ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νούνες: "Η διαφορά μας δεν είναι τόσο μεγάλη όσο δείχνει η βαθμολογία"

SUPERLEAGUE / ÂÏËÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÂÏËÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ζοάο Νούνες παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην Πολωνία όπου αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό και μίλησε για τη βαθμολογική διαφορά των πράσινων από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ενώ αναφέρθηκε στην προσαρμογή του ίδιου στην Αθήνα αλλά και την πανδημία.

Ο Ζοάο Νούνες εδώ και λίγες μέρες έχει επιστρέψει στην Πορτογαλία για να είναι κοντά στους δικούς του σε αυτές τις μέρες της πανδημίας. Ο Πορτογάλος αμυντικός από την καραντίνα του παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη σε ιστοσελίδα στην Πολωνία και συγκεκριμένα στο σάιτ «Interia Sport».

Ο Νούνες αναφέρθηκε στον κορονοϊό και την αντιμετώπιση του στην Ελλάδα αλλά και την Πορτογαλία και πως τα περνάει ο ίδιος εν μέσω καραντίνας. Παράλληλα όμως αναφέρθηκε αρκετά και στον Παναθηναϊκό.

Τόνισε πως η βαθμολογική διαφορά από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα των δύο ομάδων ενώ σε ερώτηση για το λίγο κόσμο στο ΟΑΚΑ σε αρκετά ματς μίλησε για την κόντρα των φίλων του τριφυλλιού με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ακούμε για περιστατικά κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα είναι λιγότερο. Ποια είναι η κατάσταση στην εκεί;
«Ακριβώς στην Ελλάδα ο ιός εξαπλώνεται πιο αργά».

Είναι επειδή η δημοφιλής ελληνική λέξη είναι “σιγά, σιγά”, αυτό έπαιξε τον ρόλο του;
«Όταν η κατάσταση το απαίτησε, η Κυβέρνηση έκλεισε αμέσως σχολεία, εστιατόρια, μπαρ και αεροδρόμια. Είναι δύσκολο για τους Έλληνες να μην πίνουν τον απογευματινό καφέ τους στο αγαπημένο τους μαγαζί».

Έμαθες Πολωνικά σχετικά γρήγορα, πως είναι τα Ελληνικά;
«Παρακολουθώ μαθήματα, άρχιζα σιγά σιγά και τα μάθαινα, αν και δεν είναι εύκολο. Είναι ένα αλφάβητο διαφορετικό από το δικό μας, το οποίο δεν με βοηθά».

Πως είναι κατάσταση με την πανδημία στην Πορτογαλία;
«Λόγω της στενής εγγύτητας της Ισπανίας, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Ακόμη και η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν σταμάτησε την πανδημία. Έχω ακούσει αρκετές περιπτώσεις όταν οι άνθρωποι υποτιμούσαν τον ιό μέχρι να χτυπήσει την πόρτα τους. Κυριολεκτικά».

Εσύ πως τα πας;
«Δεν είναι εύκολο να κάθεσαι στο σπίτι. Κάνω γιόγκα τρεις φορές την εβδομάδα. Κάθε μέρα κάνω ένα πρόγραμμα προπόνησης που οι εκπαιδευτές μου έστειλαν στο whatsApp. Έχουμε προπονητική «συνεδρίαση» έξι φορές την εβδομάδα. Μου αρέσει να διαβάζω και να βλέπω ταινίες».

Τι διαβάζεις και βλέπεις;
«Χθες, ο ταχυδρόμος έφερε πέντε νέα βιβλία, σίγουρα θα είναι χρήσιμα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ένας από αυτούς είναι “Ένας καλλιτέχνης τατουάζ από το Άουσβιτς”. Όσον αφορά τη σειρά, δεν θα την αποκαλύψω, κυρίως Netflix, το “Casa de Papel” και νωρίτερα έβλεπα το “Lucifer”».

Το Γκντανσκ όπου ζούσες τρία χρόνια πριν, συγκρίνεται με την Αθήνα που ζεις τώρα;
«Αυτές είναι δύο τελείως διαφορετικές πόλεις. Για τρία χρόνια ερωτεύτηκα το Γκντανσκ, ο τόπος αυτός αλλάζει καθημερινά. Η Αθήνα είναι μια πολύ παλιά πόλη, μπορείτε να νιώσετε την ιστορία της εδώ σε κάθε στροφή, πολύ γεμάτη και θορυβώδη. Φυσικά, ο Ελληνικός καιρός, είναι παρόμοιος με τον Πορτογαλικό, μου ταιριάζει πολύ καλύτερα».

Ο καιρός μπορεί να είναι καλύτερος, αλλά από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει κάποιο Πορτογαλικό δίκτυο διατροφής ;
«Λοιπόν, μου λείπει η Πορτογαλική εβδομάδα εδώ στο “Biedronka”»!

Κατάφερες να εξερευνήσεις λίγο την Αθήνα;
«Στο κέντρο, όπως βλέπεις υπάρχουν μνημεία. Όταν ήρθα στην Αθήνα για να διαπραγματευτώ το συμβόλαιο μου, κατάφερα να μπω στην Ακρόπολη. Είναι καλό που το έκανα αυτό επειδή πλέον είναι κλειστή και δεν είναι γνωστό πότε θα ανοίξει πάλι».

Δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς πως δεν έχεις φίλους από το Πολωνικό πρωτάθλημα. Ο Ντόμινικ Νάγκι και ο Καρλίτος έπαιξαν στη Λέγκια της Βαρσοβίας και τώρα είναι συναθλητές σου;
«Ο Ντόμινικ ενσωματώθηκε αμέσως στην ομάδα , παίζει σημαντικό ρόλο για μας. Η κατάσταση του Καρλίτος είναι αρκετά διαφορετική. Έχει ήδη παίξει για δύο ομάδες στην τρέχουσα σεζόν και μπορεί να αγωνιστεί φέτος. Υπάρχει επίσης ο Κάρολ Σβιντέρσκι, ο οποίος είναι ο βασικός επιθετικός του ΠΑΟΚ».

Από τη Λέγκια πήγες στον Παναθηναϊκό. Μήπως αυτά τα παρόμοια χρώματα οδήγησαν σε αυτή την επιλογή σου;
«Μετά το φιάσκο των διαπραγματεύσεων με τη Λέγκια, είχα πολλές προσφορές. Μεταξύ άλλων από την Πολωνική λίγκα, την Πορτογαλία, τη Ρωσία, την Ελλάδα. Σκέφτηκα για πολύ καιρό. Όσον αφορά τα χρώματα, προτού έρθω στην Πολωνία, έπαιξα στη Μπενφίκα, ωστόσο είμαι ντόπιος υποστηρικτής και της Vitoria Setubal, η οποία, όπως και ο Παναθηναϊκός και η Λέγκια, παίζει με λευκές και πράσινές εμφανίσεις».

Πάνω από 70.000 θεατές μπορούν να πάνε στο τεράστιο Ολυμπιακό Στάδιο στην Αθήνα. Εντούτοις, μια σειρά από οπαδούς εμφανίζονται στους αγώνες του Παναθηναϊκού. Ποιος είναι ο λόγος για αυτό;
«Δεν πρόκειται για την τιμή των εισιτηρίων. Υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ των οπαδών και του ιδιοκτήτη του συλλόγου, εξ ου και οι άδειες εξέδρες . Όταν παίζουμε με ισχυρότερους αντιπάλους, έρχονται μερικοί ακόμα οπαδοί. Περίπου 20.000 οπαδοί ήρθαν στον αγώνα μας με τον ΠΑΟΚ».

Ήσασταν οκτώ πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ και 22 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό;
«Αυτές οι ομάδες βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική θέση από τη δική μας. Έχουμε μια καλή ομάδα και στην πραγματικότητα η διαφορά μας δεν είναι τόσο μεγάλη όσο δείχνει η βαθμολογία. Τον Φεβρουάριο κερδίσαμε 2-0 την ομάδα από τη Θεσσαλονίκη. Φέραμε 1-1 ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ιταλός επιθετικός μας Φεντερίκο Μακέντα έχασε το πέναλτι».

Ο Μακέντα είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερ με 12 γκολ. Ήταν η μεγάλη ελπίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;
«Είναι μεγάλος παίκτης και ήδη πολύ έμπειρος. Ακόμα κι αν δεν σκοράρει, παίζει τεράστιο ρόλο στην ομάδα μας».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ