ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο ΠΑΟ περιμένει την παράταση της UEFA

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

H UEFA δεν έχει απαντήσει ακόμα στο επίσημο αίτημα της ΕΠΟ για παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου ως προς την υποβολή των φακέλων των ομάδων για την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα και άπαντες στον Παναθηναϊκό περιμένουν τη... μεγάλη Παρασκευή.

Τα σενάρια για νέο ΔΣ στη Λίγκα και για “συμμαχία των 8” που ψάχνουν να βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο δίνουν και παίρνουν, αλλά στην πραγματικότητα το πρώτο "σωσίβιο" για τον Παναθηναϊκό - ίσως και άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας - δεν έχει... εμφανιστεί.

Αυτό το πρώτο "σωσίβιο", το οποίο ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να διατηρήσει τους Πράσινους στη Σούπερ Λίγκα, αλλά θα τους δώσει μια ανάσα για... σπριντ πληρωμών, είναι η παράταση που έχει ζητήσει η ΕΠΟ από την UEFA ως προς την ημερομηνία υποβολής των φακέλων για την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

Κορυφαία στελέχη της ΕΠΟ περίμεναν σήμερα αυτή την απάντηση, αλλά μάλλον θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Μέχρι αύριο, Παρασκευή (30/3); Λογικά ναι, διότι λήγει και η σχετική προθεσμία, για την οποία έχει ζητηθεί παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου.

Τι μπορεί να προλάβει μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ακόμα δεν έχει πάρει υπογραφές για τους διακανονισμούς από τους παίκτες του τωρινού ρόστερ του; Μόνο οι διοικούντες την ΠΑΕ το γνωρίζουν! Το βέβαιο είναι ότι προλαβαίνει να συνάψει συμφωνία (εκτός απροόπτου με την Cosmote) για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης σεζόν και με τα χρήματα που θα προεισπράξει (τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ) να κλείσει ακόμη περισσότερες τρύπες, ψάχνοντας ταυτόχρονα και για άλλες πηγές εσόδων, ίσως από φίλους επιχειρηματίες του Γιάννη Αλαφούζου. Σαν τον... ανώνυμο που έκανε τη διευκόλυνση για τις 725.000 ευρώ της Αλ Αϊν.

Όσο για την αλλαγή του κανονισμού περί υποβιβασμού; Ακόμη κι αν "περάσει" από νέο ΔΣ της Λίγκας ως πρόταση προς την ΕΠΟ, πολύ δύσκολα θα ψηφιστεί από την ομοσπονδία υπό τον μπαμπούλα του Grexit. Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι, αλλά με τα τωρινά δεδομένα, είναι λίγες οι πιθανότητες...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ