ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο νόμος Γερουλάνου... κλείνει το "deal"

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη του 50ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη του 50ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009. ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο νόμος του Γερουλάνου ουσιαστικά τελειώνει την συμφωνία του Τζίγγερ με τους Σαουδάραβες επενδυτές καθώς τα χρήματα υπάρχουν και όλα κρίνονται από την τροπολογία των ξένων επενδυτών.

Αξιόπιστες είναι οι τραπεζικές εγγυήσεις που εμφάνισε το fund των Σαουδάραβων επενδυτών με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη έτοιμο να προχωρήσει σε συμφωνία για τη μεταβίβαση των μετοχών του.

Μοναδική εκκρεμότητα που ίσως "κλείσει" την Τρίτη, είναι η αλλαγή του αθλητικού νόμου που σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές "πηγές" του υπουργείου πολιτισμού θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή και στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια της.

Μια ανάσα από την εποχή των Σαουδαράβων φέρεται να είναι ο Παναθηναϊκός καθώς ο έλεγχος που πραγματοποίησαν οι συνεργάτες του Γιάννη Βαρδινογιάννη για τις τραπεζικές εγγυήσεις που έχουν προσκομιστεί από το fund και τον Βλάση Τσάκα φαίνεται να αποφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Πλέον ως μοναδική προϋπόθεση για την οριστικοποίηση της συμφωνίας αποτελεί η αλλαγή του αθλητικού νόμου καθώς από τις επαφές που είχαν οι συνεργάτες του Τζίγγερ και τους εκπροσώπους των Αράβων, η πρόταση που έχει σταλεί είναι απολύτως σε ισχύ αυτόματα με την ψήφιση της τροπολογίας για τους ξένους επενδυτές στο ποδόσφαιρο.

Ο έλεγχος των ανθρώπων του Γιάννη Βαρδινογιάννη έγινε και όπως προκύπτει από το περιβάλλον του τα χρήματα (15.000.000) υφίστανται ωστόσο είναι μπλοκαρισμένα και θα πάνε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την στιγμή που θα αλλάξει η τροπολογία. Αυτός είναι και ο μοναδικός όρος που έχει θέσει η Σαουδαράβικη πλευρά, τονίζοντας ουσιαστικά πως... "δεν θέλουμε μεσοβέζικες λύσεις. Βάζουμε λεφτά, τα έχεις στα χέρια σου, αλλά γίνονται δικά σου όταν ψηφιστεί ο νόμος."

Γερουλάνος: "Μέχρι το πρωί Τρίτης... το νομοσχέδιο"

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό επιβεβαίωσε ότι εντός της Δευτέρας θα ψηφιστεί από τη Βουλή η αλλαγή στον αθλητικό νόμο, που θα επιτρέπει σε μη Ευρωπαίους πολίτες να πάρουν μετοχές αθλητικών εταιριών.

Αναλυτικά όσα είπε στον NovasportsFM 94,6:

Για το αθλητικό νομοσχέδιο: "Αν δεν έχει ήδη κατατεθεί το νομοσχέδιο, θα κατατεθεί μέχρι το πρωί της Τρίτης. Με ρωτάνε και μένα ‘θα έρθει ο πρίγκιπας;’. Έτσι εκφυλίζεται η συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Η δυνατότητα σε αλλοδαπούς να επενδύσουν είναι μόνο μία πτυχή αυτή του νομοσχεδίου".

Για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα: "Αυτό που απασχολεί τους επενδυτές είναι τι θα γίνει με την Ευρώπη. Αν δεν κλείσει αυτό το θέμα, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τραβήξει η Ελλάδα επενδυτές, σε κάθε μορφή επενδυτικής δραστηριότητας. Αυτό που απαιτείται είναι να δούμε όχι μόνο πώς θα αντεπεξέλθει το ταμείο σήμερα, αλλά και πώς θα γεμίσει με την ανάπτυξη. Από το δικό μας Υπουργείο αυξήθηκε το ΑΕΠ, ενώ έπεσε σε όλους τους κλάδους. Υπάρχουν οικονομικές δραστηριότητες στην Ελλάδα που πάνε καλά. Πρέπει να δούμε πού είμαστε καλοί και να το κάνουμε ακόμη καλύτερα."

Για την ανάπτυξη της οικονομίας: "Αν συνεχίζαμε με την οικονομία που είχαμε, θα είχαμε τελειώσει την Ελλάδα. Αν όλη σου η ανάπτυξη ξεκινάς από την κατανάλωση, δεν έχεις καμία ελπίδα. Πρέπει να δουλέψουμε ο ένας τομέας δίπλα στον άλλο κι όχι απέναντι από τον άλλο. Αν βάλουμε στο πλάι για ένα λεπτό αυτά που μας χωρίζουν, μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα με αυτά που μας ενώνουν. Έχουμε ακούσει πολλά αυτά τα δύο χρόνια και η ανησυχία καλλιεργείται εν μέρει από κάποιους που θέλουν να ευνοηθούν από αυτή.

Είναι κρίσιμη στιγμή, ώστε να περάσει το μήνυμα πως η ανάπτυξη είναι στην πόρτα και χρειάζονται 3-4 βήματα για να προχωρήσει. Η απόφαση του Οκτώβρη ανοίγει μία τεράστια ευκαιρία για τη χώρα. Το κλίμα μπορεί να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια μπορεί να έρθει η ανάπτυξη. Υπάρχουν ελλειμματικοί θεσμοί δημοκρατίας στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό να έχουμε τη δύναμη να διεκδικούμε μέσα στην Ευρώπη, από μία θέση ισχύος κι όχι αδυναμίας. Όσο η οικονομία μας είναι σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτα."

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ