Πώς και γιατί άντεξε και δεν παραιτήθηκε, μόνο ο ίδιος το ξέρει. Πιθανότατα λόγω της τρομερής αυτοπεποίθησής του, του ιδιαίτερου αγωνιστικού εγωισμού του, του “οξυγόνου” που έπαιρνε από την εξέδρα. Και του “never give up” που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο.

"ΠΕΤΑΞΕ" ΔΥΟ ΒΑΡΗ, ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

Το πρώτο βάρος έφυγε με την αποχώρηση του Διαμαντόπουλου. Τέλος η ενασχόληση με τα πάντα! Η ενημέρωση για τα πάντα! Οι ατέλειωτες ώρες στα τηλέφωνα, στο Κορωπί και στα γραφεία της ΠΑΕ. Το δεύτερο βάρος έφυγε με τα δύο διαδοχικά τρίποντα επί της ΑΕΛ και της Λαμίας. Εξαφάνιση κάθε “υποψίας” υποβιβασμού, χαραμάδα πεντάδας, ηρεμία. Και... τελική ευθεία!

Την Κυριακή, πρώτη φορά στο “Γ. Καραϊσκάκης” ως προπονητής του Παναθηναϊκού εναντίον του Ολυμπιακού. Στη Λεωφόρο έχει... 2/2. 1-0 με Μπεργκ, 1-0 με Βιγιαφάνιες. Στα Εμιράτα ο Σουηδός, στην Τουρκία ο Αργεντινός. Στην ΑΕΚ ο Χουλτ, στη Βραζιλία ο Μολέντο, στη Δανία ο Ζέκα... Αλλά ο Ουζουνίδης και με τη... Ρεάλ να παίζει, θα το πιστεύει. Είναι τέτοια η πάστα του. Σαν του Καραγκούνη ένα πράγμα. Το πιστεύει ότι αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να φύγει αήττητος από το Φάληρο. Και από το ΟΑΚΑ. Και από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Και σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια: με τον Αστέρα, τον Ατρόμητο, τον Πανιώνιο... Ως το τέλος! Ως την αυλαία με την Ξάνθη στις 6 Μαϊου.

Είναι ο τελευταίος πειρασμός του με τον Παναθηναϊκό αυτή η σειρά αγώνων. Η προπονητική δοκιμασία δύο μηνών. Αν απ΄ αυτά τα ματς αλλάξει κάτι ως προς το θέμα της παραμονής του (μόνο με άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς και μόνο αν τον θέλουν οι... επόμενοι στην περίπτωση που αλλάξει χέρια ο Παναθηναϊκός) θα το μάθουμε στις αρχές του Μάη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ