ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Ήταν πάρα πολλά τα χρήματα της Γκουοάν, αλλά..."

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκους Μπεργκ παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του όπου αναφέρθηκε στις τρεις προτάσεις που είχε για να φύγει από τον Παναθηναϊκό εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε καμία απ' αυτές.

Ο Μάρκους Μπεργκ αποτελεί τον ηγέτη του Παναθηναϊκού και όχι μόνο καθώς ο επιθετικός των πράσινων μετά την αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς από την Εθνική Σουηδίας αποτελεί και ένα από "hot" ονόματα που αγωνίζονται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Για τον λόγο αυτό οι Σουηδοί δημοσιογράφοι ασχολούνται αρκετά με τον Μπεργκ και τα επιτεύγματα του. Πόσο μάλλον πριν από ένα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα στο πλαίσιο του σπουδαίου παιχνιδιού ένας Σουηδός δημοσιογράφος από την "Aftonbladet" βρέθηκε στην Αθήνα, παρακολούθησε το ντέρμπι και πήρε μια αποκλειστική συνέντευξη από τον Μπεργκ.

Ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού μίλησε για τα επιτεύγματα του έως τώρα, τις προτάσεις που είχε στο παρελθόν από την Μαρσέιγ, τους Chicago Fire αλλά και την Γκουοάν από το Πεκίνο. Πρόταση για την οποία τόνισε ότι ο ίδιος θα έπαιρνε όσα χρήματα δεν είχε πάρει ποτέ έως τώρα αγωνιζόμενος στην Ευρώπη.

Επίσης αναφέρθηκε στην ζωή του στην Αθήνα, το σπίτι που έχει αγοράσει αλλά και την περιπέτεια που είχε περάσει με την γέννηση του τρίτου του παιδιού.

Η συνέντευξη ξεκίνησε μάλιστα από το πως βίωσε αυτή την περιπέτεια ο Μπεργκ. Ο νεογέννητος γιος του είχε ταλαιπωρηθεί από βρογχίτιδα και χρειάστηκε παροχή οξυγόνου και μάλιστα είχε κολλήσει τη σύζυγό του, η οποία επίσης χρειάστηκε να μπει επίσης στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρει ο Σουηδός δημοσιογράφος μάλιστα την ίδια περίοδο είχε ένα χτύπημα και το άλλο του παιδί με αποτέλεσμα να χρειαστεί και αυτό να νοσηλευτεί.

"Αισθάνθηκα λίγο πανικό. Ήταν δύσκολο να συγκεντρωθώ στα σωστά πράγματα. Η νούμερο ένα προτεραιότητα ήταν να τα πάει καλά το παιδί, να υποστηρίξω τη σύζυγό μου, τίποτα δεν ήταν πιο σημαντικό. Ευτυχώς, ο πατέρας μου και η σύζυγός του κατάφεραν αν έρθουν και να βοηθήσουν με τα παιδιά".

Η επόμενη ερώτηση έχει να κάνει με το αν ασχολούνται με αυτόν τα ΜΜΕ της χώρας και τον ίδιο να δηλώνει:

"Διανύω την τέταρτη σεζόν μου εδώ. Τα πράγματα είναι καλά και νομίζω ότι οι Έλληνες εκτιμούν την καλή δουλειά που κάνω και την αφοσίωσή μου στην ομάδα. Δεν υπάρχουν πολλά σκανδαλώδη πρωτοσέλιδα για μένα εδώ. Υπάρχουν άλλοι παίκτες που κάνουν τα ΜΜΕ να ασχολούνται περισσότερο με τις ζωές τους, εγώ είμαι περισσότερο διπλωμάτης".

Όπως αναφέρει ο Σουηδός δημοσιογράφος στο παρελθόν ο ίδιος έχει πει όχι σε προτάσεις από Μαρσέιγ και Chicago Fire για να παραμείνει στον Παναθηναϊκό με τον οποίο ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2019.

Μάλιστα ο Μπεργκ ρωτήθηκε αν σκέφτεται ότι θα μπορούσε να επιστρέψει σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα με τον ίδιο να λέει ότι θέλει να μείνει στο τριφύλλι για να πάρει πρωτάθλημα και να παίξει στο Champions League.

"Αν ήμουν στα 26 ίσως να το σκεφτόμουν περισσότερο. Αλλά αν βρεθεί κάτι που θα αρέσει σε εμένα, στη γυναίκα μου και στην οικογένειά μου όσο εδώ, τότε μπορεί να είναι μια κορυφαία ομάδα στο σωστό πρωτάθλημα. Θεωρώ βέβαια ότι μπορώ να πάω και καλύτερα. Προτιμώ να είμαι εδώ σε μια τοπ ομάδα και να κερδίσω το πρωτάθλημα ώστε να παίξω στο Champions League με τον Παναθηναϊκό και να παίξω στην διοργάνωση που με ενδιαφέρει".

Ο Σουηδός επιθετικός συνέχισε μάλιστα λέγοντας: "Δεν θα είναι όλα όπως είναι στον Παναθηναϊκό. Το ενδιαφέρον εδώ για την ομάδα είναι μεγάλο, όπως και τα συναισθήματα υπάρχουν γύρω απ' αυτή".

Σε ερώτηση για την πρόταση που του έγινε από την Γκουοάν από το Πεκίνο, η οποία απορρίφθηκε πριν ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Ο Μπεργκ απάντησε:

"Στην Κίνα μου προσέφεραν περισσότερα χρήματα απ' όσα έχω βγάλει κατά την διάρκεια πολλών ετών στην Ευρώπη. Όμως, ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ υψηλό ποσό που θέλει για να με παραχωρήσει. Η απόφαση δεν ήταν στα χέρια μου. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον. Τα πράγματα μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Θέλω να κερδίσω κάτι με τον Παναθηναϊκό και να βοηθάω την Εθνική ομάδα".

Ενώ για την παρουσία του από τον Ιανουάριο του 2017 έως και σήμερα και τα γκολ που έχει πετύχει αλλά και το τι έπαιξε ρόλο υποστήριξε:

"Ένας από τους μεγαλύτερους λόγος είναι ο τρόπος με τον οποίο παίζει η ομάδα. Έχουμε κάποιους νέους παίκτες με το νέο χρόνο που μας βελτίωσαν επιθετικά με περισσότερους παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Επίσης η κατάσταση στην οποία είμαι τώρα. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν ήμουν τόσο καλά. Έχω αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση και παίζω ποιο ήρεμος".

Ο Μπεργκ δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για την Σουηδία και το πως νοιώθει όταν επιστρέφει στην πατρίδα του λέγοντας ότι πλέον δεν το σκέφτεται τόσο καθώς περνάει υπέροχα στην Αθήνα όπου έχει αγοράσει και σπίτι αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ζωή του θα συνεχιστεί στην Ελλάδα και μετά τον Παναθηναϊκό, όπως έχει κάνει και ο Μίκαελ Νίλσον.

"Παλιά λαχταρούσα να επιστρέψω στη Σουηδία. Είχα καιρό να έρθω εδώ. Αυτό είναι το σπίτι μου. Σίγουρα μου λείπουν η οικογένεια και οι φίλοι μου στην Σουηδία, αλλά στην Ελλάδα έχουμε συχνά μπλε ουρανό, ζέστη και οι άνθρωποι είναι πραγματικά φιλικοί. Το φαγητό είναι μια χαρά. Έχουμε αγοράσει σπίτι 140 τετραγωνικών στην Ελλάδα που θα το έχουμε για πάντα. Έχουμε δική μας βεράντα στον τελευταίο όροφο και κοινόχρηστη πισίνα. Θα επιστρέφουμε πάντα εδώ, δεν έχει σημασία που ζούμε μόνιμα!".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ