ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πλησιάζει στον Τσάβες

Andres Chavez of Argentina's Boca Juniors, center, celebrates after scoring against Chile's Palestino during a Copa Libertadores soccer match in Santiago, Chile, Wednesday, Feb. 18, 2015. (AP Photo)
Andres Chavez of Argentina's Boca Juniors, center, celebrates after scoring against Chile's Palestino during a Copa Libertadores soccer match in Santiago, Chile, Wednesday, Feb. 18, 2015. (AP Photo) AP

Διαβάστε στο Sport24.grγια τις μεταμεσονύχτιες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση του Παναθηναϊκού με τη Μπόκα Τζούνιορς και τον Αντρές Τσάβες, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία.

Να κάνει δικό του τον Αντρές Τσάβες προσπαθεί ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες ώρες, διατηρώντας ανοιχτή επικοινωνία με τη Μπόκα Τζούνιορς και με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή. Η υπόθεση είναι περίπλοκη, αφού πρέπει να καλυφθούν οι απαιτήσεις της αργεντινικής ομάδας και του 26χρονου επιθετικού, που δεν είναι μικρές.

Η Μπόκα είναι πιο προσιτή σε όσα ζητάει σε σχέση με τον Τσάβες και βρίσκεται μία... ανάσα από συμφωνία με τον Παναθηναϊκό. Επειδή πιστεύει στη μεταπωλητική αξία του ποδοσφαιριστή, απαίτησε και πέτυχε να κρατήσει το 50% των δικαιωμάτων του και συναίνεσε στην πώληση του 50% έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ. Ποσό που δεν είναι λίγο για έναν παίκτη ο οποίος μένει ελεύθερος στις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Πλέον, η μόνη εκκρεμότητα αφορά τις εγγυήσεις που ζητά η Μπόκα για την αποπληρωμή του αντιτίμου. Φαίνεται πως έχει ενημέρωση για τα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού και επιθυμεί να εξασφαλιστεί για παν ενδεχόμενο. Αλλά, αυτή η λεπτομέρεια δεν πρόκειται να αποτελέσει τροχοπέδη για το κλείσιμο του deal.

ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΑΤΖΕΝΤΗ

Αντίθετα, ο Τσάβες αποδεικνύεται πιο δύσκολος στις συζητήσεις. Η δήλωση του μάνατζερ του, Φεντερίκο Χιντάλγκο περί απόρριψης της πρότασης του Παναθηναϊκού περιέχει μία δόση αλήθειας. Όντως, απορρίφθηκε μία προσφορά από το Τριφύλλι και ο ατζέντης τη δημοσιοποίησε, ώστε να πιέσει για περισσότερα χρήματα.

Ο Παναθηναϊκός προτείνει στον Τσάβες ανάλογο συμβόλαιο με εκείνο που πρόσφερε στον Πούκι. Με πάγιες αποδοχές που αγγίζουν τις 550.000 ευρώ και με μπόνους επίτευξης στόχων, ενώ η χρονική διάρκεια προσδιορίζεται στα τρία χρόνια. Το οικονομικό σκέλος ικανοποιεί τον Αργεντινό, όμως παραμένει διστακτικός στην προοπτική να ξενιτευτεί στην Ελλάδα.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Ο Ουζουνίδης έχει μιλήσει με τον Τσάβες και του ανέλυσε το πρότζεκτ που υλοποιεί, καθώς και πως σκοπεύει να τον αξιοποιήσει. Πρακτικά, προσπάθησε να του δώσει έξτρα κίνητρο για να έρθει στην Ελλάδα, πέραν του οικονομικού και του ονόματος του Παναθηναϊκού, που έχει πέραση στην Αργεντινή. Ο Τσάβες έχει ανάγκη να νιώσει σημαντικός σε ένα ρόστερ και ο Ουζουνίδης του εξήγησε πόσο τον υπολογίζει ως "πρώτο βιολί" για την επίθεση και του επανέλαβε ότι τον προορίζει για πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Σε κάθε περίπτωση, οι προθέσεις των ανθρώπων του Τριφυλλιού είναι να τελειώσουν την υπόθεση στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Επιχειρούν να αποφύγουν να αποκτήσει η διαπραγμάτευση μεγάλη χρονική διάρκεια όπως με τον Πούκι, ώστε να μην εξελιχθεί σε σήριαλ. Συνεπώς, σύντομα θα δοθεί θετικός ή αρνητικό τέλος στην ιστορία που προέκυψε με τον Τσάβες.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα εξαντλήσει τα περιθώρια και έχει αρκετές πιθανότητες να κλείσει το deal, ίσως πολύ περισσότερες συγκριτικά με μία ημέρα πριν. Έχει σχεδόν συμφωνήσει με τη Μπόκα και απομένει το "ναι" οτυ Τσάβες...

Photo Credits: AP/images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ