ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νάγκι: "Να βοηθήσω την ομάδα και να μείνω εδώ"

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντόμινικ Νάγκι ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με τους στόχους του στον Παναθηναϊκό ενώ θεωρεί πως στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τον καθοριστικό ρόλο θα παίξει η απόδοση των δύο ομάδων.

Ξεκάθαροι είναι οι στόχοι που έχει στο μυαλό του ο Νάγκι για το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Αρχικά θέλει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία να καταφέρει να παραμείνει στην Ελλάδα για λογαριασμό του τριφυλλιού.

Ο Ούγγρος ρωτήθηκε τόσο για τον Πούσκας που μεγαλούργησε στον Παναθηναϊκό όσο και για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Για το πως προφέρεται το όνομα του:
" Όλοι με φωνάζουν Νάγκι, αλλά το σωστό είναι Ναγκ".

Πως αισθάνεσαι βλέποντας καθημερινά την ταμπέλα του Φέρεντς Πούσκας μπαίνοντας στο αθλητικό κέντρο του Παναθηναϊκού;
" Είμαι πολύ περήφανος επειδή προέρχομαι από την Ουγγαρία και βλέπω κάθε μέρα ένα μεγάλο μύθο κι έναν πολύ μεγάλο προπονητή οπότε κι εγώ δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου φυσικά και για μένα αλλά κι εξαιτίας του".

Εκτός του Πούσκας κανείς Ούγγρος δεν κατάφερε να πετύχει στον Παναθηναϊκό, θα ήθελες να είσαι ο πρώτος;
"Φυσικά κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να είναι επιτυχημένος. Είναι ένας από τους λόγους που επέλεξα να έρθω εδώ, να βελτιωθώ, να μάθω πράγματα από τον προπονητή μου, τους συμπαίκτες μου, να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να βοηθήσω την ομάδα".

Πως είναι οι πρώτες σου μέρες στον Παναθηναϊκό;
" Νιώθω πολύ καλά εδώ, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Είναι μια νέα εμπειρία σ’ ένα νέο πρωτάθλημα και σε μια νέα ομάδα κι ανυπομονώ για το μέλλον καθώς ξέρω πως εκεί στοχεύει η ομάδα μου κι αυτό… έρχεται".

Περίμενες να μπεις τόσο γρήγορα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού; Είχε περάσει καιρός από το τελευταίο σου ματς με τη Λέγκια;
"Ναι, βίωσα μια δύσκολη περίοδο τους τελευταίους μήνες αλλά είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές κι υποχρεούμαστε να έχουμε γρήγορες αντιδράσεις. Μετά από μια σκληρή για μένα περίοδο, ήμουν απόλυτα θετικός όταν ήρθα εδώ επειδή ήξερα πως θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μένα να δείξω τις ικανότητές μου και τιμπορώ να κάνω στη νέα μου ομάδα αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα επίσης".

Πέρυσι, πρόπερσι είχες εξαιρετική παρουσία στη Λέγκια και την Ουγγαρία τι συνέβη και φέτος έμεινες εκτός πλάνων;
"Καλή ερώτηση. Αγωνίστηκα συνεχόμενα για ενάμιση χρόνο, περίπου εκατό αγώνες, στα play off αλλά και με την Εθνική ομάδα. Κι αυτό που ακολούθησε αποτέλεσε έκπληξη και για μένα καθώς ούτε εγώ δεν πληροφορήθηκα τους λόγους αλλά είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Εγώ οφείλω να είμαι επαγγελματίας κι όπως είπα είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ επειδή μπροστά μου έχω μια πολύ καλή ευκαιρία να εξελιχθώ και ν’ αναδείξω τον ποδοσφαιρικό μου χαρακτήρα".

H Εθνική Ουγγαρίας κι η προσπάθειά της για πρόκριση στο Euro είναι ένας από τους λόγους που επέλεξες τον Παναθηναϊκό;
"Όχι … δεν ήταν από τους κύριους λόγους της επιλογής μου ο συγκεκριμένος. Για μένα το πιο σημαντικό ήταν να πετύχω στο κλαμπ που επέλεξα γιατί κανείς δεν ξέρει τιμπορεί να φέρει το μέλλον. Ίσως συνεχίσω και το ελπίζω, με την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό να μου δημιουργεί μια τέτοια προοπτική αλλά φυσικά είμαι μέλος της Εθνικής. Κι είναι ευοίωνο κι ευχάριστο για μένα να παίζω καλά εφόσον αγωνίζομαι κάθε Σαββατοκύριακο".

Τι σου είπε ο Μάλαρτζ για τον Παναθηναϊκό;
"Αγωνιστήκαμε μαζί στη Λέγκια για δυόμισι χρόνια, έχουμε πολύ καλή σχέση και μου είπε μόνον καλά πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Επίσης μου είπε πως για όσο διάστημα υπήρξε εδώ ένιωθε πολύ καλά και με διαβεβαίωσε πως θ’ απολαύσω την παραμονή μου εδώ επειδή ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος με ωραίους ανθρώπους και μια όμορφη πόλη".

Περίμενες πως θα ξαναβρεί τον Καρλίτος στο δρόμο σου;
"Ένιωσα μεγάλη χαρά μόλις το πληροφορήθηκα καθώς οι δύο μας έχουμε πολύ καλή σχέση. Είναι ένας φανταστικός παίκτης, έτσι λοιπόν γνωρίζω πως για τον Παναθηναϊκό είναι μια πολύ μεγάλη και πολύ καλή μεταγραφή. Δυστυχώς θα είναι διαθέσιμος από το καλοκαίρι αλλά σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει στην ομάδα".

Τι έχεις ακούσει για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, τι ματς περιμένεις;
"Φυσικά είμαι μέσα στο ποδόσφαιρο και ξέρω πως ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Επίσης τα παιδιά στ’ αποδυτήρια με πληροφόρησαν πως προέρχονται από μια καλή σεζόν και πως παίζουν καλά. Φυσικά τους σεβόμαστε, όμως είμαστε ο Παναθηναϊκός, είμαστε σε καλή φόρμα έχοντας νικήσει τα τελευταία πέντε ματς και νομίζω πως βρισκόμαστε στην κατάλληλη στιγμή για να έχουμε την ευκαιρία μας να τους νικήσουμε. Θα θέλαμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θα δούμε την Κυριακή αν αυτό είναι αρκετό ή όχι".

Που κρίνονται τα ντέρμπι;
"Είναι σημαντικό το γεγονός πως παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στους οπαδούς μας, μπορούν και θα μας βοηθήσουν αλλά νομίζω πως σ’ αυτούς τους αγώνες νομίζω πως τη διαφορά την κάνει η μέρα στην οποία θα βρεθεί η κάθε ομάδα. Και το λέω αυτό επειδή μιλάμε για δύο ομάδες σχεδόν του ίδιου επιπέδου, αμφότερες διαθέτουν καλούς κι έμπειρους ποδοσφαιριστές … Οπότε η γνώμη είναι πως όποιος καταφέρει να δώσει περισσότερα εκείνη τη μέρα, όποιος είναι πιο ψύχραιμος, αυτός θα είναι που μπορεί να βγει και νικητής".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ