ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλαφούζος θα αναλάβει πρωτοβουλίες στον Παναθηναϊκό

Ο Αλαφούζος θα αναλάβει πρωτοβουλίες στον Παναθηναϊκό
Αλαφούζος EUROKINISSI

Η επανεμφάνιση του Γιάννη Αλαφούζου ήταν η πρώτη από μία σειρά από κινήσεις που θα κάνει για να αποτρέψει τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού.

Η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στη συγκέντρωση των ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, αιφνιδίασε τους πάντες. Ο εφοπλιστής απέχει από τα δρώμενα του "τριφυλλιού" εδώ και πολλούς μήνες, αποφεύγοντας να παρακολουθήσει παιχνίδια στο "Απόστολος Νικολαΐδης" ή να επισκεφτεί τα γραφεία.

Παρότι ο Αλαφούζος ασχολείται καθημερινά με τις υποθέσεις του Παναθηναϊκού, πλέον δεν εμφανίζεται δημοσίως. Ωστόσο, η συμμετοχή του στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Συνεταιρισμό σχετίζεται με τη θέληση του να βρει λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο και να αποτρέψει τον υποβιβασμό στη Football League. Διότι τα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο αποτελούν το βασικό έσοδο της εταιρίας...

Ο Αλαφούζος δεν αρκέστηκε να παραστεί στη συνάντηση, αλλά θα ενεργοποιηθεί περισσότερο. Ως μέλος της τετραμελούς επιτροπής που συστήθηκε από τις 8 άστεγες τηλεοπτικά ΠΑΕ της Superleague και τον Άρη, μαζί με τους Σπανό, Καρυπίδη και Μονεμβασιώτη, θα έχει τον πρώτο λόγο στις συζητήσεις με τη Nova και την ΕΡΤ. Άλλωστε, ο ίδιος δραστηριοποιείται στα media και έχει γνώση του αντικειμένου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Αλαφούζος εξήγησε ότι οι μικρότερες ΠΑΕ με τη συνδρομή του Παναθηναϊκού, θα εξασφαλίσουν υψηλότερη προσφορά. Αντίθετα, αν διαπραγματευτούν μόνες τους, τότε θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση. Παράλληλα, ο Αλαφούζος επιχειρεί να συγκροτήσει μία συμμαχία και να προωθήσει το αίτημα του για αλλαγή τις ποινές για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν από την ΕΠΟ.

Είναι προφανές ότι ο Αλαφούζος έκανε δεύτερες σκέψεις για την κατάρρευση του Παναθηναϊκού και εκτιμά ότι το πλήγμα στο πρεστίζ του θα είναι μεγαλύτερο απ' ότι το είχε εκτιμήσει αρχικά. Για αυτό, θα αναλάβει προσωπικά να δώσει λύσεις στα πιο κρίσιμα ζητήματα, ακόμα και αν χρειαστεί να εμπλακεί σε συνομιλίες. Επιπλέον, θα αυξήσει τη χρηματοδότηση ώστε η διοίκηση και οι συνεργάτες του να έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια στις διαπραγματεύσεις για τους διακανονισμούς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ