ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλαφούζος στο Κορωπί μετά από οκτώ μήνες

Ο Αλαφούζος στο Κορωπί μετά από οκτώ μήνες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά από οκτώ μήνες ο Γιάννης Αλαφούζος εμφανίστηκε στο "Γ. Καλαφάτης"! Αναπάντεχη για όλους ήταν η παρουσία του το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης, λίγο προτού η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρήσει για το "Ελ. Βενιζέλος" για να πετάξει στο Μπιλμπάο.

Είχαν... ξεχάσει τη μορφή του Γιάννη Αλαφούζου οι "παλιοί". Πιθανώς να μην τον είχαν δει ποτέ από κοντά οι νέοι παίκτες του Παναθηναϊκού. Πέρασαν οκτώ μήνες από την τελευταία φορά που ο μεγαλομέτοχος της Πράσινης ΠΑΕ πήγε στο αθλητικό κέντρο του Τριφυλλιού: ήταν παρών στην παρουσίαση του Νίκου Λυμπερόπουλου που είχε αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή του Τριφυλλιού, στις 28 Δεκεμβρίου 2016.

Έκτοτε, μεσολάβησαν πολλά. Είχε προηγηθεί το "ντου" μερίδας οπαδών του Τριφυλλιού στο Κορωπί στην πρώτη προπόνηση του Μαρίνου Ουζουνίδη, ακολούθησε η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, η θεαματική βελτίωση του Παναθηναϊκού από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι νίκες στα ντέρμπι της Λεωφόρου, ο αλησμόνητος ημιτελικός Κυπέλλου στην Τούμπα, τα play offs, η τιμωρία λόγω του τραυματισμού του Βλάνταν Ιβιτς από τη "μπυροβολή", πάρα πολλά.

Δόθηκαν πολλές αφορμές σε διάστημα οκτώ μηνών για να πάει στο Κορωπί ο Αλαφούζος. Δεν το έκανε. Ελάχιστες ήταν και οι παρουσίες του στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Τελευταία καταγεγραμμένη στο τελευταίο εντός έδρας ματς της regular season, εναντίον του Ατρόμητου στις 23 Απριλίου, όταν είχε και συζήτηση με οργανωμένους οπαδούς. Εφέτος δεν πήγε σε κανένα από τα εντός έδρας ματς, με την Γκαμπάλα, την Αθλέτικ Μπιλμπάο, τον Λεβαδειακό. Μπορεί να το κάνει σε κάποιον από τους προσεχείς αγώνες, αν και η ατμόσφαιρα δεν μοιάζει... ιδανική και ο ίδιος δεν θέλει να δίνει αφορμές.

Ίσως, όμως, να νιώθει πιο... άνετα πλέον με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Το πρωινό της προηγούμενης Τετάρτης βρέθηκε στο Κορωπί προς έκπληξη όλων! Δεν είχε ενημερώσει κανέναν. Χαιρέτησε πολλούς, ήπιε τον καφέ του, συζήτησε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ευχήθηκε καλή επιτυχία για τη ρεβάνς εναντίον της Αθλετικ Μπιλμπαο και αποχώρησε διακριτικά. Θέλησε να δείξει ότι είναι "εκεί". Ίσως να άργησε πολύ. Αλλά μάλλον ήταν και μια εσωτερική ανάγκη για τον χρηματοδότη της ΠΑΕ, ο οποίος πλέον μετά τις πληρωμές όλων, ίσως να μην έχει και τύψεις απέναντί τους και να αισθάνεται καλύτερα απέναντι σε παίκτες, προπονητικό τιμ, όλους στο Κορωπί.

Ούτως ή άλλλως με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και με τον στενό συνεργάτη του, Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο μιλάει... κάθε μέρα που λέει ο λόγος. Ήταν και βρίσκεται σε καθημερινή τηλεφωνική επαφή μαζί τους μετά την αποχώρηση του Νίκου Λυμπερόπουλου. Για όλους τους παίκτες, για όλες τις κινήσεις, για όλες τις πωλήσεις και αγορές. Πολλοί μπόρεί να θεωρούν ότι "απέχει", μα η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Τι θα συμβεί στο εγγύς ή απώτερο μέλλον, ουδείς μπορεί να προβλέψει. Σίγουρα το θέμα της πώλησης των μετοχών της ΠΑΕ είναι ανοιχτό, όπως είχε πει και στη συνάντηση του Ιουλίου με εκπροσώπους των οπαδών του Παναθηναϊκού. Και σίγουρα η ατμόσφαιρα έχει επιβαρυνθεί λόγω των αποτελεσμάτων της ομάδας και της αίσθησης πολλών οπαδών του Τριφυλλιού ότι πλέον οι Πράσινοι συμπλέουν σε πολλά ζητήματα με τον Ολυμπιακό. Μεγάλα καράβια - μεγάλες φουρτούνες. Εφοπλιστής είναι, έχει παραδεχθεί ότι "οι λύπες είναι περισσότερες από τις χαρές"... Και το μόνο απολύτως βέβαιο είναι πως ο Παναθηναϊκός μέχρι να αλλάξει χέρια, στα "βράχια" δεν πρόκειται να πάει. Αν και, έφτασε κοντά...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ