ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλαφούζος προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο

Ο Αλαφούζος προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο
Αλαφούζος EUROKINISSI

Ο σχεδιασμός του Γιάννη Αλαφούζου για τον Παναθηναϊκό βασίζεται στην υπόθεση ότι θα παραμείνει στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ. "Κλειδί" η πρόσληψη του Νταμπίζα.

Εν αρχή ην η άδεια… Μπορεί στην "πράσινη" επικαιρότητα να κυριαρχεί το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ή η συζήτηση για τις ποινές που επιβάλλονται στον Παναθηναϊκό σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, όμως στην ΠΑΕ ασχολούνται πυρετωδώς για τη συμπλήρωση του φακέλου που θα παραδώσουν στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Η εξασφάλιση της συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα είναι αναγκαία συνθήκη για οποιαδήποτε εξέλιξη στο ιδιοκτησιακό. Διότι αν η ομάδα υποβιβαστεί, τότε αυτόματα θα υποτιμηθεί η αξία της, θα μειωθούν τα έσοδα της χωρίς να διαγραφούν τα χρέη και θα καταστεί ελάχιστα ελκυστική για έναν επενδυτή.

Με την προετοιμασία του φακέλου ασχολούνται οι υπάλληλοι της ΠΑΕ και οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου, με τον εφοπλιστή να εκφράζει τη βεβαιότητα του ότι τα ανοιχτά ζητήματα θα διευθετηθούν εγκαίρως. Παράλληλα, εκείνος επιθυμεί να ρυθμίσει την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, στην οποία θα παρέχει μικρή χρηματοδότηση, χωρίς να χρειάζεται διαρκώς η συνδρομή του.

ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ

Ο Αλαφούζος είναι ενήμερος για τις ενέργειες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και εύχεται να τελεσφορήσουν το συντομότερο δυνατό, ωστόσο αυτός θέλει να είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο. Ο εφοπλιστής συνομιλεί με τον Νίκο Νταμπίζα για να του αναθέσει τη διεύθυνση του ποδοσφαιρικού τμήματος, επειδή εκτιμά τις διαχειριστικές ικανότητες του και ξέρει ότι είναι σφιχτός στα οικονομικά. Επίσης, έχει ζητήσει από τη διοίκηση να περισταλεί κάθε περιττή δαπάνη, με στόχο ο επόμενος προϋπολογισμός να μην υπερβαίνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο σκοπός του Αλαφούζου, μέχρι να καταφέρει να μεταβιβάσει τις μετοχές του, είναι να απεμπλακεί από τα προβλήματα του Παναθηναϊκού. Να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας, ώστε να μην παίρνει μέρος στη λήψη αποφάσεων, παρά μόνο για τις πιο σημαντικές υποθέσεις. Για αυτό ο μεγαλομέτοχος εξοφλεί και διακανονίζει οφειλές, ενώ σταδιακά θα μεριμνήσει για τη στελέχωση της ΠΑΕ στους αναγκαίους τομείς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ