ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μακέντα: "Όταν έχεις Κριστιάνο, ξεκινάς με προβάδισμα 1-0"

Manchester United's Federico Macheda reacts after scoring a penalty against Crystal Palace during their English League Cup soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Wednesday Nov. 30, 2011. (AP Photo/Jon Super)
Μακέντα AP PHOTO/JON SUPER

Ο Ιταλός επιθετικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει αγωνιστεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μίλησε για την αποψινή αναμέτρηση της Γιουβέντους με τους "κόκκινους διάβολους" και αποθέωσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Φενετρίκο Μακέντα, Ιταλός επιθετικός του Παναθηναϊκού ο οποίος στο παρελθόν πέρασε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έδωσε συνέντευξη στο ιταλικό σάιτ Calciomercato, με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση των "κόκκινων διαβόλων" με τη Γιουβέντους στο Τορίνο, για το Champions League.

Αρχικά ο επιθετικός του Παναθηναϊκού σχολίασε για την αναμέτρηση στο Τορίνο: " Περιμένω ένα έντονο και γεμάτο ποιότητα παιχνίδι. Η Γιουβέντους είναι ανώτερη, αλλά η Γιουνάιτεντ έχει μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς, οπότε θα είναι καλό ματς".

Για το τι κάνει τη Γιουβέντους ανώτερη:

"Η Γιουβέντους έχει χτίσει νοοτροπία νικήτριας ομάδας εδώ και χρόνια, ενώ έχει διατηρήσει έναν κορμό βασικών παικτών. Έπειτα ο Αλέγκρι είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, όποιος καινούργιος έρχεται στην ομάδα να βγάζει τον καλύτερό του εαυτό και να κάνει τη διαφορά".

Για τη μέτρια πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εφέτος:

"Νομίζω ότι η μεταγραφική απραξία επηρέασε την ομάδα. Όλοι περίμεναν σημαντικές προσθήκες, οι οποίες δεν έγιναν. Έχουν καλή ομάδα, αλλά δεν είναι πλέον η ομάδα που πριν μερικά χρόνια βλέπαμε στην κορυφή της Ευρώπης. Παρεμπιπτόντως, πιστεύω ότι θα βελτιωθούν μέσα στη χρονιά, ακόμη και αν δεν κατακτήσουν τίτλους απέναντι σε ομάδες, που είναι καλύτερες τόσο στην Premier League, όσο και στο Champions League".

Για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους:

"Ξέρω καλά τον Κριστιάνο και είμαι χαρούμενος που ήρθε στην Ιταλία. Έφερε μαζί του μια νοοτροπία νικητή, σε ένα περιβάλλον που ήδη είναι συνηθισμένο στις νίκες. Νομίζω ότι με τον Ρονάλντο μαζί της, η Γιουβέντους μπορεί φέτος να κατακτήσει το Champions League. Όταν έχεις μαζί σου τον Κριστιάνο ξεκινά πάντα με προβάδισμα 1-0".

Για τις αναμνήσεις του από τον Πορτογάλο:

"Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις. Η πιο σημαντική ίσως ήταν την ημέρα που έκανα το ντεμπούτο μου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά το ματς, όπου σκόραρα το νικητήριο γκολ στο 3-2 και εκείνος είχε πετύχει τα άλλα δύο, έλαβε ένα μπουκάλι ως ο MVP του παιχνιδιού. Ήθελε να το δώσει σε εμένα, αλλά αρνήθηκα. Ήταν όμως μια πολύ όμορφη χειρονομία από ένα είδωλο, όπως εκείνος".

Για το ποιον θα υποστηρίζει:

"Θα υποστηρίξω ένα εξαιρετικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες με πολλά γκολ".

AP Photo/Jon Super

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ