ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νέος κύκλος επαφών και αρνήσεων από τους πιστωτές

Νέος κύκλος επαφών και αρνήσεων από τους πιστωτές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει καλέσει τους πιστωτές σε συνομιλίες, αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση. Νέα συνάντηση Αλαφούζου - Κωνσταντίνου. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Στην ύστατη προσπάθεια να διασώσει την κατάσταση προχωρά η διοίκηση του Παναθηναϊκού, με την απειλή του υποβιβασμού να μεγαλώνει όλο και περισσότερο... Μετά την αναπάντεχη (για τους διοικούντες) αρνητική εξέλιξη με την αλλαγή των ποινών στη διαδικασία της αδειοδότησης, η ΠΑΕ εστιάζει σε δύο σημεία: στην ΕΠΟ και στους πιστωτές.

Η ΕΠΟ έχει τη δικαιοδοσία να τροποποιήσει τις συνέπειες για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα της Superleague, ακόμα και χωρίς εισήγηση του Συνεταιρισμού. Ο Παναθηναϊκός θα ασκήσει πιέσεις για να πετύχει τη μεταβολή του κανονισμού, αν και δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει.

Αναφορικά με τους πιστωτές, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ άρχισαν νέο κύκλο επαφών από την Τρίτη (27/3) και επιχειρούν να τους πείσουν να συνάψουν διακανονισμούς, λαμβάνοντας προκαταβολή. Ωστόσο, το εγχείρημα των διοικητικών στελεχών δεν βρίσκει ανταπόκριση, αφού αντιμετωπίζουν την δυσπιστία και δεν έχουν το χρόνο για εξαντλητικές διαπραγματεύσεις, διότι μέχρι τις 31 Μαρτίου πρέπει να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Κυρίως, οι πιστωτές εκφράζουν την καχυποψία τους και δεν αποδέχονται να υπογράψουν υπό την πίεση του υποβιβασμού του Παναθηναϊκού. Ήδη, έχουν δοθεί οι πρώτες αρνητικές απαντήσεις από ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να το φτάσουν στα άκρα...

ΣΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Το μεσημέρι της Τρίτης (27/3) ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου και το νομικό επιτελείο επισκέφτηκαν τον Γιάννη Αλαφούζο, στο γραφείο του στο ΣΚΑΪ. Ασφαλώς, το αντικείμενο της συζήτησης αφορούσε τις τελευταίες εξελίξεις και τη διαχείρισης τους από εδώ και πέρα. Ο μεγαλομέτοχος τηρεί αμφίσημη στάση, αφού από τη μια πλευρά συμμετέχει στις διεργασίες για την αποφυγή του υποβιβασμού και δεν έχει εγκαταλείψει τη διοίκηση, αλλά από την άλλη επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να καλύψει το συνολικό ποσό που απαιτείται για την διασφάλιση της άδειας.

Οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες: για την αδειοδότηση και για τις οφειλές που έχουν δημιουργηθεί τον Γενάρη, τον Φλεβάρη και τον Μάρτη (όπως η προσφυγή του Βέμερ). Συνολικά, το άμεσα απαιτητό ποσό αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ, αφού πλην της προετοιμασίας του φακέλου για την άδεια, εκκρεμούν οι προσφυγές και ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, τυχόν ασφαλιστικά μέτρα με δέσμευση λογαριασμών όπως του Κοτσόλη κ.ά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ