ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπαλτάκος: "Οι προϋποθέσεις μας έγιναν δεκτές"

Ο Υφυπ Αθλητιμσου Γιωργος Βασιλειαδης συναντηθηκε με τον Δημητρη Μπαλτακο (προεδρο του Ερασιτεχνη Παναθηναικου) ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI/Sport
Ο Υφυπ Αθλητιμσου Γιωργος Βασιλειαδης συναντηθηκε με τον Δημητρη Μπαλτακο (προεδρο του Ερασιτεχνη Παναθηναικου) ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI/Sport EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, τόνισε ότι το σχέδιο για το Γουδή είναι σε πρώιμο στάδιο, ενώ η κυβέρνηση έδειξε κατανόηση στις ανησυχίες του Συλλόγου.

Στην πρώτη του επίσημη τοποθέτηση για το Γουδή, προχώρησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, μετά την απογευματινή συνάντηση του με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Ο Μπαλτάκος τόνισε ότι θα είναι προσεκτικός επειδή ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί από το γηπεδικό και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Ερασιτέχνης. Επίσης, σχολίασε την επιθυμία του Γιαννακόπουλου να μείνει η ομάδα μπάσκετ στο ΟΑΚΑ.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο κ. Μπαλτάκος επισήμανε: "Σήμερα ανακοινώνουμε τη στρατηγική απόφαση της Κυβέρνησης, του Δήμου και του Παναθηναϊκού να προχωρήσει το σχέδιο της ανάπλασης του χώρου που τώρα στεγάζει το ιστορικό γήπεδό μας με όρους που θα συζητηθούν με όλους τους αρμόδιους φορείς. Ως Ερασιτέχνης ήρθαμε εδώ για να βάλουμε τρεις όρους, πρώτον οποιαδήποτε μετεγκατάσταση να γίνει αφού χτιστεί το νέο γήπεδο, δεύτερον ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να έχει παρουσία στον χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, είτε με ένα μουσείο, είτε με ακαδημίες, είτε με έναν τρόπο στον οποίο όλοι θα συμφωνήσουμε και τρίτον ο Ερασιτέχνης να έχει χώρο γύρω από το νέο γήπεδο στο Γουδή. Προϋποθέσεις που η Κυβέρνηση φαίνεται να αποδέχεται"

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. απάντηση σε ερωτήσεις.

Για τις προϋποθέσεις που θέτει ο Παναθηναϊκός στο θέμα του γηπέδου στο Γουδή: «Η πρώτη προϋπόθεση είναι αφού χτιστεί το νέο γήπεδο, τότε και μόνο να πειραχθεί η Λεωφόρος. Η δεύτερη προϋπόθεση ο Παναθηναϊκός να έχει παρουσία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είτε με μουσείο, είτε με ακαδημίες. Η τρίτη προϋπόθεση να έχει παρουσία ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στον χώρο του νέου γηπέδου. Έχουν συζητηθεί αυτές οι προϋποθέσεις και σε πρώτη φάση είναι δεκτές. Δεν είμαστε σε φάση να ανακοινώσουμε περισσότερα. Πρόθεση όλων είναι να προχωρήσει η υπόθεση στο επόμενο στάδιο με προϋποθέσεις και σχέδια που θα συζητηθούν».

Για το πλάνο χρηματοδότησης του γηπέδου: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει υποφέρει πολύ από το θέμα του γηπέδου. Γι’ αυτό τον λόγο θέλω να είμαι προσεκτικός στα λεγόμενά μου. Είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο, σε προχωρημένες συζητήσεις και σύντομα θα πούμε συγκεκριμένα πράγματα. Σέβομαι την αγάπη των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού γι’ αυτό δεν λέω περισσότερα».

Για τη διπλή ανάπλαση: «Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που θα προχωρήσει το θέμα για το γήπεδο στο Γουδή, η διπλή ανάπλαση καταργείται. Απ’ όσο καταλαβαίνω, ο Δήμος έχει σκοπό να αξιοποιήσει τον χώρο. Είναι ταυτόσημη σχέση η κατάργηση της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό με τη δημιουργία του γηπέδου στο Γουδή».

Για την αντίθεση Γιαννακόπουλου στα σχέδια μετακόμισης στο Γουδή: «Έχει κάνει σαφή ο κ. Γιαννακόπουλος την επιθυμία του ο Παναθηναϊκός να πάει στο ΟΑΚΑ. Είναι αλήθεια ότι συζητήθηκε πριν πάω εγώ στην ΠΑΕ το θέμα του ΟΑΚΑ. Αφουγκράστηκα όμως τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δεν βρήκα πολλούς πού να θέλουν κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω λοιπόν αν μπορεί να ευοδωθεί ένα τέτοιο σχέδιο. Αν η ΚΑΕ έχει τη θέληση να ασχοληθεί με το Γουδή, είναι άλλο θέμα. Αλλιώς μπορεί να προχωρήσει για το ΟΑΚΑ χωρίς την αρωγή μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τσίπρας - Καμίνης: "Μέρος της αναβάθμισης ο Παναθηναϊκός"
Το σχέδιο για τη "Νέα Αθήνα" και το γήπεδο του Παναθηναϊκού
Θετικός ο Αλαφούζος, προϋποθέσεις από Ερασιτέχνη
Το Γουδί ξανά στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό
Διαφωνία και... ΟΑΚΑ για 99 χρόνια!
Αλαφούζος: "Το σχέδιο πρέπει να βγαίνει"
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ