ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με "δεμένα χέρια" η διοίκηση για το οικονομικό

SUPERLEAGUE ΔΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE ΔΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο οικονομικό και διαπιστώνει ότι δεν θα συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό για την εξόφληση της δόσης του Οκτωβρίου. Στο εξωτερικό ο Αλαφούζος, η διοίκηση θα μιλήσει με τον Τελάντερ.

Η ξαφνική αναχώρηση του Αντρές Τσάβες για την Αργεντινή επισκίασε την επικαιρότητα στον Παναθηναϊκό, όμως το πιο κρίσιμο ζήτημα αφορά το οικονομικό. Μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, η ΠΑΕ έχει το περιθώριο να εξοφλήσει τη δόση Οκτωβρίου στους ποδοσφαιριστές, ύψους περίπου 1,3 εκατομμυρίου ευρώ. Διαφορετικά, από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, άπαντες θα θεμελιώσουν το δικαίωμα προσφυγής και θα έχουν τη δυνατότητα να μείνουν ελεύθεροι, χωρίς το Τριφύλλι να αποκομίσει το παραμικρό.

Η έλλειψη ρευστού απασχόλησε κατά κύριο λόγο τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, το απόγευμα της Δευτέρας (27/11). Οι σύμβουλοι συζήτησαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και παρότι αναγνώρισαν ότι δεν έχουν πολλές επιλογές, συμφώνησαν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για την εύρεση κεφαλαίων.

Ρεαλιστικά μιλώντας, με τα υπάρχοντα δεδομένα, θεωρείται απίθανο η διοίκηση να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα χρήματα μέχρι τη λήξη της διορίας. Οι προσπάθειες να προεισπραχθούν μελλοντικά έσοδα απέτυχαν, οι εκκλήσεις σε εύπορους φίλους του Τριφυλλιού δεν βρήκαν ανταπόκριση και δεν υπάρχει πώληση ποδοσφαιριστή στα σκαριά. Οι διοικούντες έχουν εξασφαλίσει περίπου 300-350.000 ευρώ και έχουν αποφασίσει να τα μοιράσουν σε όλους και όχι να καλύψουν στοχευμένα τις δόσεις 2 ή 3 παικτών.

Με τη συγκεκριμένη τακτική, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί εκτεθειμένος σε προσφυγές και η διοίκηση δεν μπορεί να αντιδράσει ουσιαστικά. Ωστόσο, ήδη έχει επαφές με εκπροσώπους ποδοσφαιριστών και τους ζητά να δείξουν ανοχή για μερικές ημέρες, με την προοπτική να εισπραχθούν λεφτά από πωλήσεις ή από άλλες "πηγές". Μένει να φανεί εάν θα προκύψουν αποτελέσματα, αφού κάποιοι μάνατζερ ή δικηγόροι έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα περιμένουν τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, ο Βασίλης Κωνσταντίνου και ο Αγησίλαος Τουμαζάτος έχουν προγραμματίσει άλλη μία επαφή με τον Γιάννη Αλαφούζο, για να διερευνήσουν εάν ο εφοπλιστής σκοπεύει να συνδράμει. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ταξιδεύει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και η επικοινωνία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη. Ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι στην αρχική απόφαση του να μην χρηματοδοτήσει την εταιρία.

Επίσης, οι διοικούντες έχουν επικοινωνία με τον δικηγόρο του Ράσμους Τελάντερ, προκειμένου να καταλήξουν σε συμβιβασμό πριν την εκδίκαση της προσφυγής του Δανού στόπερ την Τετάρτη (29/11). Διότι εφόσον ο 26χρονος αμυντικός επιμείνει, τότε θα καταπέσει ο διακανονισμός και ο Παναθηναϊκός θα μηδενίζεται στα παιχνίδια του, μέχρι να εξοφλήσει το σύνολο της οφειλής, που προσδιορίζεται στις 420.000 ευρώ περίπου, ενώ στους τρεις μηδενισμούς προκαλείται υποβιβασμός...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ