ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μιλίτο στο Sport24.gr: "Φύσει επιθετικός προπονητής ο Στραματσόνι"

Μιλίτο στο Sport24.gr: "Φύσει επιθετικός προπονητής ο Στραματσόνι"

Ο Ντιέγκο Μιλίτο μιλάει αποκλειστικά, στο Sport24.gr και τον Βασίλη Τεμπέλη, για τον νυν τεχνικό του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, τον οποίον γνωρίζει από την κοινή τους διετή θητεία στην Ίντερ.

Αντρέα Στραματσόνι και Ντιέγκο Μιλίτο ήταν μαζί στο Μιλάνο από το Μάρτιο του 2012 μέχρι και το Μάιο του 2014. Ο Αργεντινός επιθετικός, πλέον παίζει στη Ράσινγκ Κλουμπ, μιλά στο Sport24.gr για τον πρώην τεχνικό του στους "νερατζούρι", που προσφάτως ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

'Έρχεται στον Παναθηναϊκό, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Αναστασίου, για να αλλάξει προς το καλύτερο την αγωνιστική ταυτότητα των "πρασίνων". Ο 39χρονος Ιταλός τεχνικός, Αντρέα Στραματσόνι, με προτέρα θητεία στις ακαδημίες των Ρόμα και Ίντερ αλλά και στην πρώτη ομάδα των "νερατζούρι" και "φριουλιάνι" (Ουντινέζε) προσφέρει τις εγγυήσεις ώστε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ήρεμα νερά. Έτσι τουλάχιστον πιστεύει ο Ντιέγκο Μιλίτο, όπως υποστηρίζει στο Sport24.gr:

"Πιστεύω ότι ο Αντρέα μπορεί να κάνει ένα καλό πρωτάθλημα, στο υπόλοιπο που μένει, είναι μεγάλος προπονητής. Ήμουν τυχερός που τον είχα ως τεχνικό και νομίζω έχει όλες τις ικανότητες να διευθύνει ένα κλαμπ μεγάλο, όπως ο Παναθηναϊκός. Το λέω αυτό βάσει της εμπειρίας που είχε στην Ίντερ και την Ουντινέζε. Πιστεύω ότι είναι ένας προπονητής που μπορεί ήρεμα να καθοδηγήσει τον Παναθηναϊκό και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του συλλόγου."

Μιλίτο στο Sport24.gr: "Φύσει επιθετικός προπονητής ο Στραματσόνι"

Ποια είναι, όμως, η επικοινωνία του νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού με τους ποδοσφαιριστές του; Μιλά μαζί τους; Ποιο είναι το σύστημα που προτιμά συνήθως να παρατάσσει την ομάδα του. Είναι επιθετικός προπονητής ή αμυντικός, όπως η πλειοψηφία των Ιταλών προπονητών; Ο 36χρονος επιθετικός της "ακαδέμια" δίνει απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα και ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά ότι ο Στραματσόνι είναι επιθετικός κόουτς.

"Το πιο δυνατό του χαρακτηριστικό είναι ότι έχει διάλογο με τους ποδοσφαιριστές. Εγώ το θεωρώ θεμελιώδες στοιχείο για έναν προπονητή αυτό το στοιχείο, κι ο Αντρέα το έχει. Δεν μπορώ να πω τι σύστημα θα παίξει ο Αντρέα. Νομίζω ότι όποιο σύστημα έχει στο μυαλό του θα το προσαρμόσει ανάλογα με τους παίκτες που έχει. Στην Ίντερ παίξαμε με διαφορετικά συστήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, γι' αυτό επιμένω ότι ο σχηματισμός, η παράταξη της ομάδας θα εξαρτηθεί από τους ποδοσφαιριστές.

Είναι ξεκάθαρα επιθετικός προπονητής. Από αυτά που γνωρίζω κι από την εμπειρία μαζί είναι ένας προπονητής που πάντα κοιτά μπροστά, πως θα διασπάσει την αντίπαλη άμυνα."

Μιλίτο στο Sport24.gr: "Φύσει επιθετικός προπονητής ο Στραματσόνι"

Οι νίκες έχουν πολλούς κηδεμόνες, οι ήττες και οι αποτυχίες είναι ορφανές. Νομοτελειακά, όπως σε όλες τις ομάδες, έτσι και στον Παναθηναϊκό θα έρθουν και κακές ημέρες για τον Στραματσόνι. Πως, όμως, αντιδρά ο 39χρονος Ιταλός τεχνικός μετά από μία οδυνηρή ήττα; Παρουσιάζουν μεταβολή τα συναισθήματά του στο δρομολόγιο επιτυχία - αποτυχία και το αντίστροφο;

"Νομίζω ότι αντιδρά πολύ καλά. Εμείς ξεκινήσαμε πολύ καλά το πρωτάθλημα, μετά δυστυχώς είχαμε μια σειρά τραυματισμών, οι οποίοι μας "τιμώρησαν" και δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα, όπως φανταζόμασταν μετά την καλή εκκίνηση. Σε κάθε περίπτωση η αντίδρασή του παρουσιάζει ισορροπία τόσο μετά τις νίκες, όσο και μετά τις ήττες.

Είναι ένας άνθρωπος, που έχει ισορροπία όσον αφορά το χαρακτήρα του και τα συναισθήματα που εκδηλώνει. Είναι "θετικός", αισιόδοξος, έχει τη νοοτροπία ότι όλα θα πάνε καλά."

Στόχος του Παναθηναϊκού να αξιοποιήσει αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές. Ο Ντιέγκο Μιλίτο υποστηρίζει στο Sport24.gr ότι το "τριφύλλι" θα βρει το μεγαλύτερο σύμμαχο προς αυτή την κατεύθυνση στο πρόσωπο του Αντρέα Στραματσόνι. Και το σταχυολογεί βάσει της προτέρας εμπειρίας του σε ομάδες νέων:

"Αυτό είναι είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του Αντρέα. Ότι ξεκίνησε από τις ομάδες Νέων. Ανδρώθηκε προπονητικά στις ακαδημίες της Ρόμα, μετά της Ίντερ κι αυτό του επέτρεψε να προπονήσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Ξέρει πως να μεταχειριστεί τους νέους, οπότε νομίζω ότι εάν ο Παναθηναϊκός θέλει να αναδείξει νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές, μπορεί να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη εμπειρία του σ' αυτόν τον τομέα."

Μιλίτο στο Sport24.gr: "Φύσει επιθετικός προπονητής ο Στραματσόνι"

Μαζί στη "νερατζούρο" πλευρά του Μιλάνο για δύο χρόνια. Το Sport24.gr ζήτησε από τον Ντιέγκο Μιλίτο να καταθέσει αυτό που μένει στη μνήμη του από τη συνεργασία του με τον Αντρέα Στραματσόνι. Κι ο "πρινσίπε" απάντησε:

"Κρατώ στη μνήμη μου πολλές στιγμές με τον Αντρέα, γιατί είχα πάντοτε μία καλή σχέση και συνεργασία. Εάν έπρεπε να ξεχωρίσω μία, αυτή είναι η χειρότερη στην καριέρα μου. Ο Αντρέα πάντα με εμπιστευόταν, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ίντερ. Όταν τραυματίστηκα πάντα ήταν δίπλα μου και μου μιλούσε και με στήριζε καθόλη τη διάρκεια της απουσίας μου από το γήπεδο."

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ