ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γιόχανσον έλυσε τα χέρια του Δώνη

Ο Γιόχανσον έλυσε τα χέρια του Δώνη

Με τον Ματίας Γιόχανσον στη διάθεση του, ο Γιώργος Δώνης έχει την ευχέρεια να σχεδιάσει ορθολογικά σχήματα για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο.

Η διαθεσιμότητα του Ματίας Γιόχανσον λύνει τα χέρια του Γιώργου Δώνη για το σύστημα που θα επιλέξει για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο. Έχοντας υγιή τον Σουηδό δεξιό μπακ-χαφ, ο Δώνης δεν είναι αναγκασμένος να καταφύγει σε αλχημείες για την κάλυψη της πλευράς, όπως έκανε με τον Χατζηγιοβάνη την προηγούμενη αγωνιστική.

Η πρώτη σκέψη του Δώνη είναι να διατηρήσει τους τρεις στόπερ, την επιλογή του σε όλα τα δύσκολα φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού, με εξαίρεση το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, στην ενδεκάδα θα αρχίσει η τριάδα Κολοβέτσιου - Πούγγουρα - Μαυρομάτη, ο Γιόχανσον θα παίξει δεξιός μπακ-χαφ, ο Ινσούα αριστερός μπακ-χαφ, οι Κάτσε και Κουρμπέλης θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης οι δύο μεσοεπιθετικοί και ο Μακέντα ο μοναδικός προωθημένος.

Εάν ο Δώνης υιοθετήσει μία πιο επιθετική προσέγγιση και αφαιρέσει έναν στόπερ, τότε θα τον αντικαταστήσει με ένα έξτρα κεντρικό χαφ. Δεν φαίνεται προς το παρόν το "τραίνο" να σκέφτεται σχήμα με δύο επιθετικούς και ο Μακέντα θα μείνει χωρίς παρτενέρ σε κάθε περίπτωση. Τη θέση του τρίτου μέσου διεκδικούν ο Χρήστος Δώνης και ο Χατζηθεοδωρίδης, που λειτουργεί και ως μπαλαντέρ για αλλαγή συστήματος.

Ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του δουλεύουν πολύ στην τακτική του Παναθηναϊκού για το ματς με τον Ατρόμητο. Η κυριακάτικη αναμέτρηση έχει μεγάλη σημασία και το προπονητικό επιτελείο του Τριφυλλιού προσπαθεί να την προετοιμάσει στην εντέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ