ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο σχεδιασμός του Ουζουνίδη για την Γκαμπάλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει τον τρόπο που θα προσεγγίσει ο Παναθηναϊκός το πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι της σεζόν. Διαβάστε το ρεπορτάζ.

Εκτός από το διακύβευμα της πρόκρισης που έχει το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Γκαμπάλα, αποτελεί μία πρόκληση για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του. Διότι, το προπονητικό επιτελείο του Τριφυλλιού αφιέρωσε αρκετές ώρες στη μελέτη του αντιπάλου, ώστε να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα.

Η τακτική και η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο σημερινό (27/7) παιχνίδι δεν θα έχουν εκπλήξεις. Αφενός επειδή ο Ουζουνίδης εφαρμόζει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και αφετέρου, έχει περιορισμένες επιλογές και θα επιστρατεύσει νεαρούς για να συμπληρώσει 18άδα.

Ο Βλαχοδήμος θα αρχίσει στην εστία, οι Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος και Χουλτ θα αγωνιστούν στην τετράδα της άμυνας, οι Ζέκα και Κουρμπέλης θα συνθέσουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, οι Λουντ και Χατζηγιοβάνης θα καλύψουν τα άκρα της μεσαίας γραμμής και οι Μολίνς - Άλτμαν θα παίξουν στην επίθεση.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ

Ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του έδωσαν μεγάλη σημασία στην ψυχολογία. Παρότι μόνο οι Ζέκα, Λουντ, Κουτρουμπής και Στιλ ήταν παρόντες στον προ διετίας αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη Γκαμπάλα, εντούτοις η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έχει δημιουργήσει ένα κλίμα εκδίκησης. Κάτι που δεν θέλει καθόλου ο Ουζουνίδης, αφού το θεωρεί αποπροσανατολιστικό.

Όλη την εβδομάδα ο προπονητής του Τριφυλλιού επαναλαμβάνει στους παίκτες ότι πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι, που δεν κρύβει τίποτα περισσότερο από το αγωνιστικό του κομμάτι. Τους εξηγεί ότι πρέπει να προκριθούν για τη δική τους προσπάθεια και όχι για όσα συνέβησαν στο παρελθόν και τους ζήτησε να μην παρασυρθούν από τις εκδηλώσεις στις εξέδρες...

ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΣΤΥΛ

Τακτικά, ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί πιο συντηρητικός σε σχέση με το φιλικό με την Αλκμάαρ. Δεν πρόκειται να πρεσάρει με τόση ένταση και τόση διάρκεια από την αρχή, διότι όπως ομολόγησε ο Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου, ακόμα δεν είναι "έτοιμος στα πόδια". Το σημερινό ματς είναι επίσημο, κάθε λάθος κοστίζει και δεν υπάρχει η δυνατότητα για πολλές αλλαγές στο 60', ώστε να εισέλθουν ξεκούραστοι στο παιχνίδι.

Η Γκαμπάλα έχει δώσει δύο επίσημα παιχνίδια, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που είναι το πρώτο του. Επίσης, η αζέρικη ομάδα έχει αποκτήσει το "know how" στα εκτός έδρας παιχνίδια και η Γιαγκελόνια το διαπίστωσε στον β' προκριματικό γύρο του Europa League. Μόνο που αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός είναι υποψιασμένος και θα αντιμετωπίσει την αντίπαλο του με υπεροψία και αφέλεια...

ΑΚΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να "χτυπήσει" τη Γκαμπάλα στα άκρα και στις στατικές φάσεις. Με τα δίδυμα κάθε πλευράς (Κουλιμπαλί - Χατζηγιοβάνης και Χουλτ - Λουντ) να έχουν υψηλό ποσοστό επιτυχημένων συνεργασιών, ο Ουζουνίδης θέλει να βρει συνδυασμούς και ευκαιρίες για γκολ. Άλλωστε, τα 4 από τα 5 γκολ του Παναθηναϊκού στα φιλικά έχουν δημιουργηθεί από τις πτέρυγες.

Στις στατικές φάσεις ο Παναθηναϊκός παίρνει καλό βαθμό στην άμυνα, όμως επιθετικά δεν τις έχει αξιοποιήσει. Όμως, ο Ουζουνίδης τις έχει δουλέψει πολύ αυτές τις μέρες και εκτιμά πως ήρθε η ώρα να αποδώσουν. Για αυτό, έκανε φροντιστήριο στον Χατζηγιοβάνη, που θα αναλάβει τις εκτελέσεις και του εξήγησε που θέλει να στέλνει τη μπάλα.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΡΟΛΟΙ

Η απουσία του Κουτρουμπή κάνει τον Παναθηναϊκό πιο σκληρό στην άμυνα, αφού ο Κολοβέτσιος είναι πιο δυναμικός και βγαίνει στην προσωπική μονομαχία. Ωστόσο, στερεί την προώθηση της μπάλας από την άμυνα, μία ικανότητα που διαθέτει ο 26χρονος αμυντικός. Προκειμένου να καλυφθεί το κενό, ο Ζέκα έχει οδηγίες να κατεβαίνει πιο χαμηλά και να παίρνει με ασφάλεια την πρώτη πάσα.

Επίσης, σε σύγκριση με το φιλικό με τη Αλκμάαρ, πιο χαμηλά θα αγωνιστεί και ο Όμρι Άλτμαν. Ο Ισραηλινός θα λειτουργεί ως πέμπτος χαφ όταν ο Παναθηναϊκός θα αμύνεται ή θα γυρίζει πιο πίσω για να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας, όταν η Γκαμπάλα θα πιέζει ψηλά. Τέλος, ο Ουζουνίδης ποντάρει στο φορμάρισμα του Μολίνς και του έχει ζητήσει να μένει σε ακτίνα βολής στη μεγάλη περιοχή, για να βρει την ευκαιρία να σκοράρει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ