ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μείον έξι φέτος, μείον έξι και του χρόνου όπου και αν παίζει

Μείον έξι φέτος, μείον έξι και του χρόνου όπου και αν παίζει
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει ποιες θα είναι οι συνέπειες για τον Παναθηναϊκό σε πιθανή αποχώρησή του από το πρωτάθλημα της Super League.

Σημαντικές είναι οι ποινές που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κάνει πράξη τα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος, περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» μόλις συμπληρώσουν τρεις αγώνες «αποχής» στα επόμενα παιχνίδια, για κάθε έναν από τα οποία κινδυνεύουν με πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ πρόστιμο, θα κληθούν σε απολογία από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League και θα υποβιβαστούν καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση της βαθμολογίας με -6β. σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφος 3 του ΚΑΠ.

Αυτή όμως, δεν θα είναι η μοναδική τιμωρία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 21, παράγραφος 8 του ΚΑΠ. «Αν μετά τη λήξη του πρωταθλήματος μια ομάδα παρουσιάζει αρνητική βαθμολογία, αρχίζει τους αγώνες της για το επόμενο πρωτάθλημα που θα δηλώσει συμμετοχή με ανώτατο όριο αρνητικής βαθμολογίας τους μείον έξι (-6) βαθμούς».

Ο Παναθηναϊκός δηλαδή, θα πάρει. προίκα και για τη νέα περίοδο όπου και αν αγωνιστεί -6 βαθμούς όπως έγινε φέτος με τον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου που πέρσι αποχώρησαν από την Super League. Παράλληλα, οι πράσινοι» θα έχουν απώλεια εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Πρόβλημα όμως, θα έχει και η Super League, αφού στο συμβόλαιο με τη NOVA προβλέπονται ρήτρες εφόσον δεν διεξάγονται οκτώ παιχνίδια ανά αγωνιστική καθώς και ρήτρες σε περίπτωση αποχώρησης εμπορικών ομάδων από το πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμα για το ντέρμπι

Τι αναφέρει το φύλλο αγώνος

Εικόνες καταστροφής στην Λεωφόρο

Αλαφούζος: "Θα υποβάλλω την παραίτησή μου"

Με τι κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός

Όλα τα VIDEOS από το χάος στη Λεωφόρο

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ