Μπαλτάκος και Μιχαλαριάς σε εκδήλωση για το Γουδή

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος και ο Ηλίας Μιχαλαριάς συνομίλησαν με κατοίκους και φορείς που αντιτάσσονται στη μετεγκατάσταση του Παναθηναϊκού στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδη.

Να αντικρούσουν απ' ευθείας τις ανησυχίες των κατοίκων και των φορέων της Αττικής επιχείρησαν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Μπαλτάκος και ο γενικός γραμματέας, Ηλίας Μιχαλαριάς. Οι επικεφαλής του Συλλόγου παρέστησαν σε εκδήλωση ενάντιων στη μετεγκατάσταση του Παναθηναϊκού στο Γουδή, που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/5) στα γραφεία της 7ης Κοινότητας Αθηνών.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Κοινότητας και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων και της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Μάρκο Γουδή. Οι Μπαλτάκος και Μιχαλαριάς απάντησαν στις ερωτήσεις που δέχτηκαν και εξέθεσαν στους παριστάμενους τους λόγους που θεωρούν ότι το αθλητικό κέντρο του Τριφυλλιού, θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός χώρου πρασίνου.

Χαρακτηριστικό της παραπληροφόρησης που διαδίδεται, είναι ότι στην προαναγγελία της εκδήλωσης, αναφέρεται η προοπτική κατασκευής εμπορικού κέντρου, ως συνοδευτικό του γηπέδου! Για αυτό οι Μιχαλαριάς και Μπαλτάκος θέλησαν να θέσουν το ζήτημα στην πραγματική διάσταση του.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες δράσεις έχουν οργανωθεί στο Χολαργό και στου Ζωγράφου, όπου συλλογικότητες και φορείς εξέφρασαν την αντίθεση τους στην παρουσία του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που ο Ερασιτέχνης εκπροσωπήθηκε και έκανε διάλογο με τους διαφωνούντες.

 

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αναπληρωτής καθηγητής πολεοδομίας και ιστορίας της πόλης της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Νίκος Μπελαβίλας, επανέλαβε τη θέση του ότι στο Γουδή δεν μπορούν να οικοδομηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις αυτού του μεγέθους.

"Το γήπεδο του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να κατασκευαστεί στο Γουδή λόγω περιβαλλοντικών προσφυγών στα Ανώτατα Δικαστήρια. Η σχετική κυβερνητική εξαγγελία είναι μεγάλη αστοχία. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσουν γήπεδο, αλλά σε χώρους και με όρους σεβασμού του περιβάλλοντος" σχολίασε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24