ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Γιώργος Σίμος "βύθισε" τους παραλίγο συνεργάτες του

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr ξετυλίγει το… θερινό κουβάρι του Γιώργου Σίμου, που αντί να τον βγάλει στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, τον έφερε στο Ηράκλειο.

Κάθε νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού πανηγυρίζεται δεόντως στο Ηράκλειο, ειδικά όταν επιτυγχάνεται στην Αθήνα. Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί δεν αποτελούν έκπληξη και όλοι ξέρουν το λόγο: οι Ομιλίτες θεωρούν ότι αδικήθηκαν σε σχέση με τους «πράσινους» την περίοδο που η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε τον έλεγχο των δύο ΠΑΕ

Οι πρωταγωνιστές του διπλού του ΟΦΗ έγιναν αντικείμενο αποθέωσης από τους οπαδούς και σε περίοπτη θέση τέθηκε ο προπονητής, Γιώργος Σίμος. Μόνο που σε μία ειρωνεία της τύχης, στις αρχές του καλοκαιριού ο Σίμος παραλίγο να συνεργαστεί με αυτούς που νίκησε το Σάββατο το βράδυ με 3-1…

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Ο Ιούνιος είχε αρχίσει και ο Γιώργος Σίμος είχε αποδεχτεί στο μυαλό του ότι τη σεζόν 2019-2020 θα ήταν ο επικεφαλής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Αυτό είχε συζητήσει με τον Νίκο Νταμπίζα στα τέλη Μαΐου και περίμενε την αποχώρηση του Τάκη Φύσσα από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Ο Σίμος δεν προοριζόταν να αντικαταστήσει τον παλαίμαχο αριστερό μπακ στο οργανόγραμμα, αλλά θα αναλάμβανε αρχιπροπονητής με αυξημένες αρμοδιότητες. Θα εκπονούσε το προπονητικό πρόγραμμα, θα επέβλεπε την εφαρμογή του και θα προπονούσε και εκείνος ένα τμήμα.

Είναι γεγονός ότι η προοπτική άρεσε στον Σίμο και είχε συμφωνήσει με τον Νταμπίζα. Τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να ανατρέψει τις αποφάσεις του, εκτός από το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Γιάννη Σαμαρά. Μόλις μίλησε με τον Σαμαρά, ο Σίμος αναθεώρησε τα σχέδια του, διότι του παρουσιάστηκε μία μεγάλη ευκαιρία: να εργαστεί ως πρώτος προπονητής στη Super League 1.

Ο Γιάννης Σαμαράς είναι ο διευθυντής ποδοσφαίρου του ΟΦΗ και πρότεινε στον Σίμο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Εκτός από το πρότζεκτ που υλοποιείται στον ΟΦΗ, μετά την ανάμειξη του Μιχάλη Μπούση στην ΠΑΕ, ο Σαμαράς είναι ένα ξεχωριστό πρόσωπο για τον Σίμο. Πρόκειται για τον μέντορα του, τον άνθρωπο ο οποίος επηρέασε την προπονητική φιλοσοφία του. Επομένως, το «ναι» του Σίμου στον Σαμαρά βγήκε αυθόρμητα, παρότι και με τον Νταμπίζα ο Σίμος έχει εξαιρετική σχέση.

ΠΑΛΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο Νταμπίζας δεν στράφηκε τυχαία στον Σίμο για τη διεύθυνση των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού. Καταρχάς, ο Σίμος είναι ποδοσφαιρικό «προϊόν» των εγκαταστάσεων της Παιανίας, την περίοδο της ακμής της υπό τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Βέβαια, ουδέποτε καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού και έκανε καριέρα σε άλλες ομάδες σε Ελλάδα και Κύπρο. Όμως, ο Σίμος έχει άμεση γνώση των ιδιαιτεροτήτων που επικρατούν στην ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Έπειτα, ο Σίμος πέρασε ξανά από τα τμήματα υποδομής του Τριφυλλιού από προπονητικά πόστα. Την περίοδο που ο Γιάννης Σαμαράς ήταν ο διευθυντής της ακαδημίας, ο Σίμος άνηκε στο τεχνικό επιτελείο από το 2012 έως το 2016, δουλεύοντας κατά κύριο λόγο στις πιο μικρές ηλικίες. Στο μεσοδιάστημα, από τον Μάιο του 2013 έως τον Νοέμβριο του 2014, ο Νταμπίζας είχε το κουμάντο στο ποδοσφαιρικό τμήμα και εκτίμησε τις γνώσεις και τη νοοτροπία του Σίμου.

Ως χαρακτήρες οι Νταμπίζας και Σίμος είχαν γνωριστεί πολλά χρόνια νωρίτερα, όταν ακόμα κλώτσαγαν τη μπάλα. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2005-2006 ήταν συμπαίκτες στη Λάρισα, όταν ιδιοκτήτης ήταν ο Κώστας Πηλαδάκης. Τότε, οι δύο συμπαίκτες έκαναν παρέα και κατά σύμπτωση, είχαν προπονητή τον Γιώργο Δώνη! Επομένως, αν δεν παρεμβαλλόταν ο Σαμαράς, τώρα στο «Καλαφάτης» θα είχε σμίξει μία τριάδα με παρελθόν από την εποχή του Αλκαζάρ…

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η υπόληψη που έχει ο Νταμπίζας στον Σίμο είναι πολύ μεγάλη, για αυτό και τον προσέλαβε ως βοηθό του Τζον Κάρβερ στην Ομόνοια Λευκωσίας, όταν εκείνος ήταν τεχνικός διευθυντής τη σεζόν 2016-2017. Διαισθανόμενος τα «ήξεις-αφίξεις» του Γιάννη Αλαφούζου εκείνο το χρονικό διάστημα και μετά την αποχώρηση του Σαμαρά από το Τριφύλλι, ο Σίμος παραιτήθηκε από την ακαδημία και ακολούθησε τον Νταμπίζα στην Κύπρο.

Εκεί δεν μακροημέρευσαν, αλλά ο Νταμπίζας δεν ξέχασε τον Σίμο. Μετά την αποχώρηση του Δανού Γέσπερ Φρέντμπεργκ, ο Σίμος ήταν από τις πρώτες σκέψεις του Νταμπίζα για αρχιπροπονητής στην ακαδημία του Παναθηναϊκού και υπό άλλες συνθήκες, θα την είχε υλοποιήσει… Ο Σίμος δεν θα υπαναχωρούσε από την αρχική συμφωνία του με τον Νταμπίζα για κανέναν άλλο εκτός από τον Γιάννη Σαμαρά. Ο Σαμαράς διαμόρφωσε τον Σίμο ως προπονητή, του έδωσε δουλειά στον Παναθηναϊκό και κατόπιν στην Κ19 της ΑΕΚ, όταν ηγήθηκε του εγχειρήματος της αναγέννησης των φυτωρίων της Ένωσης.

Ο Σαμαράς προσέγγισε τον Σίμο στις αρχές Ιουλίου, ενώ ακόμα ο Τάκης Φύσσας δεν είχε παραιτηθεί από διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Οι εξελίξεις ήταν άμεσες, ο Σαμαράς έπεισε τον Σίμο, ο Φύσσας δεν εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και διατήρησε τη θέση του λίγο ακόμα και ο Νταμπίζας αναγκάστηκε να καθυστερήσει την εφαρμογή των αποφάσεων του. Κάπως έτσι στις 12 Ιουλίου ο ΟΦΗ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιώργου Σίμου…

ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η προσδοκία του Νταμπίζα ήταν ότι ο Σίμος θα έλυνε ένα σημαντικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού στην ακαδημία. Εν τέλει, ο Σίμος όχι μόνο δεν έδωσε λύση στον τεχνικό διευθυντή του τριφυλλιού, αλλά άθελα του προκάλεσε ακόμα πιο σημαντικά προβλήματα, «βυθίζοντας» την πρώτη ομάδα του Τριφυλλιού σε νέο γύρο εσωστρέφειας και επιφέροντας πρωτόγνωρη αμφισβήτηση στο έργο εκείνου ο οποίος του πρότεινε δουλειά! Διότι μετά το διπλό του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, ο Νταμπίζας δέχεται «ομοβροντίες» για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό του…

Με εξαιρετική τακτική και με οξυδερκές κοουτσάρισμα, ο Σίμος οδήγησε τον ΟΦΗ στο θριαμβευτικό 3-1 επί του Παναθηναϊκού το Σάββατο (31/8) και δικαίωσε την άποψη του Νταμπίζα για τις ικανότητες του. Μία δικαίωση που σίγουρα την απευχόταν ο παλαίμαχος διεθνής στο συγκεκριμένο timing, αφού ναι μεν επιβεβαιώνεται η πεποίθηση του για έναν επαγγελματία, αλλά από την άλλη κλυδωνίζεται το δημιούργημα του στον Παναθηναϊκό.

Επιπλέον, ο Σίμος έθεσε σε αμφισβήτηση την πίστη των οπαδών του Παναθηναϊκού στον Γιώργο Δώνη. Η συνολική εικόνα των «πράσινων» στα φιλικά έδειχνε ότι ο 50χρονος τεχνικός δούλευε μεθοδικά και αποτελεσματικά, όμως το… στραπάτσο από τον ΟΦΗ του Σίμου ανέτρεψε ολοκληρωτικά αυτή την αντίληψη. Ο Δώνης έχει μπει στη… γωνία και ακούει πολλά για τις εισηγήσεις του, την επιμονή στον γιο του Χρήστο, τον αποκλεισμό του Τζανδάρη και ούτω καθεξής.

Σίγουρα, ο Σίμος δεν επιθυμούσε να ταρακουνήσει τόσο τον Παναθηναϊκό. Ούτε το προκάλεσε επίτηδες, αφού απλώς μοχθεί για το συμφέρον και την επιτυχία του. Αλλά, η ζωή είναι ο πιο ταλαντούχος σκηνοθέτης: ένα άτομο που παραλίγο να εγκατασταθεί στο «Γεώργιος Καλαφάτης» πριν τρεις μήνες, τελικά στάθηκε η αιτία για πρωτόγνωρους κλυδωνισμούς στο Κορωπί…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ