ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ποντάρει στην αλλαγή των ποινών

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις για την αδειοδότηση έως τα τέλη Μαρτίου και αναζητά εναλλακτική για να μην υποβιβαστεί.

Στο σημείο «μηδέν» φτάνει ο Παναθηναϊκός, όσον αφορά την αδειοδότηση για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η καταληκτική ημερομηνία για τη ρύθμιση των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί μέχρι την 31/12/2017 πλησιάζει, αφού η 31η Μαρτίου απέχει λίγες μέρες.

Διότι εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν είναι έτοιμος, τότε θα ακολουθήσει ο υποβιβασμός.

Ωστόσο, όπως εξελιχτεί η κατάσταση, η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων μέχρι το τέλος του μήνα ισοδυναμεί με ένα μικρό θαύμα. Πρώτα απ’ όλα, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν προτίθεται να καλύψει όλο το ποσό που χρειάζεται και το οποίο ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η διοίκηση δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, από τη στιγμή που θα έχει λίγα χρήματα στη διάθεση της. Όμως, από σήμερα (26/3) θα εντείνει τις επαφές της με τους πιστωτές, με την ελπίδα να συμφωνήσει με τους περισσότερους σε διακανονισμούς και «κουρέματα».

Ρεαλιστικά, η διοίκηση γνωρίζει ότι έχει λίγες πιθανότητες για να κλείσει καλές συμφωνίες. Επομένως, εναποθέτει τις ελπίδες της στην αλλαγή των ποινών για τις ΠΑΕ που δεν θα εκπληρώσουν τα κριτήρια για την αδειοδότηση. Ένα θέμα που θα συζητηθεί στη σημερινή (26/3) συνεδρίαση του ΔΣ της Superleague.

Το ζήτημα έθιξε η ΑΕΚ με επιστολή που έστειλε και τη θέση της αναμένεται να υποστηρίξει ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα, αρκετές ομάδες που έχουν προβλήματα με τη συμπλήρωση του φακέλους αναμένεται να ταχθούν υπέρ. Αυτό που ζητούν είναι να μην επιβάλλεται ο υποβιβασμός, αλλά αγωνιστικές και οικονομικές κυρώσεις.

Ωστόσο, ακόμα και αν ο Συνεταιρισμός υιοθετήσει την εισήγηση της ΑΕΚ, η τελική απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ. Ο Παναθηναϊκός θα κλιμακώσει τις πιέσεις, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή των ποινών. Συγχρόνως, θα προσπαθήσει να ρυθμίσει τις οφειλές τους, αλλά το βάρος θα πέσει στην τροποποίηση του κανονισμού, που είναι πιο εφικτή περίπτωση…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ