ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός που κέρδισε και που έχασε

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το 3-2 επί της ΑΕΚ και το Sport24.gr καταγράφει τα θετικά και τα αρνητικά σημάδια που έδειξε η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε ντέρμπι δημιουργεί ευφορία στον Παναθηναϊκού, αφού μετά τον Ολυμπιακό απέδειξε την ανωτερότητα του και έναντι της ΑΕΚ. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη τα έκανε όλα καλά. Το αντίθετο, υπάρχουν πράγματα που δημιουργούν ανησυχία.

Το Sport24.gr καταγράφει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που αφήνει η πράσινη επικράτηση στο αθηναϊκό ντέρμπι...

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

* Με τη διαφορά στο +5 από την ΑΕΚ (6 αφού υπερέχει στην ισοβαθμία) και στο +7 από τον Πλατανιά και την Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχή στα play offs.

* Η βαθμολογική διαφορά παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης των επόμενων παιχνιδιών, ώστε να προφυλαχθούν παίκτες για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου και τα play offs.

* Ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι στη φετινή σεζόν και η πρώτη φιλοξενούμενου στα ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος.

* Το "διπλό" επί της ΑΕΚ δίνει συνέχεια στην επικράτηση επί του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου. Παρά την διακοπή, ο Παναθηναϊκός έδειξε για πρώτη φορά διάρκεια στη σεζόν.

* Με νικηφόρα αποτελέσματα στα ντέρμπι, οι ποδοσφαιριστές αποκτούν αυτοπεποίθηση και νιώθουν υπεροχή έναντι αντιπάλων που θα αντιμετωπίσουν στο Κύπελλο και στα play offs.

* Η δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη και των συνεργατών του παράγει αποτελέσματα, οι παίκτες το αντιλαμβάνονται και η ομάδα αποκτά προοπτική και προσδοκία.

* Παρά τις αντιξοότητες από τις διαιτητικές αποφάσεις, οι παίκτες δεν αποσυντονίστηκαν, διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και πήραν τους τρεις βαθμούς, δείχνοντας "χαρακτήρα" και νοοτροπία νικητή.

* Ο Μάρκους Μπεργκ διανύει περίοδο φόρμας και διάγει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Πρόκειται για μία ευνοϊκή περίσταση εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

* Το ρόστερ παρέχει λίγες εναλλακτικές επιλογές στον Μαρίνο Ουζουνίδη, με αποτέλεσμα οι βασικοί να μην ξεκουράζονται επαρκώς και να παρουσιάζουν κόπωση.

* Μερικοί αναπληρωματικοί διαθέτουν αποδεδειγμένα ικανότητες, όμως για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν έχουν καταφέρει να τις δείξουν όταν παίρνουν ευκαιρίες.

* Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να "κλειδώσει" τη νίκη και επέτρεψε στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει, παρά τα όποια διαιτητικά λάθη. Υπάρχει αδυναμία στο να "τελειώσει" τον αντίπαλο.

* Η αντίδραση του Σεμπαστιάν Λέτο ενδέχεται να προκαλέσει την τιμωρία του και να τον κρατήσει εκτός από 2-3 παιχνίδια. Αψυχολόγητη ενέργεια από έναν από τους πιο έμπειρους.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα τα λεφτά η αντίδραση του Ουζουνίδη

Ουζουνίδης: "Σε ένα σημείο σταματήσαμε να παίζουμε"

Μπεργκ: "Να κερδίσουμε όλα τα ματς που έχουμε σε Κύπελλο, πρωτάθλημα"

"Τρελός" Σουηδός, θεότρελο ντέρμπι

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ