ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ο Πογιάτος από τους λίγους που επιβίωσαν στη Ρεάλ, ανοίγει δίαυλο για τον Παναθηναϊκό"

"Ο Πογιάτος από τους λίγους που επιβίωσαν στη Ρεάλ, ανοίγει δίαυλο για τον Παναθηναϊκό"

Ο ρεπόρτερ ακαδημιών της Ρεάλ στην AS, Κάρλος Φορχάνες, αναλύει στο Sport24.gr το προφίλ του Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην ανάληψη τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού.

Ο Ντάνι Πογιάτος πήρε την Τρίτη (2/6) την έγκριση της Ρεάλ για να αποχωρήσει από τη Κ19 και παράλληλα να ολοκληρώσει την μετακίνηση του στον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού, Τσάβι Ρόκα, προχωρά στην επιλογή του συμπατριώτη του ο οποίος έχει δυο διαφορετικές θητείες στα τμήματα υποδομής της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας.

Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον ρεπόρτερ ακαδημιών των μερένγκες στην μεγάλη ισπανική εφημερίδα, AS, για ν' αναζητήσει επιπλέον στοιχεία για το προπονητικό προφίλ του Ντάνι Πογιάτος.

Ο Κάρλος Φορχάνες εξηγεί την επιθετική φιλοσοφία του 46χρονου προπονητή και τον αγαπημένο του σχηματισμό με την Κ19 των Μαδριλένων.

"Ο Πογιάτος συνήθως προτιμούσε το 4-2-3-1 στα περισσότερα παιχνίδια της Κ19 της Ρεάλ. Βέβαια γίνεται αντιληπτό ότι σε αυτές τις κατηγορίες ο σχηματισμός δεν είναι κανόνας. Μπορεί ν' αλλάξει από ματς σε ματς, μέσα στη σεζόν. Κι αυτό γιατί ο στόχος των ομάδων πέρα από τους τίτλους στις αντίστοιχες κατηγορίες είναι ν' αναδείξουν και παίκτες.

Έχω δει σε αρκετά παιχνίδια να παίζει και το 4-3-3. Σε κάθε περίπτωση η φιλοσοφία είναι επιθετική. Βέβαια για να είμαι δίκαιος είχε και το ρόστερ που επέτρεπε κάτι τέτοιο.

"Ο Πογιάτος από τους λίγους που επιβίωσαν στη Ρεάλ, ανοίγει δίαυλο για τον Παναθηναϊκό"

Το υλικό ήταν πολύ ανώτερο από τις υπόλοιπες ομάδες που ήταν ευπρόσδεκτη - αν όχι επιβεβλημένη - η επιθετική φιλοσοφία".

Ο ρεπόρτερ ακαδημιών της Ρεάλ στην AS προσπαθεί να ερμηνεύσει την τακτική της επιλογή του Τσάβι Ρόκα για τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού και τονίζε ότι με αυτόν τον τρόπο οι πράσινοι θ' ανοίξουν μεταγραφικό δίαυλο επικοινωνίας για νεαρούς παίκτες με την ομάδα της Μαδρίτης.

"Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός με τη διαφαινόμενη επιλογή του Πογιάτος ανοίγει κι άλλους δρόμους. Εννοώ ότι σε συνεργασία με τον Τσάβι Ρόκα ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει δίαυλο με την Μπαρτσελόνα - φόρεσε τη φανέλα της, είναι Καταλανός, ήταν κοντά στο ν' αναλάβει πόστο στους μπλαουγκράνα - ανοίγει και με τη Ρεάλ.

Το αντιλαμβάνομαι ως λογική. Δεν μπορούν όλοι οι παίκτες των ακαδημιών των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ να παίξουν στην πρώτη ή στη δεύτερη ομάδα.

Κάποιοι παραχωρούνται σε ομάδες της Ισπανίας ή του εξωτερικού για να πάρουν λεπτά συμμετοχής και να ψηθούν σε πιο σκληρό επίπεδο".

Ο Ντάνι Πογιάτος ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα Νέων της Εσπανιόλ, πήγε στο Μπαχρέιν για ν' αναλάβει το αντίστοιχο πόστο στην εθνική ομάδα της αραβικής χώρας, πήρε το βάπτισμα του πυρός στους νέους της Ρεάλ κι έφυγε για το Τελ Αβίβ και το Ισραήλ ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Γιόρντι Κρόιφ για ν' αναλάβει βοηθός του στη Μακάμπι. Αλήθεια, πώς η Ρεάλ δέχτηκε πίσω έναν προπονητή που έφυγε;

"Είναι από τους ελάχιστους που επιβίωσαν στη Ρεάλ. Ξέρετε ότι όταν αλλάζει ο τεχνικός διευθυντής στις ακαδημίες, αλλάζει και το 80-90% των προπονητών των ομάδων στα αντίστοιχα ηλικιακά κλιμάκια. Τον επέλεξε ο Βίκτορ Φερνάντεθ, έφυγε και τον προσέλαβε ξανά ο Ραμόν Μαρτίνεθ όταν ανέλαβε.

Είναι από τους λίγους που επιβίωσαν κι αυτό έχει τη σημειολογία για την εκτίμηση της οποίας χαίρει μέσα στην ομάδα. Ξέρετε αν δεν είσαι όνομα που έχει παίξει στην ομάδα (Ζιντάν, Ραούλ, Γκούτι, Αρμπελόα, Ρομπέρτο Κάρλος) είναι και δύσκολο όχι μόνο να σε επιλέξουν, αλλά και να μείνεις.

"Ο Πογιάτος από τους λίγους που επιβίωσαν στη Ρεάλ, ανοίγει δίαυλο για τον Παναθηναϊκό"

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι πολύ δύσκολα θα έπαιρνε προαγωγή για την Ρεάλ Καστίγια. Εκεί βρίσκεται ο Ραούλ και χτίζουν το προφίλ του για ν' αναλάβει την πρώτη ομάδα στο μέλλον. Γι' αυτό και η ομάδα δεν στέκεται εμπόδιο στους προπονητές των μικρότερων ομάδων όταν έχουν κάποια πρόταση".

Ο Παναθηναϊκός θ' αποτελέσει την πρώτη του εμπειρία ως πρώτος προπονητής σε επαγγελματικό επίπεδο κι αυτό είναι ένα στοίχημα. Ο Κάρλος Φορχάνες παραδέχεται την έκπληξή του και ξεχωρίζει δυο 19χρονους που ανέδειξε ο Ντάνι Πογιάτος. Ο ενας εξ αυτών, μάλιστα, κέντρισε το ενδιαφέρον του Ζινεντίν Ζιντάν και τον κάλεσε για λίγες προπονήσεις με την πρόταση ομάδα.

"Δεν γνωρίζω εάν είχε πρόταση να εργαστεί ως πρώτος προπονητής. Ξέρω ότι κάθε καλοκαίρι το όνομά του ακουγόταν, αλλά ως δεύτερος προπονητής στο πλευρό κάποιου αλλου προπονητή κάποιας άλλης ομάδας.

Το αντιμετωπίσαμε με έκπληξη, είναι η αλήθεια, γιατί μια ομάδα γνωστή στην Ευρώπη όπως ο Παναθηναϊκός παίρνει το ρίσκο να επενδύσει σε έναν προπονητή, από την πιο προφανή για πολλούς λύση να καταφύγει σε έναν πιο έτοιμο τεχνικό.

Δύο παιδιά που ανέδειξε την τρέχουσα σεζόν είναι ο Σέρχιο Αρίμπας και ο Ιβάν Μοράντε. Και οι δυο αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή κι έκαναν πολύ καλή χρονιά. Μάλιστα, τον δεύτερο τον κάλεσε και ο Ζινεντίν Ζιντάν στην πρώτη ομάδα να τον δει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί επέλεξε Πογιάτος ο Παναθηναϊκός
Κλείνει ο Πογιάτος, πήρε το "ΟΚ" από την Ρεάλ
Ο Πογιάτος ακολούθησε το λογαριασμό της Super League στο twitter
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ