ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μαραγκός: "Το Κύπελλο είναι προτεραιότητα μας"

Μαραγκός: "Το Κύπελλο είναι προτεραιότητα μας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σπύρος Μαραγκός αναφέρθηκε στην παρουσία του στο προπονητικό επιτελείο, στις εντυπώσεις του και στο μέλλον του Παναθηναϊκού.

Με την επιλογή του ως βοηθός προπονητή, ο Σπύρος Μαραγκός συμπλήρωσε το προπονητικό επιτελείο της πρώτης ομάδας. Ο παλαίμαχος χαφ του Παναθηναϊκού μίλησε για τη διοργάνωση του Κυπέλλου, την κατάσταση της ομάδας και τη δική του εμπειρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπύρου Μαραγκού στο match program:

Επειδή βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό πολλά χρόνια, είτε σαν ποδοσφαιριστής είτε σαν προπονητής στις υποδομές, πάντοτε ήθελα να προσφέρω και στην πρώτη ομάδα. Ασφαλώς η δουλειά στην Ακαδημία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως επειδή έχει να κάνει με την ανάπτυξη των παιδιών, αλλά η πρώτη ομάδα είναι ο καθρέφτης του Συλλόγου και αυτό είναι κάτι στο οποίο ήθελα πολύ να συμβάλω. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με πίστεψαν και μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία κι εγώ από την πλευρά μου θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την τριβή σου με την ομάδα καθημερινά;

Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στους τομείς της ομαδικότητας και της ομοιογένειας και αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο ο coach έχει μεγάλη εμπειρία. Ποιότητα στους ποδοσφαιριστές υπάρχει, άλλωστε δεν θα βρίσκονταν εδώ αν δεν είχαν την ποιότητα για να παίζουν στον Παναθηναϊκό. Αυτό που χρειάζεται είναι να βάζουμε πάντα την ομάδα πάνω από τα άτομα γιατί μόνο έτσι θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Πώς βλέπεις τη φετινή προοπτική της ομάδας;

Προτεραιότητα για μας σε επίπεδο τελικού στόχου έχει αυτή τη στιγμή το Κύπελλο. Η διαφορά στο Πρωτάθλημα είναι τέτοια που δεν είναι ότι δεν ανατρέπεται, αλλά δεν εξαρτάται πλέον από εμάς. Καθήκον μας είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται σε συγκομιδή βαθμών, αλλά αυτή τη στιγμή το Κύπελλο είναι κάτι που περνάει από εμάς και γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι βασικός στόχος.

Διαφέρει για τους ποδοσφαιριστές η προσέγγιση ενός αγώνα Κυπέλλου από έναν αντίστοιχο Πρωταθλήματος;

Στην τωρινή συγκυρία το Κύπελλο είναι προτεραιότητα για την ομάδα και αποτελεί βασικό μας στόχο. Αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται όλοι και δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη έμφαση για να δοθεί η δέουσα προσοχή στον συγκεκριμένο αγώνα. Αυτό που γενικά έχει σημασία στο Κύπελλο είναι να μην παρουσιαστείς πιο χαλαρός επειδή υπάρχει στο μυαλό η σκέψη της ρεβάνς, άρα και η δυνατότητα επανόρθωσης. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι γιατί δίνουμε μεγάλη σημασία στο Κύπελλο.

Το γεγονός ότι ο αποψινός αντίπαλος αγωνίζεται σε μικρότερη κατηγορία μπορεί να αποτελέσει «παγίδα» για τον Παναθηναϊκό, ως προς την αντιμετώπισή του;

Σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε να μην παρασυρθούμε από το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε με μια ομάδα από μικρότερη κατηγορία. Έχουμε ήδη και την εμπειρία της προηγούμενης φάσης του Κυπέλλου που θεωρώ ότι μας δείχνει πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε. Κάποια παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα γιατί διαφορετικά πληρώνονται.

Εχεις κερδίσει 4 Κύπελλα με τον Παναθηναϊκό. Στα τρία από αυτά αγωνίστηκες. Υπάρχει κάποιος από αυτούς τους τίτλους που ξεχωρίζεις;

Δεν ξεχωρίζω κάποιον, κάθε ένας έχει την ομορφιά του. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από την κατάκτηση τίτλων για έναν ποδοσφαιριστή και γι’ αυτό κάθε τίτλος έχει τη δική του θέση. Από τους δικούς μου τελικούς θυμάμαι και τα διπλά ματς με τον Αθηναϊκό και τους δύο με την ΑΕΚ. Μάλιστα το 1994 στον τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι, εγώ είχα αστοχήσει αλλά, όπως όπως συνέβαινε συχνά, ο Βάντσικ είχε σώσει την κατάσταση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ