ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπεργκ: "Έρχεται ο μάνατζερ μου και υπογράφω"

Μπεργκ: "Έρχεται ο μάνατζερ μου και υπογράφω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάρκους Μπεργκ προανήγγειλε την άφιξη του μάνατζερ του και την υπογραφή της ανανέωσης του συμβολαίου του μέσα στην διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Ο Μάρκους Μπεργκ οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε ακόμη μια νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στον ΠΑΣ, αλλά σίγουρα η ατάκα του μετά το τέλος του αγώνα ότι στην διάρκεια της εβδομάδας θα υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου ήταν σαφώς καλύτερη είδηση για τους φίλους των πράσινων από τα δυο γκολ που σημείωσε ο Σουηδός.

Όπως τόνισε στην κάμερα της "NOVA" ο Μπεργκ μέσα στην εβδομάδα θα έρθει ο μάνατζερ του ώστε να ρυθμιστούν και κάποιες λεπτομέρειες και να πέσουν οι υπογραφές.

Από εκεί και πέρα ο Σουηδός αναφέρθηκε και στη νίκη επί του ΠΑΣ. Στα δυο γκολ που πέτυχε και την εικόνα των πράσινων ενόψει της συνέχειας λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Ναι νομίζω ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Φυσικά όταν δέχτηκαν τη κόκκινη κάρτα τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για εμάς. Αλλά μετά το τελευταίο παιχνίδι με τον Άγιαξ υπήρχε απογοήτευση καθώς δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Θέλαμε τη νίκη. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και τα πήγαμε καλά".

Δεύτερο δυνατό βήμα στο πρωτάθλημα, δεύτερη συνεχόμενη νίκη, επτά γκολ χωρίς να έχει δεχτεί κάποιο τέρμα η ομάδα, θεωρείτε ότι μπορείτε να πάρετε το πρωτάθλημα;
"Δεν ξέρω ακόμα, πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι. Είναι μόλις το δεύτερο παιχνίδι της σεζόν. Ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Τα Γιάννινα είναι μια ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία και όπως παίξαμε σήμερα έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε κόντρα σε τέτοιες ομάδες. Να παίζουμε με λίγο παραπάνω ρίσκο μπροστά γιατί είναι πολύ σφιχτά, δεν υπάρχουν χώροι. Σίγουρα κάποιες φορές μπορεί να χάσεις την μπάλα αλλά για να μπορέσεις να απειλήσεις τέτοιες άμυνες πρέπει να παίζεις με περισσότερη φαντασία και ρίσκο στην επίθεση. Και το κάναμε σήμερα. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, πετύχαμε τέσσερα γκολ και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι ενώ θεωρώ ότι έχουμε και περιθώρια βελτίωσης".

Έχεις ξεπεράσει τα 50 γκολ στην Super League, ένα σημαντικό επίτευγμα;
"Δεν το ήξερα. Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και ελπίζω να γίνουν πολύ περισσότερα. Στο τελευταίο ματς με τον Λεβαδειακό είχα εμπλακεί σε πολλές περιπτώσεις για γκολ αλλά δεν σκόραρα. Βέβαια θεωρώ το ένα γκολ που πέτυχα ήταν κανονικό αλλά ο διαιτητής δεν το μέτρησε. Προσπαθώ να είμαι μπροστά και να δημιουργώ ευκαιρίες για μένα και τους συμπαίκτες μου και είναι πάντα όμορφο όταν σκοράρεις και σου δίνει αυτοπεποίθηση. Είμαι ήρεμος όμως γιατί ξέρω ότι ακόμα και αν δεν σκοράρω θα βρω τις ευκαιρίες για να βοηθήσω την ομάδα μου όπως ξέρω".

Γνωρίζουμε ότι είσαι ένας εξαιρετικός σκόρερ αλλά μήπως θες τη φανέλα με το νούμερο 10 του Ζέκα, μετά την ασίστ που έκανες στον Λουντ;
"Όχι, είμαι το νούμερο 9 και αυτό θα είναι πάντα το νούμερο. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και το νούμερο 10 αλλά το 9 είναι το δικό μου νούμερο και αισθάνομαι μεγάλη εμπιστοσύνη".

Έχεις συζητήσεις για το συμβόλαιο σου, έχουμε κάποιο νεότερο;
"Ναι θα συναντηθούμε αυτή την εβδομάδα. Θα έρθει ο μάνατζερ μου, θα λύσουμε κάποια τελευταία διαδικαστικά θέματα, και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι να τελειώσει το θέμα".

Κουλιμπαλί: "Μπορώ να προσφέρω όπου μου πει ο προπονητής μου"

Πλην του Μπεργκ, δηλώσεις έκανε και ο Ουσμάν Κουλιμπαλί ο οποίος αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του στην Λεωφόρο, μίλησε για τη νίκη επί του ΠΑΣ, την απαίτηση του κόσμου για πρωτάθλημα αλλά και το σε ποια θέση μπορεί να αγωνιστεί. Ο Κουλιμπαλί είπε στην κάμερα της "NOVA":

Πως αισθάνθηκες με το ντεμπούτο σου;
"Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα το ντεμπούτο μου. Που ξεκίνησαν σε ένα όμορφο στάδιο, με ωραίος φιλάθλους και επίσης ήταν για μένα ένα έναυσμα όλο αυτό, να παίξω μπροστά στους φιλάθλους μας αν και υπήρχε αρκετός ήλιος και ζέστη".

Ποια είναι η γνώμη σου για το παιχνίδι; Θεωρείς ότι το κλειδί του αγώνα ήταν η αποβολή του γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα. Έγινε πιο εύκολη η δουλειά σας;
"Ναι σίγουρα είναι πιο εύκολα όταν παίζεις απέναντι σε δέκα. Αλλά και πριν την αποβολή είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων απλά δεν μπορούσαμε να μετατρέψουμε αυτές τις πρωτοβουλίες σε γκολ. Αδιαμφισβήτητα όταν παίζεις σε μια ομάδα με 10 παίκτες τα πράγματα είναι πιο εύκολα".

Καταλαβαίνεις κάποια ελληνικά αλλά δεν ξέρω αν μπορούσες να καταλάβεις ότι ο κόσμος ζητούσε το πρωτάθλημα. Μπορεί η ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο;
"Καταλαβαίνω μερικές λέξεις, δεν καταλαβαίνω καλά ελληνικά αλλά θα έλεγα ότι ναι, είμαστε φιλόδοξοι, έχουμε όρεξη και θέλουμε να χαρίσουμε στον κόσμο μας το πρωτάθλημα".

Σε έχουμε δει να κάνεις φοβερά παιχνίδια στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα αλλά και καλά μας ως αμυντικό χαφ. Που σου αρέσει να παίζεις γιατί έχω την εντύπωση πως ο Παναθηναϊκός θα σε χρειαστεί και στις δυο θέσεις;
"Κατά βάση θα έλεγα ότι είμαι ένα πολύ-εργαλείο αλλά από εκεί και πέρα έχω παίξει σαν ανασταλτικός μέσος, έχω παίξει σαν δεξί μπακ αλλά εγώ πηγαίνω όπου μου λέει ο προπονητής μου. Είμαι επιθετικογενής παίκτης, μπορώ να παίξω και σαν εξτρέμ, οπουδήποτε μου πουν".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ