ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Εμποκού και τα σενάρια για την παραμονή του

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει τη συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Κιέβο Βερόνα για τον Πολ Ζοσέ Εμποκού και εξηγεί γιατί η επέκταση του δανεισμού του Κογκολέζου επιθετικού για την επόμενη σεζόν δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Η ποιότητα του Πολ Ζοσέ Εμποκού είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο μέχρι τον Δεκέμβριο ο Παναθηναϊκός δεν είχε επωφεληθεί από αυτή. Ο Αντρέα Στραματσόνι παρότι επέμεινε πολύ να τον φέρει στην Αθήνα την τελευταία μέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου, εντούτοις δεν τον αξιοποίησε.

Αντίθετα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να στηριχθεί στον Κογκολέζο επιθετικό και τον καθιέρωσε στην ενδεκάδα, εξαρχής. Πλέον, ο Εμποκού νιώθει σημαντικός στην ομάδα, έχει αυτοπεποίθηση από το Copa Africa 2017 και κάνει τη διαφορά στον μεσοεπιθετικό τομέα.

Λογικά, προκύπτει το ερώτημα εάν θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να τον κρατήσει μετά τον Ιούνιο, όταν και λήγει η συμφωνία με την Κιέβο για τον μονοετή δανεισμό του.

Καταρχάς, ας υπενθυμίσουμε τους όρους της παραχώρησης του ποδοσφαιριστή. Ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε δανεικό για τη σεζόν 2016 - 2017 έναντι 500.000 ευρώ και προβλέφθηκε οψιόν αγοράς για τον Ιούνιο, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Καθίσταται σαφές πως η ΠΑΕ δεν δύναται να καλύψει τη ρήτρα και να αγοράσει τα δικαιώματα του Εμποκού το καλοκαίρι. Συνεπώς, η μόνη προοπτική που έχει για να τον διατηρήσει στο ρόστερ σχετίζεται με την επέκταση του δανεισμού για την επόμενη σεζόν.

Ενδεχομένως, να μπορούσε να επιτευχθεί μία νέα συμφωνία, από τη στιγμή που ο Εμποκού έχει συμβόλαιο με την Κιέβο Βερόνα έως τις 30 Ιουνίου του 2019. Όμως, προς το παρόν είναι δύσκολο να αρχίσει η συζήτηση επειδή ο Παναθηναϊκός δεν έχει εξοφλήσει το "ενοίκιο" του Κογκολέζου.

Επιπροσθέτως, είναι λογικό η Κιέβο να προσδοκά μετά την καλή παρουσία του Εμποκού με την Εθνική της πατρίδας του, σε καλές εμφανίσεις στις ελληνικές διοργανώσεις, ώστε να μπορέσει να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή σε μία ομάδα που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Δεν έχει καμία λογική να εμπλακεί η Κιέβο σε μία συζήτηση για την παραμονή του Εμποκού στην Αθήνα από τον Φεβρουάριο, όταν ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αυξήσει την αξία του και να πωληθεί έναντι ενός υψηλού τιμήματος το προσεχές καλοκαίρι.

Συμπερασματικά, εννοείται πως ο Λυμπερόπουλος και ο Ουζουνίδης θα ήθελαν να εξασφαλίσουν την συνέχιση του δανεισμού του 24χρονου παίκτη, ωστόσο δεν έχουν κανένα διαπραγματευτικό "ατού" τη δεδομένη χρονική περίοδο και απλώς, θα περιμένουν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ