ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νέα επίθεση των παλαιμάχων στην ΠΑΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI//SPORT
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI//SPORT EUROKINISSI SPORTS

Οι παλαίμαχοι της γενιάς του Γουέμπλεϊ χρεώνουν στη διοίκηση του Παναθηναϊκού καθυστέρηση και έλλειψη πίστης για την ανταπόκριση των οπαδών και την καλούν να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση, οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού που συγκροτούν την πρωτοβουλία "PAO ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ", καταφέρονται εναντίον της διοίκησης του Παναθηναϊκού για τη μη αποδοχή του σχεδίου τους και της ζητούν να παρουσιάσει άμεσα τη δική της πρωτοβουλία για τη σωτηρία της ομάδας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

"Στόχος της δημιουργίας του ενωτικού πλάνου σωτηρίας “PAO ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ..” είναι η συσπείρωση της Παναθηναϊκής οικογένειας και αφορμή η πίστη μας, πως τώρα που ο Παναθηναϊκός μας που έφτασε το χείλος του γκρεμού, ο κόσμος θα αφυπνιστεί και θα βοηθήσει την ομάδα με κάθε τρόπο να δραπετεύσει από την οικονομική ασφυξία.

Ευχής έργον θα ήταν, να εμφανιζόταν ως από μηχανής θεός ένας μεγαλοεπενδυτής, να πίστευε στην προοπτική του brand name “PANATHINAIKOS” και να αναλάμβανε να βγάλει την ομάδα από το οικονομικό τέλμα και να την αναζωογονήσει, επενδύοντας στην επαναφορά ένδοξων στιγμών του παρελθόντος.

Όμως, η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ του πηδαλίου της ομάδας από τον κ. Αλαφούζο (αιφνιδιαστική για τους φίλους του Παναθηναικού αλλά ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ για τον ίδιο, όπως η ανάγνωση των κινήσεων του μαρτυρά), λίγο μετά την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, μόνο σε ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΕΣ δράσεις θα μπορούσε να οδηγήσει για τα σωθεί η παρτίδα, ακόμα και αν αυτή ίσως παίζεται με ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ τράπουλα…

Ευλόγως διερωτόμαστε, σε ποία ανώνυμη εταιρεία με τέτοιο (ως το φημολογούμενο) έλλειμμα, που στην ουσία είχε ήδη κηρύξει ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ εδώ και μήνες, θα γίνονταν 13 προσλήψεις εργαζομένων; ..ρητορικό το ερώτημα.. Όμως οι ποδοσφαιρικές ομάδες κύριοι της διοίκησης, δεν είναι μόνο ανώνυμες εταιρίες….Δεν είναι ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ή πολυκαταστήματα όπως κάποιοι δυστυχώς θεωρούν, να κλείνει το ένα και οι πελάτες του αδιαμαρτύρητα να κατευθύνονται στο άλλο που ναι μεγαλύτερο και λαμπερότερο….Ούτε ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ που εναλλάσσονται επιλεκτικά από ένα τηλεκοντρόλ ανάλογα με την ομορφιά του θεάματος που προσφέρουν…Ο άρρηκτος δεσμός των φιλάθλων με την Παναθηναϊκή ιδέα είναι κάτι πολύ ΒΑΘΥΤΕΡΟ, ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ, ΑΓΝΟ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΣ, ένα ΒΙΩΜΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ, μία ΣΤΑΣΗ και ΤΑΥΤΙΣΗ ΖΩΗΣ που κάποιοι τη σημασία της δεν την έχουν καταλάβει ακόμα ή κάνουν πως δεν, αλλά θα τη κατανοήσουν απόλυτα και σε βάθος, αν ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον Παναθηναικό κόσμο να βάλλει πλάτη για τη διάσωση του Παναθηναικού. Και ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να το πράξουν και ΑΣ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ σε αυτή…πιστεύει ο αναρίθμητος πληγωμένος κόσμος του και αυτό αρκεί...Κι ας μη βγαίνουν τα νούμερα..ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΨΥΧΗ…να κάνει τουλάχιστον την αρχή σε αυτό.

Και ο προδομένος Παναθηναϊκός κόσμος, θα το πράξει και άμεσα θα ανταποκριθεί, γιατί δεν μπορεί να φανταστεί τα Σαββατοκύριακά του αλλά και τη ζωή του χωρίς την έννοια του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ στο μυαλό και στην ψυχή. Γιατί ο απλός, περήφανος και ανιδιοτελής Παναθηναικός κόσμος, είναι αυτός που ΠΛΗΓΩΝΕΤΑΙ και ΑΓΩΝΙΑ με το ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ του συλλόγου και αυτός αν είναι, θα του δώσει το φιλί της ζωής…και ίσως μέσω αυτού, δώσει σε κάθε πιθανό επενδυτή την αφορμή να αντιληφθεί το ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΣ και πόσο επενδυτικά «ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ» αποτελεί….παρόλο που κάποιοι προσπαθούν να τον ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ σηκώνοντας τα χέρια ψηλά για 30.000 ευρώ οφειλή σε τέως αθλητή του…

Το πλάνο μας, βασίστηκε στη στήριξη του κόσμου και στην δημιουργία των κατάλληλων προυποθέσεων προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος. Έλαβε στοιχεία από πλάνα σωτηρίας άλλων λαοφιλών ευρωπαϊκών ομάδων που ομοίως εισήλθαν στον κυκεώνα οικονομικής κατάρρευσης (ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ, ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ, ΝΤΟΡΝΤΜΟΥΝΤ κ.ά) και όμως, με τη στήριξη του κόσμου τους και τη διάφανη οικονομική διαχείριση βγήκαν σταδιακά από το οικονομικό και αγωνιστικό αδιέξοδο, αναγεννήθηκαν και προσέλκυσαν ισχυρούς επενδυτές.

Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι παρεμβαίνουμε από προσωπικό συμφέρον. Ναι λοιπόν έχουν δίκιο και το αποδεχόμαστε. Έχουμε όλοι μας, στα στερνά της ζωής μας αρκετοί από μας, προσωπικό συμφέρον να διασωθεί ο Παναθηναϊκός μας γιατί οι ζωές μας είναι ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΕΣ με την ένδοξη πορεία του..Το κάνουμε λοιπόν για την ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ μας αν αυτό τους αρκεί…

Κάποιοι, έσπευσαν να μας κατηγορήσουν ότι θέλουμε να διοικήσουμε την ομάδα..και να ανταμειφθούμε με παχυλούς μισθούς..Είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει..Η παρέμβασή μας είναι αφιλοκερδής και εξωθεσμική και θα παραμείνει…Είναι παρέμβαση μόνο ΕΝΩΤΙΚΗ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΤΙΚΗ των Παναθηναϊκών δυνάμεων αλλά απαιτούμε από δω και πέρα ο Παναθηναϊκός να διοικείται με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ-ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ όπως αξίζουν ο κόσμος και η ιστορία του.

Δεν είμαστε τεχνοκράτες, αλλά ακόμα και να ήμασταν, δε θα μπορούσαμε να προτείνουμε ένα απόλυτα ακριβές και κοστολογημένη σχέδιο σωτηρίας, χωρίς καμία ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας τα οποία επιμόνως ζητήσαμε από τη διοίκηση και υποχρεούτο με ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ άμεσα να γνωστοποιήσει και έπρεπε να το είχε πράξει ΧΘΕΣ και να το συμπεριλάβει στο Παναθηναϊκό κάλεσμα, γιατί είναι ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ της επιτυχίας κάθε πλάνου που θα προτείνει, και πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ….πριν είναι αργά.

Σκεφτήκαμε σαν βασικό σημείο του πλάνου την προπώληση 3,5 ετών εισιτηρίων διαρκείας (κανείς δε θα εμπόδιζε την ΠΑΕ να εκδώσει παράλληλα και 1 έτους και 2 ετούς διάρκειας σε χαμηλότερες τιμές) τα οποία με τιμή από 600 ευρώ (25 ευρώ Χ 24 μηνιαίες άτοκες δόσεις) αποτελούν θεωρούμε, μέτρο άμεσης εισροής χρημάτων στην ομάδα..Οι τράπεζες θα το αποδέχονταν..Ο Παναθηναικός είναι μεγάλο μέγεθος θα το πετύχει..σκεφτήκαμε γιατί έτσι πιστεύουμε...Τη διευκόλυνση με άτοκες δόσεις (12 και πλέον) εξάλλου ήδη εφαρμόζουν πολλές ομάδες της SUPERLEAGUE. Το πλάνο ως προς αυτό το σκέλος απευθύνεται σε μία ισχνή μειοψηφία ήτοι σε 30.000 Παναθηναικούς (κατ’ελάχιστον το 5% του Παναθηναϊκού κόσμου που ζει στο λεκανοπέδιο) που παρά την οικονομική κρίση, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία θυσία,

μεγαλύτερη από αυτήν που τους αναλογεί, για τη διάσωση της ομάδας δηλ. 25 ευρώ το μήνα (το κόστος δηλ. ενός εισιτηρίου!) για 24 μήνες για να στηρίξουν τον Παναθηναϊκό μας για 3,5 σεζόν σε τουλάχιστον 75 συνολικά αγώνες. Αυτοί οι 30.000 Παναθηναϊκοί που απευθυνόμαστε λοιπόν, είναι παράλληλα, περίπου το 30% των Παναθηναϊκών κατοίκων του λεκανοπεδίου, που καταβάλουν ανάλογο αν όχι μεγαλύτερο μηνιαίο κόστος ουσιαστικά μόνο και μόνο για να παρακολουθούν την ομάδα μας μέσω συνδρομητικής τηλεόρασης από το σπίτι τους.

Προτείνεται ακόμα και η καθιέρωση της έννοιας του «συνδικαιούχου» στο εισιτήριο, που σημαίνει ότι δύο μέλη μίας οικογένειας ή δύο φίλαθλοι θα μπορούσαν να μοιραστούν τα έξοδα και να αγοράσουν μία κάρτα 3,5 ετών διαρκείας (από 300 ευρώ έκαστος) και να έχουν αμφότεροι πρόσβαση εναλλακτικά στο γήπεδο. Ακόμα και η διαδικαστική καθυστέρηση στην έκδοση των εισιτηρίων που κάποιοι έθεσαν σαν πρόσκομμα (οι ίδιοι που εδώ και 20 ημέρες διαρκώς συσκέπτονται!!), θα μπορούσε να παρακαμφθεί με άμεσες προεγγραφές-προπληρωμές και παράδοση των εισιτηρίων στους κατόχους μετά την κυκλοφορία τους (π.χ με την επίδειξη της απόδειξης προπληρωμής ή του καταθετηρίου τραπέζης από τους φίλαθλους που αντέχουν οικονομικά να προπληρώσουν εφάπαξ) ή με άλλους τρόπους..Σε αυτή την κατάσταση ανάγκης, προέχουν οι πράξεις από την άσκοπη ή και ΣΚΟΠΙΜΗ περισυλλογή και αβελτηρία…

Τους οργανωμένους και μη οπαδούς, τους θέλαμε δίπλα στην ομάδα σε αυτή τη προσπάθεια, για να τρέξουμε όλοι μαζί αυτό το δύσκολο εγχείρημα και να ζεσταίνουν με τη στήριξή τους το ομολογουμένως «ψυχρό» ποδοσφαιρικά ΟΑΚΑ προκειμένου να αποτελέσει θερμή «έδρα» της ομάδας, υπό τον όρο να την προστατεύουν σαν τα μάτια τους και μην αποτελέσουν αφορμή τιμωρίας της.

Παράλληλα, ακόμα κι αν προπωλούνταν 30.000 εισιτήρια διαρκείας με ευνοικούς όρους, που είναι η απώτερη στόχευση του πλάνου, η ομάδα θα ανακουφιζόταν οικονομικά (900 μ.ο τιμής Χ 30.000=27.000.000 ευρώ ακαθάριστα έσοδα)και θα έμεναν 38.000 αδιάθετα καθίσματα στο ΟΑΚΑ …(γιατί κάποιοι έσπευσαν να αναφέρουν ότι με αυτή την κίνηση μηδενίζαμε την προοπτική εσόδων για τα επόμενα έτη)..αλλά κυρίως η επαναφορά του Παναθηναικού κόσμου στο γήπεδο θα δημιουργούσε σταδιακά εικόνα ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, προοπτική ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ και ένα ΑΣΦΑΛΕΣ επενδυτικό υπόβαθρο.

Εκμεταλλευόμενοι και προσωπικές μας γνωριμίες, που κυρίως οφείλονται στη σύνδεση του ονόματός μας με τις μέρες δόξας του Παναθηναικού μας, σκεφτήκαμε να προσελκύσουμε Παναθηναικούς επιχειρηματίες –χορηγούς της εκστρατείας «PAO ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ..» με αντάλλαγμα τη διαφήμιση των εταιρειών τους και την εξασφάλιση θέσης VIP ή σουίτας για 3,5 έτη στο ΟΑΚΑ (100.000 χ 100=10.000.000 ευρώ). Παράλληλα προτείναμε εμπορικές κινήσεις (προιόντα «PAO ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ..» π.χ φανέλες με υπογραφές των πρωταγωνιστών των ευρωπαικών επιτυχιών ακόμα και

ηλεκτρονικές εφαρμογές κ.α), άνοιγμα οικονομικής ενίσχυσης στους Παναθηναικούς της ομογένειας-επιχειρηματίες και μη, μέσω των οικείων συνδέσμων φιλάθλων και δράσεων της επιτροπής, αλλά και την ένταξη κάθε αυθόρμητης Παναθηναικής δράσης εξεύρεσης πόρων στο ενιαίο πλάνο «PAO ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ..».Να μην αφήσουμε ούτε το ένα ευρώ να πάει χαμένο..

Μπροστά στο κίνδυνο διάλυσης πιστεύουμε ότι ο κόσμος (ανώνυμος αλλά και επώνυμος) θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Κάποιοι ψυχροί τεχνοκράτες, ίσως θεώρησαν ρομαντικό και ανεφάρμοστο το σχεδιό μας με τα εισιτήρια διαρκείας, προεξοφλώντας ότι ο κόσμος δεν θα σπεύσει να αγοράσει..όπως φαίνεται από τα στατιστικά δεδομένα πώλησης διαρκείας τα τελευταία έτη στη Λεωφόρο….Ρομαντικοί είμαστε και πως να μην, όταν στη θέα του τριφυλλιού και στο άκουσμα του ύμνου μας, περνάνε από μπροστά μας σαν άλλοτε….στιγμές μαγικές, όπως εκείνη που σαν μεγάλος PANATHINAIKOS, κοιτάξαμε στα μάτια τον μεγάλο Άγιαξ του «ιπτάμενου Ολλανδού» στον αλησμόνητο τελικό του Γουέμπλει ή αργότερα τη ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, τη ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ και άλλα ευρωπαικά μεγαθήρια…αλλά ταυτόχρονα είμαστε και ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ…

Γιατί εκείνοι οι δήθεν τεχνοκράτες, δεν υπολογίζουν στα στείρα τους λογιστικά δεδομένα, τη σημαντικότερη για μας παράμετρο…Την υπερχειλίζουσα πλέον, αγάπη του κόσμου για την ομάδα και τη διάθεσή του να συνεισφέρει…τώρα που η ομάδα έφτασε με το ένα πόδι στο γκρεμό..ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ…ΚΑΙ ΑΥΤΟ..

Θεωρήσαμε δεδομένο ότι την επόμενη της ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΗΣ Αλαφούζου, η ομάδα γνωρίζοντας την υφιστάμενη ήδη στάση πληρωμών και την θερμή επιθυμία του κόσμου να συνεισφέρει οικονομικά, θα έπραττε τα αυτονόητα..Θα απευθυνόταν με ειλικρίνεια ΧΘΕΣ στον κόσμο θα έδινε την σαφή εικόνα της οικονομικής κατάστασης και θα ζητούσε ΧΘΕΣ και με κάθε τρόπο την οικονομική στήριξη παρουσιάζοντας ΧΘΕΣ ένα σοβαρό πλάνο σωτηρίας.

Κάποιοι μέσα από τη διοίκηση προεξοφλούν την απροθυμία του Παναθηναϊκού κόσμου που αγωνιά και «κοχλάζει» από διάθεση προσφοράς και συνεισφοράς και κάνουν ΔΗΘΕΝ εδώ και 20 και πλέον ημέρες μόνο σκέψεις, αλλά όχι πράξεις....

Κάποιοι θεώρησαν ότι αιχμή του δόρατος του πλάνου σωτηρίας θα είναι το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ βασικών αθλητών της ομάδας, που θα την οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αγωνιστική της ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, θεωρούν δεδομένο τον αποκλεισμό της ομάδας από τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ και δεν ντρέπονται να διαλαλούν αυτό το «ΠΛΑΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ», ως το μοναδικό εφαρμόσιμο….

Κάποιοι προεξόφλησαν ότι η προτεινόμενη έκδοση ενιαίου εισιτηρίου 30 και 50 ευρώ για τα ντέρμπι με ΟΣΦΠ και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δε θα τύγχανε ανταπόκρισης από τον Παναθηναικό κόσμο..(50.000 χ 40 μ.ο ενιαίου εισιτηρίου =2.000.000 ευρώ να τους θυμίσουμε οι ακαθάριστες προσδοκώμενες εισπράξεις από το ενιαίο εισιτήριο).

Η πρόταση για την άμεση έκδοση και προπώληση ενιαίου εισιτηρίου για τα ντέρμπι διασφαλίζει και κάτι άλλο που σε πολλούς ίσως ξενίσει ..αλλά θα σας το θέσουμε γιατί τουλάχιστον εμείς, δεν έχουμε απολύτως τίποτα να σας κρύψουμε….Η ομάδα θα προστατευόταν (μέσω της προπώλησης) οικονομικά, από πιθανή τιμωρία της έδρας (που ελλοχεύει από το άναμμα ενός και μόνο πυρσού στα παιχνίδια με ΑΕΛ και ΟΣΦΠ), καθώς θα είχαν προκαταβληθεί τα προσδοκώμενα έσοδα…Αλλά και αυτό το επιχείρημα δεν τους συγκίνησε..

Διερωτόμαστε, είναι τόσα πολλά τα λειτουργικά έξοδα του ΟΑΚΑ ώστε να κάνουν απαγορευτική τη σκέψη για μία μετακίνηση αρχικά τουλάχιστον, για τα 2 ντέρμπι; Ποία διαπραγμάτευση έκανε η ομάδα με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ και με την πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και 20 ημέρες; Ποιες πόρτες επιτέλους χτύπησαν οι κύριοι της διοίκησης; Μας δημιουργήθηκε η απορία για ποιο λόγο η ομάδα δεν μπορεί να μετακομίσει στο ΟΑΚΑ και το κόστος είναι τόσο απαγορευτικό από τη στιγμή που τα λειτουργικά έξοδα θα μοιράζονταν 2 ομάδες, από τη στιγμή που το σωματείο της ΑΕΚ έκρινε προς το συμφέρον της να το χρησιμοποιήσει ως έδρα ευρισκόμενο στη Γ και Β Εθνική κατηγορία αντί να μετακομίσει ευχερώς στην ανάλογης με τη λεωφόρο χωρητικότητας Ριζούπολη ή σε άλλο γήπεδο..Και εξάλλου το ΟΑΚΑ από τη στιγμή που το χρέος της ΠΑΕ από προηγούμενες χρήσεις είναι ήδη διακανονισμένο, η λογική μας λέει, πως δε θα έβλεπε αρνητικά το ενδεχόμενο ευνοικής για τα μέρη συμφωνίας, με την προοπτική μελλοντικής μόνιμης συνεργασίας με την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (όταν μάλιστα μετά την επικείμενη μετακόμιση της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο, το ΟΑΚΑ θα έμενε ουσιαστικά κενό) ..Αυτές τις σκέψεις κάναμε, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τις ενέργειες τις ΠΑΕ ως εξωθεσμικοί…και με ειλικρίνεια σας τις καταθέτουμε..

Σε κάθε περίπτωση, σεβόμαστε την απόφαση διεξαγωγής των ντέρμπι στη Λεωφόρο..που σίγουρα αμιγώς αγωνιστικά, αποτελεί πιο ισχυρή έδρα..αλλά δυστυχώς έχουμε φτάσει στο οριακό σημείο η οικονομική προτεραιότητα να υπερέχει της αγωνιστικής όπως καταδεικνύουν οι ανερυθρίαστες εξαγγελίες για ξεπούλημα της ομάδας…αλλά και η απελπιστική κατάσταση των ανοιχτών οφειλών και των δεκάδων απλήρωτων επί μήνες, εργαζομένων της ΠΑΕ. Και το λέμε αυτό εμείς και επιμένουμε, που οι περισσότεροι, γευτήκαμε όλη τη δόξα της ποδοσφαιρικής μας καριέρας, αγωνιζόμενοι και τιμώντας την πράσινη φανέλα, μόνο στο γήπεδο της Λεωφόρου και είμαστε όσο κανένας δεμένοι και ταυτισμένοι με αυτό. Όμως το συγκεκριμένο γήπεδο ως είναι δομημένο, έχει 15.388 καθίσματα εκ των οποίων τα 5.250 καταλαμβάνουν ήδη εισιτήρια διαρκείας, τα 4.900 καταλαμβάνουν τις θύρες οργανωμένων 13-14 (πέταλα) και τα 900 είναι δεσμευμένα για τις φιλοξενούμενες ομάδες και άλλες ανάγκες..Άρα σε ποία προοπτική πώλησης εισιτηρίων διαρκείας, αναφέρεται η διοίκηση; Στα 3.500-4.000 εναπομείναντα;

Δεν είναι θέμα προσωπικού μας εγωισμού να υιοθετήσει η ΠΑΕ το δικό μας πλάνο σωτηρίας «PAO ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ…» αλλά το θεωρούμε βιώσιμο. Ας μας αποδείξουν επιτέλους το αντίθετο, με την εκπόνηση και παρουσίαση ενός άλλου ολοκληρωμένου πλάνου, ενός πλάνου όμως, που θα βάζει το ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ σε περίοπτη θέση.

Και το μεγαλείο του Παναθηναικού κύριοι της διοίκησης, που κάποιοι στο παρελθόν το νιώσατε φορώντας την ένδοξη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, αλλά φαίνεται το λησμονήσατε, είναι η δύναμη του κόσμου του. Σε αυτή την ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ θελήσαμε να επενδύσουμε ΟΤΑΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΜΕ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ στο κάλεσμα της πρώτης μας συγκέντρωσης 15 και πλέον από μας..και άλλοι τόσοι και περισσότεροι που αγωνιούν και είναι μαζί μας και ΣΤΥΨΑΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ πως θα βοηθήσουμε τον Παναθηναικό μας. Γιατί ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ σε αυτή τη ΔΥΝΑΜΗ.…Πιστεύουμε ότι ο Παναθηναικός κόσμος θα κινητοποιηθεί και το αφουγκραζόμαστε καθημερινά από όλα και τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου που είμαστε αναγνωρίσιμοι λόγω του Παναθηναικού, γιατί ο Παναθηναικός κόσμος νιώθει την ανάγκη και την προσμονή να στηρίξει, να αγωνιστεί με κάθε τρόπο για να διαφυλάξει την αγαπημένη μας ομάδα από την καταστροφή που κάποιοι θεωρούν μοιραία και αναπόφευκτη και αδικαιολόγητα, αλλά ίσως ΟΧΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ, κωλυσιεργούν στον ερχομό της.

Γιατί αν και κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το μέγεθος του Παναθηναικού, για μας παραμένει ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ και γι αυτό αποφασίσαμε να βγούμε μπροστάρηδες. Αυτό λείπει στον κόσμο..ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ..Η ΣΠΙΘΑ..Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ που θα δώσει ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ…..και σε αυτή την εκστρατεία σωτηρίας κύριοι της διοίκησης, πρέπει επιτέλους να κατανοήσετε πως ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!

Και επιμένουμε ΑΠΟΛΥΤΑ σε ένα πράγμα απευθύνοντας ύστατη ΕΚΚΛΗΣΗ στον Παναθηναικό κόσμο. Η παρούσα στιγμή που το καράβι πλέει ουσιαστικά ή ίσως και ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ και βρίσκεται λίγο πριν την πρόσκρουση στα βράχια, δεν είναι κατάλληλη να αποδώσουμε τις ευθύνες για την επερχόμενη με ραγδαίους ρυθμούς διάλυση της ομάδας.

Είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις για να την αποτρέψουμε. Και αργότερα όταν η ομάδα ορθοποδήσει, θα γίνει με νηφαλιότητα αλλά και ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ο επιμερισμός και ο καταλογισμός των ευθυνών. Γιατί ΟΛΟΙ έχουμε μερίδιο ευθύνης για το σημερινό κατάντημα του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου.

-Και όσοι διατέλεσαν διαχρονικά διοικήσεις και δεν έχουν εξασφαλίσει στην ιστορική μας ομάδα ένα σύγχρονων προδιαγραφών ΓΗΠΕΔΟ.

-Και όσοι έκαναν ΑΣΤΟΧΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ προσώπων ή διαχειρίστηκαν ανεπαρκώς καταστάσεις με αποτέλεσμα την πολυεπίπεδη βλάβη του Παναθηναικού μας.

-Και όσοι άφησαν την ομάδα ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ τα χρόνια που λειτουργούσε ένα ΝΟΣΗΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου που δεν άφηνε τίποτα υγιές να ανθίσει.

-Και όσοι διά παραλείψεως, έβλαψαν την ομάδα με την ΑΠΑΘΕΙΑ τους και την ΑΠΟΥΣΙΑ τους από το γήπεδο.

-Και όσοι εμπράκτως έβλαψαν την ομάδα με την παρουσία τους στο γήπεδο, προκαλώντας αγωνιστικές και οικονομικές κυρώσεις με την ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗ συμπεριφορά ολίγων που έδιωξαν τους αγνούς φίλαθλους-οικογενειάρχες από αυτό.

-Και ΠΡΩΤΟΙ αν θέλετε, εμείς οι Παλαίμαχοι, για τυχόν εσφαλμένες επιλογές ή έλλειψη πρωτοβουλιών κατά το παρελθόν και ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ με παρρησία ενώπιον του Παναθηναικού κόσμου για αυτό.

ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΞΑΜΕ….άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο..

Όμως σε αυτήν την κρίσιμη ώρα, η εκτόξευση αλληλοκατηγορών και ο διχασμός στρέφεται μόνο κατά του Παναθηναικού μας και θα αποτελέσει το τελειωτικό θανάσιμο χτύπημα.. Ας μη το δώσουμε εμείς αυτό..Δεν το αξίζει η ένδοξη ιστορία του. Ας ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από αυτό το ανίατο πάθος αλληλοεξόντωσης που μας κατατρέχει, με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας..κ ας ενωθούμε-συστρατευτούμε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ίσως στα χρονικά, κάτω από την ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΙΔΕΑ….για να ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ τον ένδοξο Παναθηναικό μας μέσα από τις στάχτες του.

Το δόγμα «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» εν προκειμένω, είναι η μόνη ελπίδα του συλλόγου να πετύχει ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΟΛΩΝ, ΝΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και όλοι θα έχουμε μερίδιο σε αυτή…Και η Παναθηναική ιστορία κάποτε θα γράψει ότι δεν πέσαμε αμαχητί αλλά παλέψαμε ενωμένοι και το αποτρέψαμε, περήφανα και ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ. Αλλά κι αν δεν το πετύχουμε θα έχουμε, όσοι προσπαθήσουμε ειλικρινά και αληθινά γι αυτό, υπερβάλλοντας εαυτόν, την ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ απόλυτα ήσυχη.

Όμως ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ, όσοι εκ των αρμοδίων για τη λήψη των αποφάσεων, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ του Παναθηναικού και την ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ του κόσμου του και η ομάδα εξ αυτού ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ, ότι θα αναλάβουν μία βαρύτατη ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και μετά βεβαιότητας κάποτε, ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ για το αν η συμπεριφορά τους στη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης ανάγκης που βιώνει ο σύλλογος ήταν ΣΚΟΠΙΜΩΣ ή όχι, ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ…

***Eντός των προσεχών ημερών θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέντευξη Τύπου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ