ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μικρότερο μπάτζετ, διαφορετικές επιλογές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΙΚΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΑΚΗ ΦΥΣΣΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΙΚΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΑΚΗ ΦΥΣΣΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr καταγράφει τη μείωση που έχει αποφασιστεί στο μπάτζετ του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν και εξηγεί με ποιον τρόπο θα επιλεγούν οι ποδοσφαιριστές.

Η αποστασιοποίηση του Γιάννη Αλαφούζου από την καθημερινότητα του Παναθηναϊκού, επιφέρει και αναπροσαρμογή στο οικονομικό σκέλος. Ήδη, από τον Ιανουάριο ο Νίκος Λυμπερόπουλος άρχισε τον εξορθολογισμό του μπάτζετ και θα τον συνεχίσει στη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο προϋπολογισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος για αμοιβές, τη σεζόν 2016-2017, το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τους φόρους. Ο στόχος, εν όψει του προσεχούς καλοκαιριού, έχει τοποθετηθεί στα 7 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η Εφορία.

Αναλόγως με την κατάληξη της σεζόν, ίσως το ποσό να αυξηθεί σε κάποιο βαθμό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ξεφύγει. Επειδή ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεν προτίθεται να καλύψει το άνοιγμα και διότι οι κανονισμοί που θα υιοθετηθούν για την αδειοδότηση των ΠΑΕ, είναι πιο αυστηροί.

Με τα νέα δεδομένα, οι αποδοχές των 250-300.000 ευρώ θα αφορούν μετρημένους παίκτες, με τον Μπεργκ να αποτελεί την εξαίρεση, τον Ζέκα και υπό προϋποθέσεις, τον Μολέντο.

Η στελέχωση του ρόστερ

Είναι προφανές ότι η μείωση του μπάτζετ θα επηρεάσει και την ποιότητα του ρόστερ. Ειδικά σε ότι αφορά τους αναπληρωματικούς, αναγκαστικά θα επιλεγούν παίκτες με χαμηλές αποδοχές, ενώ θα δημιουργηθεί χώρος για τους νεαρούς από την Κ20, οι οποίοι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες.

Το "μοντέλο" που φέρεται να προκρίνεται για τη στελέχωση του ρόστερ, προβλέπει 12-13 βασικές λύσεις, 4-5 εναλλακτικές μικρού κόστους και την αξιοποίηση των ταλέντων της ακαδημίας.

Βέβαια, οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού θα καθοριστούν στο προσεχές χρονικό διάστημα στη συνάντηση που θα έχουν οι Αλαφούζος, Λυμπερόπουλος και Ουζουνίδης. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση το περίγραμμα έχει αποφασιστεί και σε αυτό θα προβούν στις αναγκαίες προσαρμογές.

Εξυπακούεται πως η επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου θα κριθεί από τις επιλογές των Λυμπερόπουλου και Ουζουνίδη. Εάν διαλέξουν τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές στη συνάρτηση της ποιότητας με το κόστος ή αν δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν τους λίγους πόρους που θα έχουν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ