ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Νταμπίζας κλείνει τα εσωτερικά μέτωπα

Ο Νταμπίζας κλείνει τα εσωτερικά μέτωπα
Νταμπίζας EUROKINISSI

Ανανεώσεις, αποχωρήσεις και μειώσεις είναι τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τον Νίκο Νταμπίζα, στις πρώτες μέρες της εργασίας του στον Παναθηναϊκό. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Η αποστολή που έχει να φέρει σε πέρας ο Νίκος Νταμπίζας στον Παναθηναϊκό, είναι ακόμα δυσκολότερη από την προηγούμενη φορά που εργάστηκε στο ίδιο πόστο. Το καλοκαίρι του 2013, το καθαρό μπάτζετ για το ποδοσφαιρικό τμήμα είχε οριοθετηθεί στα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν υπήρχαν περιορισμοί στις μεταγραφές και αποκτήθηκαν παίκτες όπως οι Μπεργκ, Πράνιτς, Σίλντενφελντ και Μέντες.

Φέτος, οι συνθήκες έχουν αλλάξει προς το χειρότερο... Το κόστος χωρίς την Εφορία για τις αμοιβές των παικτών προσδιορίζεται στα 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι επιλογές στις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους περιορίζονται επειδή η ΠΑΕ δεν θα πάρει άδεια συμμετοχής για το πρωτάθλημα.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, ο Νταμπίζας πρέπει να προσλάβει προπονητή και να ενισχύσει την ομάδα, ώστε να μην κινδυνεύσει βαθμολογικά. Ο τεχνικός διευθυντής έχει κάνει τον σχεδιασμό βασισμένος στο χειρότερο δυνατό σενάριο της μη μεταβολής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και αυτό τόνισε σε όλους όσους μίλησε την Πέμπτη (17/5) στο "Γεώργιος Καλαφάτης".

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ

Οι προτεραιότητες του Νταμπίζα είναι να μην χάσει ο Παναθηναϊκός τους καλούς Έλληνες κάτω των 23 τους οποίους διαθέτει. Μετά τον Γιάννη Μπουζούκη, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιο του, ο παλαίμαχος αμυντικός προσπαθεί να πείσει τον Στέφανο Ευαγγέλου να αναθεωρήσει την απόφαση του να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα. Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι η προσπάθεια του θα αποδώσει...

Με όσα είναι γνωστά για τους περιορισμούς, ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να ανανεώσει με δύο ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων λήγουν, αν πρόκειται για Έλληνες άνω των 23 ή ξένους. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, εντάσσονται οι Μολίνς, Λούντ και Δώνης.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Δώνης θα αποτελέσει τη μία από τις δύο ανανεώσεις. Από εκεί και πέρα, ο Νταμπίζας θα επιθυμούσε να δώσει τη δεύτερη ανανέωση στον Λουντ, όμως ο Φιλανδός έχει υψηλές απαιτήσεις και συγχρόνως, ψάχνει κάτι πιο ανταγωνιστικό από τον τωρινό Παναθηναϊκό.

Αναγνωρίζοντας τις ελάχιστες πιθανότητες που υπάρχουν για την παραμονή του Λουντ, ο Νταμπίζας επαναπροσέγγισε τον Μολίνς με σκοπό να τον μεταπείσει. Σε άλλες περιστάσεις, ο "Ντάμπι" θα προτιμούσε να αναζητήσει άλλον στράικερ, όμως η αμείλικτη πραγματικότητα τον αναγκάζει να ενεργήσει διαφορετικά... Ο Μολίνς μπορεί να δώσει λύσεις, έχει επιρροή στα αποδυτήρια και πλέον κάνει δεύτερες σκέψεις...

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ

Αναμφίβολα, ο Νταμπίζας θέλει να κρατήσει τους λίγους έμπειρους παίκτες του ρόστερ. Όμως, είναι αναγκασμένος να προσαρμοστεί στο "μνημόνιο" και θα συζητήσει με εκείνους που οι αποδοχές τους ξεπερνούν το όριο των 200.000 ευρώ. Πρόκειται για τους Λουτσιάνο Νέβες, Άντονι Μουνιέ, Εμάνουελ Ινσούα, Ματίας Γιόχανσον και Όμρι Άλτμαν.

Ο Νταμπίζας θα εκθέσει στον καθένα ξεχωριστά την κατάσταση και όποιος δεχτεί, θα συνεχίσει στο ρόστερ με λιγότερα χρήματα. Με όσους αρνηθούν, η διοίκηση θα αναζητήσει ένα συναινετικό διαζύγιο... Προς το παρόν, είναι πρώιμο να προβλεφθεί η αντίδραση των περισσοτέρων, όμως ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού δεν πρόκειται να χρονοτριβήσει και θα κλείσει σύντομα τις υποθέσεις.

Μεταγραφικά, ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα να αποκτήσει έναν Έλληνα άνω των 23 ή έναν ξένο το καλοκαίρι και έναν Έλληνα άνω των 23 τον Ιανουάριο. Ο Νταμπίζας θα συναποφασίσει για τη μία μεταγραφή σε συνεργασία με τον προπονητή και αφού ξεκαθαρίσουν οι εκκρεμότητες του ρόστερ. Περαιτέρω, ο Νταμπίζας θα σκανάρει τους Έλληνες κάτω των 23, για να διαπιστώσει ποιοι ελεύθεροι μπορούν να ενισχύσουν τον Παναθηναϊκό. Έτσι και αλλιώς, δεν υπάρχουν πολλοί...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ