ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μόνο δύο "τελικές" ανά ματς ο Μπεργκ

Μόνο δύο "τελικές" ανά ματς ο Μπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr καταγράφει τη μείωση των τελικών προσπαθειών του Μάρκους Μπεργκ τη φετινή σεζόν, σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες και συγκρίνει την αξιοποίηση του από τους Στραματσόνι και Αναστασίου.

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι ο πιο αξιόπιστος σκόρερ του Παναθηναϊκού και αυτός στον οποίο στηρίζεται η επιθετική λειτουργία της ομάδας την τελευταία τριετία. Όταν ο Σουηδός δεν είναι καλά, δημιουργούνται δυσλειτουργίες σε όλους τους τομείς και δύσκολα διορθώνονται. Διότι όσο και αν ισχύει το ουδείς αναντικατάστατος, ο Μπεργκ αποτελεί μία ειδική περίπτωση για το Τριφύλλι...

Εν πολλοίς, η αδυναμία του Παναθηναϊκού να σκοράρει οφείλεται στην αναποτελεσματικότητα του Μπεργκ και στην αδυναμία της τακτικής να τον υποστηρίξει και να τον τροφοδοτήσει. Τα στατιστικά του Σουηδού στην τρέχουσα σεζόν είναι χειρότερα, σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες...

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν οι τελικές προσπάθειες που επιχειρεί ο 29χρονος στράικερ. Φέτος, ο Μπεργκ δοκιμάζει να σκοράρει (ανεξαρτήτως του τρόπου) λιγότερο απ' ότι προηγουμένως.

Έστω και αν δεν είναι απολύτως ακριβές, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο Μπεργκ έψαχνε το γκολ τρεις φορές στο 90λεπτο, ενώ εφέτος το πράττει μία λιγότερη σε κάθε παιχνίδι: 1 ανά 40 λεπτά...

Ας δούμε τον συγκριτικό πίνακα:

Σεζόν Λεπτά Συμ. Τελικές προσπάθειες Μ.ο, ανά λεπτό Γκολ
2013-2014 2.448' 80 1/30,6' 15
2014-2015 1.584' 51 1/31' 13
2015-2016 1.464' 35 1/39,8' 7

Σημαντικό ρόλο έχει παίξει η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αφού ο Αντρέα Στραματσόνι άλλαξε την τακτική που χρησιμοποιούσε ο Γιάννης Αναστασίου. Ακόμα, οι τραυματισμοί στέρησαν από τον Σουηδό το ρυθμό και τις συμμετοχές. Τέλος, μετά τις πολλές μεταγραφές του Ιανουαρίου, ο Μπεργκ κλήθηκε να συνεργαστεί με συμπαίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και χρειάζεται χρόνο για την προσαρμογή.

Σε γενικές γραμμές, προκύπτει ότι ο Στραματσόνι έχει διαχειριστεί καλύτερα τον Μπεργκ σε σύγκριση με τον Αναστασίου, έχοντας περισσότερες τελικές και περισσότερα γκολ, σε μικρότερο χρόνο συμμετοχής, δηλαδή σε 200 λεπτά λιγότερα.

Ας δούμε τα στατιστικά του Μπεργκ στη φετινή σεζόν, με τους προπονητές οι οποίοι προπόνησαν τον Παναθηναϊκό. Παρακάτω ο πίνακας:

Προπονητής Ματς Τελ. Πρ. (Εντός) Γκολ Λεπτά
Αναστασίου 9 16 (11) 2 752'
Ρούτερ 1 1 (1) 1 90'
Στραματσόνι 8 18 (11) 4 552'
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ