ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μυστακίδης: "Βγάζει υγεία ο Παναθηναϊκός, καμία διαφορά με τον ΠΑΟΚ"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Μυστακίδης μίλησε στην κάμερα της "NOVA" για τον δανεισμό του στον Παναθηναϊκό, τους στόχους του με το τριφύλλι, ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν έχει διαπιστώσει καμία διαφορά σε σχέση με τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιάννης Μυστακίδης ήταν εκ των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που μίλησε στην κάμερα της "NOVA" στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συνεντεύξεων στο συνδρομητικό κανάλι.

Ο διεθνής επιθετικός μίλησε για τον τραυματισμό του, τον δανεισμό του στον Παναθηναϊκό τον οποίο δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό, τον εφικτό στόχο της πεντάδας ενώ σημείωσε πως δεν έχει διαπιστώσει προβλήματα στο τριφύλλι και η ομάδα βγάζει υγεία.

Επίσης ρωτήθηκε και για τον ΠΑΟΚ λέγοντας πως θέλει να φτάσει τη κατάκτηση του τίτλου και σημείωσε πως μετά τον εξάμηνο δανεισμό του τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ο ΠΑΟΚ.

Για τον τραυματισμό του:
«Τα δύσκολα περάσανε. Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για μένα στην οποία με βοήθησε πολύ η ομάδα και η οικογένειά μου για να βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι. Η υπομονή είναι το κλειδί στον αθλητισμό. Υπομονή και επιμονή. Όταν είσαι τραυματίας δεν έχει άλλη επιλογή από το να μην παίζεις και να βλέπεις την ομάδα σου να παίζει οπότε είσαι πραγματικά θηρίο στο κλουβί. Από την άλλη το να είσαι υγιής και να μην παίζεις θέλει δουλειά, ψυχολογία και προσπάθεια και καλή διαχείριση».

Για τον Παναθηναϊκό:
«Από μία μεγάλη ομάδα σε μία άλλη μεγάλη ομάδα. Κύριος μου στόχος είναι να είμαι υγιείς να βοηθήσω την ομάδα και να βοηθήσει και η ομάδα εμένα. Αυτή είναι η δουλειά του επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Από την στιγμή που τέθηκε το θέμα να πάω δανεικός δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά να έρθω στον Παναθηναϊκό. Έχω μάθει να τα δίνω όλα και το κάνω και τώρα».

Για την παρουσία του Ουζουνίδη:
«Έπαιξε μεγάλο ρόλο η παρουσία του Ουζουνίδη. Τον εκτιμάω πάρα πολύ και εκείνον και τον βοηθό του και τον γυμναστή. Οι φιλοδοξίες μου είναι πάντα πολύ ψηλές. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα μου με όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ και ασίστ. Έχω μάθει μόνο να κερδίζω και μου είναι δύσκολο να χάνω».

Που του αρέσει να παίζει:
«Όσο πιο κοντά στην περιοχή τόσο το καλύτερο για μένα. Μου αρέσει η ουσία στο παιχνίδι μου. Να βάζω γκολ και να δίνω πάσες για να μπαίνουν γκολ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω όπου με χρειαστεί ο προπονητής μου».

Για το τι βρήκε στον Παναθηναϊκό:
«Η ομάδα μου βγάζει υγεία. Όσοι βρίσκονται εδώ δουλεύουν άκρως επαγγελματικά. Δεν έχω βρει καμία διαφορά με τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί. Είναι σημαντικό που δουλεύουν χωρίς να σκέφτονται τα προβλήματα. Τα προβλήματα που αναφέρονται δεν τα έχω δει πάντως ακόμα και είναι καλό για την ομάδα».

Για το γιατί δεν τα έχει πάει καλά ο Παναθηναϊκός:
«Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο και η διοίκηση να σε στηρίζει. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε προβλήματα και γι’ αυτό έφυγαν παίκτες. Δεν του αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Πρέπει να βρίσκεται στις πρώτες τέσσερις ομάδες. Από την στιγμή όμως που όλοι εδώ δουλεύουν η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και πιστεύω θα ξαναβρεί η ομάδα τον δρόμο της».

Για τις φιλοδοξίες του:
«Όλοι οι επαγγελματίες παίκτες έχουμε φιλοδοξίες. Τα όνειρά μας δεν σταματάνε πουθενά. Έχουμε στόχο να κερδίζουμε συνέχεια. Να κάνω τα πάντα για τον εαυτό μου και να βοηθήσω την ομάδα και αυτή να βοηθήσει εμένα και αυτό θα γίνει μόνο με νίκες. Η κατάσταση αλλάζει, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στη συνέχεια».

Για το αν θα συνεργαστεί με τον Δώνη στην επίθεση:
« Με τον Δώνη ήμασταν συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα τρία χρόνια, τον γνωρίζω πολύ καλά. Το κλίμα είναι πολύ και πιστεύω δεν θα δυσκολευτούμε να βρεθούμε στο γήπεδο».

Για την υποδοχή του κόσμου:
«Μας ξάφνιασε είναι αλήθεια. Είναι σημαντικό να νοιώθουμε εμείς τόσο καλά. Δεν το περιμέναμε ούτε εγώ ούτε ο Κάτσε».

Για τον στόχο της πεντάδας:
«Αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας. Βρίσκομαι εδώ λίγες μέρες για να μιλήσω για στόχους. Η πεντάδα είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε. Να βρούμε μία νίκη να πάρουμε ψυχολογία και θα τα βρούμε».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ούτε νίκη εκτός έδρας:
« Το ξέρω αυτό. Πιστεύω ότι αρχής γενομένης από το Σάββατο σε ένα πάρα πολύ δύσκολο αγώνα με μια εκτός έδρας νίκη μπορούμε να φέρουμε πολλές νίκες μέχρι το τέλος».

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα:
« Τα Γιάννινα τα τελευταία χρόνια μας έχουν εντυπωσιάσει με καλή πορεία. Με ένα σύνολο στάνταρ, με έναν καλό προπονητή και αυτό ότι παίζουν Έλληνες, δεν αλλάζουν αρκετοί παίκτες παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι δυνατή ομάδα και καλή στην έδρα της. Αλλά πιστεύω πως πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας και μετά να κοιτάμε τα αποτελέσματα».

Για την παρουσία Κάτσε και Τζανδάρη και αν φανταζόντουσαν πως θα έπαιζαν μαζί σε άλλη ομάδα:
«Όχι, όχι. Και αυτοί αλλά και τα παιδιά, Οικονόμου Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης μας υποδέχθηκαν πολύ καλά. Τα γνωρίζω τα παιδιά από τότε που παίζαμε αντίπαλοι. Έχουμε κάνει καλή παρέα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα:
«Το πρωτάθλημα είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ. Να κάνει 10 στις 10 νίκες και να το κατακτήσει που είναι όνειρο πολλών φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Τους εύχομαι καλή επιτυχία».

Για το αν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να σκοράρει κόντρα στον ΠΑΟΚ:
«Δεν έχω σκεφτεί ακόμα να παίξω απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι η αλήθεια. Έχω πολλά ματς ως τότε, εννιά παιχνίδια, και θα δώσω τα πάντα για τον Παναθηναϊκό και μετά για τον εαυτό μου».

Για την εμπειρία του στη Γερμανία:
«Εκεί πέρα η εκπαίδευση στον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή μου παρείχαν τα πάντα σαν την οικογένεια μου. Σε μια ξένη χώρα 15 χρονών δεν είναι και το πιο εύκολο. Το έβλεπα ως ένα μπράβο για τον εαυτό μου. Από εκεί έχτισα τις βάσεις, ήταν το μεγάλο βήμα για να μάθω τον εαυτό μου να ξεπεράσω πολλές δυσκολίες που είναι προσωπικές και σε αυτά τα 4 χρόνια εκτός την εκπαίδευση την ποδοσφαιρική και στο σχολείο που πήρα, από εκεί και πέρα αν δεν είχα στο πλευρό μου την οικογένεια μου δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό το βήμα.».

Για το πως ήταν να έχει προπονητή τον πατέρα του:
«Δεν έχω ακούσει ποτέ μπράβο από τον πατέρα μου παρά μόνο σε ένα διπλό στο Ντόρτμουντ. Έχει τον λόγο του, έχει πολλές φιλοδοξίες και όνειρα. Μου δίνει κίνητρο. ».

Για την Εθνική ομάδα:
«Η Εθνική είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Ο τραυματισμός όμως είναι μέσα στον αθλητισμό και ελπίζω μέσω του Παναθηναϊκού μπορώ να επιστρέψω στην Εθνική».

Για το συμβόλαιο του:
«Στο συμβόλαιο μου αναγράφεται ότι είμαι δανεικός μέχρι το καλοκαίρι και μετά ανήκω στον ΠΑΟΚ. Τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΠΑΟΚ».

Για το όνειρο του εξωτερικού:
«Για να μιλήσω για Χαρίση και Κίτσιου που είναι κολλητοί έφυγαν δανεικοί από τον ΠΑΟΚ να ζήσουν ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Να παίξουν επειδή το αξίζουν. Κάνουν τρομερή σεζόν και αυτό είναι ενθαρρυντικό για όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δείχνουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στην Ευρώπη. Όνειρο κάθε Έλληνα είναι να παίξει σε ξένα πρωταθλήματα. Πάντως και το ελληνικό πρωτάθλημα έχει δείξει τελευταία ότι ανεβαίνει επίπεδο. Είναι ενδιαφέρον το πρωτάθλημα που γίνεται, τα γήπεδα αρχίζουν και γεμίζουν. Ο Έλληνας δεν πρέπει να έχει στόχο μόνο τα ξένα πρωταθλήματα αλλά και το ελληνικό».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ