ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλαφούζος περιμένει για "σοβαρή" πρόταση

Ο Αλαφούζος περιμένει για "σοβαρή" πρόταση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η φημολογία για την μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ενταθεί και πάλι, με τον Γιάννη Αλαφούζο να μπαίνει στο επίκεντρο. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί και πάλι τα δημοσιεύματα και οι φήμες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μία πιθανή μεταβολή του.

Στη φημολογία εμπλέκονται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Νίκος Βαρδινογιάννης και άλλοι Έλληνες επιχειρηματίες,ενώ από τη λήξη της προηγούμενης σεζόν και έπειτα, μπήκαν και οι Κινέζοι στο "χορό" των υποψήφιων.

Φυσικά, ο άμεσος ενδιαφερόμενος είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, μέσω της κυπριακής offshore εταιρίας Sortivo International και προσωπικού μεριδίου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να μην σχολιάζει δημοσίως τέτοιου είδους σενάρια, ώστε να μην τους δίνει υπόσταση εμμέσως.

Ωστόσο, ο Αλαφούζος εξηγεί σε όσους συνομιλεί πως εκτός από ορισμένες θεωρητικές συζητήσεις ή την εκδήλωση φιλολογικού ενδιαφέροντος, δεν έχει λάβει κάτι ουσιαστικό ως πρόταση. Θεωρεί ότι από καμία πλευρά δεν έχει κατατεθεί συγκεκριμένη, ολοκληρωμένη πρόταση για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Επιπρόσθετα, ο Αλαφούζος επισημαίνει στους συνομιλητές του πως ο ίδιος ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε σχετική “κρούση” και ότι είναι πρόθυμος να διευκολύνει τις εξελίξεις αν και όποτε προκύπτει επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος. Ωστόσο, μέχρι τώρα, όπως τονίζει σε στενούς συνεργάτες του, δεν έχει προκύψει κάποια αξιόπιστη και σοβαρή χειροπιαστή πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ, είτε από το εσωτερικό, είτε από το εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προτίθεται να τοποθετηθεί δημοσίως μόνο όταν θα έχει να παρουσιάσει στοιχεία για έναν σοβαρό υποψήφιο για την ΠΑΕ. Αυτό σημαίνει πως θα έχει προηγηθεί προεργασία μεταξύ του ίδιου και του υποψήφιου αγοραστή και θα έχουν αρχίσει οι έλεγχοι και οι διαπραγματεύσεις. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να γεμίζει ελπίδες τους οπαδούς και να τις διαψεύδει στη συνέχεια...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ