ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μαραγκός: "Το πιο εύκολο θα ήταν να φύγουμε"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σπύρος Μαραγκός, άμεσος συνεργάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη, μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού τονίζοντας ότι το προπονητικό τιμ δεν σκέφτηκε ποτέ να πηδήξει από το καράβι.

Δηλώσεις στη κάμερα της "NOVA" το απόγευμα της Πέμπτης έκανε και ο Σπύρος Μαραγκός. Ο άμεσος συνεργάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη υποστήριξε πως τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ δεν πρέπει να έχουν τόσο το μυαλό τους στα διοικητικά αλλά στο αγωνιστικά ώστε να μην επηρεάζουν και τους παίκτες.

Όπως σημείωσε βέβαια ούτε ο ίδιος ούτε και κανείς στο τεχνικό τιμ σκέφτηκε να πηδήξει από το καράβι ενώ ο παλαίμαχος άσος θεωρεί ότι ο κόσμος θα βρεθεί στο πλευρό της ομάδας και θα την στηρίξει.

Καλησπέρα είναι τα πράγματα τόσο μαύρα όσο τα περιγράφουμε εμείς οι δημοσιογράφοι;
"Εσείς ίσως ξέρετε κάτι παραπάνω. Απλώς εμείς εδώ προσπαθούμε να αποφορτίσουμε την κατάσταση να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι. Γιατί είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, η ομάδα ανεξάρτητα τι υπάρχει διοικητικά πρέπει να συνεχίζει να παίζει, να κερδίσουμε το ματς μετά το άτυχο αποτέλεσμα που είχαμε στο Αγρίνιο γιατί υπάρχει συνέχεια".

Ο κ. Ουζουνίδης μετά το ματς στο Αγρίνιο είπε ότι είναι δύσκολο το μυαλό των ποδοσφαιριστών να μείνει μέσα στο γήπεδο;
"Το προσπαθούμε. Γιατί τελικά στον Παναιτωλικό δεν μπορέσαμε τόσο όσο έπρεπε, ενώ είχαν διάθεση τα παιδιά, και μας στοίχισε. Τώρα όλη αυτή την εβδομάδα ξέροντας τι έχει γίνει έχουμε προετοιμαστεί και προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε και τα παιδιά να επικεντρωθούν στο παιχνίδι γιατί ξέρουμε τι δυσκολίες υπάρχουν και παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Και ευελπιστώ ο κόσμος να μας βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια και να μπορέσουμε να πάρουμε λίγο πάνω μας ψυχολογικά γιατί το χρειαζόμαστε".

Φτάσατε στο σημείο να κάνετε σκέψεις αποχώρησης ως τιμ; Επειδή είναι μεγάλη η ευθύνη και η πίεση χωρίς να φταίτε εσείς οι ίδιοι;
"Όχι δεν έχει γίνει κάποια τέτοια σκέψη. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει κάτι τέτοιο".

Έχετε φτάσει στο σημείο να πείτε ως εδώ, δεν πάει άλλο ή αυτή τη στιγμή θεωρείτε ότι μπορείτε να κρατήσετε το καράβι από το να βουλιάξει;
" Εμείς αυτό προσπαθούμε και προσπαθούμε το αγωνιστικό κομμάτι όσο μπορούμε να το φέρουμε στην καλύτερη κατάσταση που μπορούμε. Αυτός είναι ο στόχος μας και για αυτό πρέπει να μιλάμε τώρα εμείς. Τα υπόλοιπα δεν μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε σε κάτι. Εμείς πρέπει να δίνουμε λίγο θάρρος στα παιδιά καθώς καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά επηρεάζουν. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που και τα παιδιά μπήκαν σε μια λογική πως πρέπει στο ματς να κερδίσουμε. Δίνουμε πληροφορίες για τον αντίπαλο, δεν μπορούμε να συζητάμε κάτι άλλο".

Αρκετός κόσμος σας δίνει συγχαρητήρια και σας στηρίζει που δεν ρίχνετε το καράβι στα βράχια;
"Εμείς τη δουλειά μας κάνουμε. Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να σηκωθείς να φύγεις. Επειδή ο κόουτς είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο νομίζω πως δεν θα παράταγε μια δουλειά μέσα στη μέση αν δεν υπήρχαν τόσο μεγάλα προβλήματα".

Ζήσατε τον Παναθηναϊκό στο απόγειο της δόξας του και τώρα προ των πυλών της διάλυσης και της χρεοκοπίας. Ως άνθρωπος του Παναθηναϊκού πως τα βιώνετε όλα αυτά;
"Σίγουρα δεν είναι ωραίες στιγμές, σε στεναχωρούν αλλά πρέπει να κοιτάμε την επόμενη μέρα επειδή μιλάω ως άνθρωπος του προπονητικού τιμ δεν πρέπει να λέμε ίσως τόσο πολύ μαύρα τα πράγματα παρόλο που μπορεί να είναι. Να κοιτάξουμε το ματς. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και εμείς οι ίδιοι γιατί εμείς θα δώσουμε κουράγιο για οποιαδήποτε δυσκολία αν θα έρθει".

Μετά το νόμο Μποσμάν και όπως έχουν γίνει τα πράγματα το τελευταίο διάστημα είναι ελάχιστοι οι Έλληνες που παίζουν στον Παναθηναϊκό. Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα;
"Νομίζω ναι. Πολλοί μπορούν να το καταλάβουν αυτό και ιδίως τα παιδιά που ήρθαν το καλοκαίρι είναι δύσκολο να μπουν σε αυτή τη λογική. Είναι επαγγελματίες και πρέπει να τους φερόμαστε και εμείς έτσι. Δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι άλλο για αυτό και η δουλειά η δική μας είναι στο αγωνιστικό κομμάτι να βοηθήσουμε με τα αποτελέσματα και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο έδειξε και αγωνιστικά προβλήματα όπως στην παραγωγή ευκαιριών, αυτό σας προβληματίζει καθόλου;
"Μας προβλημάτισε. Αλλά αυτές τις μέρες που είχαμε και θα έχουμε μέχρι το επόμενο ματς θα δώσουμε κάποιες λύσεις. Είναι κάποια παιδιά που τώρα μπαίνουν ενεργά μέσα στην ομάδα. Δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα στα πλάνα και σε κάποιες σκέψεις του κόουτς. Θεωρώ με τον καιρό όλα αυτά θα στρώσουν γιατί είναι καλοί παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς ποδοσφαιριστές, μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο. Αυτό που χρειάζεται είναι να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο, όσο μπορούμε, ξέρω δεν είναι εύκολα όλα αυτά που λέω και ο κόσμος πιστεύω πως θα μας υποστηρίξει σε αυτή τη προσπάθεια για το καλύτερο".

Ξεκίνησε φιλόδοξα με καλές εμφανίσεις ο Παναθηναϊκό απέναντι σε Γκαμπάλα και Μπιλμπάο, τι άλλαξε ξαφνικά στο αγωνιστικό πλάνο; Οι παίκτες του δείχνουν κάπως μουδιασμένοι, δεν έχουν έρθει τα αποτελέσματα, στην 5η αγωνιστική είναι δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή, κάτι που μοιάζει εξωπραγματικό;
"Σίγουρα και δεν είναι πολύ καλό για την ομάδα. Θα θέλαμε να είμαστε σε άλλη βαθμολογική θέση για να μπορούμε και όλα αυτά που παιρνάμε τώρα η ομάδα να είναι καλύτερα. Απλώς είναι μια καινούρια ομάδα. Υπάρχουν νεαροί ποδοσφαιριστές και κάποιοι που ήρθαν τη τελευταία στιγμή. Κάποια παιδιά έπαιξαν το πρώτο τους ματς με την Μπιλμπάο. Καταλαβαίνετε πόσο πιο δύσκολο κάνει αυτό το έργο μας. Από εκεί και πέρα μέσα σε όλη τη διαδικασία όταν δεν έχεις όλους τους παίκτες σου από την αρχή της προετοιμασίας κάνει πιο δύσκολο το έργο σου. Να μην ξέρεις σε τι κατάσταση είναι, και πως μπορούν να αφομοιώσουν τα πράγματα. Μας πήγαν και αυτοί οι τραυματισμοί ακόμα πιο πίσω. Είναι δύσκολο το έργο μας πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Να κερδίσουμε χρόνο παίρνοντας αποτελέσματα, αυτά θα κυνηγήσουμε. Και το παιχνίδι μας θα στρώσει, όσο περνάει ο καιρός καλύτερο".

Μια γεμάτη Λεωφόρο θα σας δώσει λίγη δύναμη για να ξεχάσετε για λίγο τα προβλήματα;
"Πολύ δύναμη θα μας δώσει και να σας πω την αλήθεια μέσα μου το πιστεύω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί, θα έρθει κοντά στην ομάδα και θα βοηθήσει και εμάς και περισσότερα τα παιδιά. Να είναι μια καλή ατμόσφαιρα, μια ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα και να μπορέσουν να βοηθήσουν".

Θεωρείτε ότι υπάρχουν προσωπικότητες να μπορέσουν πάρουν την ομάδα πάνω τους και με δεδομένο αυτό που είπαμε ότι δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές;
"Αυτό είναι ένα θέμα, το είπαμε και πριν. Αν υπήρχαν Έλληνες ποδοσφαιριστές θα αφομοίωναν πολύ πιο γρήγορα τις καταστάσεις. Θεωρώ πως υπάρχουν παιδιά που εκτός από ταλέντο έχουν και προσωπικότητα. Θέλουν το χρόνο τους για να άρουν τη θέση που τους αρμόζει στην ομάδα".

Στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι σημαντικό το παιχνίδι για διάφορους λόγους, δεν υπάρχουν επιθετικοί πλην του Μολίνς, σκέφτεστε και αλλαγή συστήματος;
"Ο κόουτς έχει μπει σε μια λογική και ξέρει τις δυσκολίες που έχουμε. Με τα παιδιά που έχουμε θα πορευτούμε δεν είναι τόσο σοβαρό το θέμα αυτό. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε αυτή τη λογική, εμείς πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι της Κυριακής ξέροντας τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πως θα το υποστηρίξουμε όλο αυτό. Δουλεύουμε πολύ αυτές τις μέρες και θεωρώ ότι σε αυτό τον τομέα θα είναι ένας άλλος Παναθηναϊκός, όχι αυτός του Αγρινίου".

Απέναντι κιόλας σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο ΠΑΣ;
"Είναι μια καλή ομάδα με καλό προπονητή, βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στήνει πολύ καλά την ομάδα του. Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει το παιχνίδι και έχουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα τα οποία τα δουλεύουμε για να βρούμε λύσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί και πέρα βέβαια σην Λεωφόρο οι περισσότερες ομάδες μας παίζουν έτσι ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που παίζει πιο οργανωμένα στο αμυντικό κομμάτι. Είναι το στυλ του έτσι το οποίο είναι και πετυχημένο τα τελευταία χρόνια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ