ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μακέντα: "Κυριαρχήσαμε στο γήπεδο, έχουμε πλέον πνεύμα νικητή"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI)
Makeda, panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Φεντερίκο Μακέντα που άνοιξε το σκορ στο ματς με τον ΠΑΟΚ υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ και πως όταν παίζει έτσι δύσκολα μπορεί να χάσει από οποιαδήποτε ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Φεντερίκο Μακέντα στις δηλώσεις του μετά το πέρας του ματς.

Ο Ιταλός στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου αλλά και στο πνεύμα νικητή που έχει πλέον το τριφύλλι.

"Σίγουρα όλοι είναι χαρούμενοι. Όταν κερδίζεις ένα τέτοιο ματς και μάλιστα μπροστά σε τόσο κόσμο καταλαβαίνετε πως είμαστε χαρούμενοι. Πρέπει να προσγειωθούμε καθώς ακολουθεί το ματς της Τετάρτης".

Το χάρηκες στο τέλος του αγώνα;
"Ναι είμαστε ικανοποιημένοι. Δουλεύουμε για αυτό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ξέρουμε τα προβλήματα που έχει η ομάδα και ένας στόχος που είχαμε ήταν να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Κυριαρχήσαμε στο γήπεδο και κερδίσαμε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος".

Που κρίθηκε το παιχνίδι;
"Νομίζω ότι τακτικά κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και δυσκολέψαμε τον αντίπαλο μας. Η αυτοπεποίθηση της ομάδας είναι αρκετά υψηλή το τελευταίο διάστημα. Δεν ήταν μόνο το πέναλτι. Παίξαμε καλύτερα, το θέλαμε περισσότερο. Όταν παίζουμε με αυτό τον τρόπο είναι δύσκολο να μας κερδίσουν. Πρέπει να κρατήσουμε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού και το πνεύμα νικητή που έχουμε πλέον".

Αισθάνεστε μέσα από τις νίκες πως είστε πλέον ανίκητοι;
"Κανείς δεν είναι ανίκητος στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινής όταν παίζουμε με αυτόν τον ομαδικό τρόπο τα πράγματα γίνονται καλύτερα και το σημαντικό είναι να κρατήσουμε αυτή τη συγκέντρωση σε κάθε ματς ώστε να χτίσουμε μια ομάδα για καλύτερα πράγματα κάθε χρόνο. Είμαστε σε καλό δρόμο".

Γνώριζες πως ο ΠΑΟΚ σκόραρε σε κάθε παιχνίδι εδώ και 69 ματς;
"Ναι το ήξερα. Είναι μια ομάδα που παλεύει για τον τίτλο και πάνε σε κάθε ματς για να κερδίσουν. Βρήκαν απέναντι τους όμως έναν αρκετά ισχυρό και δυνατό αντίπαλο. Νομίζω ότι σήμερα δείξαμε πως είμαστε καλή ομάδα, έχουμε περιθώρια βελτίωσης, αλλά είμαστε καλή ομάδα και πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας γιατί τα επόμενα τρία ματς είναι καθοριστικά για τη δική μας σεζόν".

Τι συζήτησες με τον Χατζηγιοβάνη στη φάση του πέναλτι;
"Πήρε τη μπάλα ο Τάσος αλλά ο προπονητής μας έχει αφήσει να αποφασίσουμε μόνοι μας ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αισθάνθηκα ότι θα μπορούσα να το καταφέρω και σκόραρα. Είναι σημαντικό που ανοίξαμε το σκορ με το δικό μου πέναλτι αλλά λίγα λεπτά αργότερα σκόραρε και ο ίδιος".

Πόσο στεναχωρημένος ήσουν την περασμένη εβδομάδα που δόθηκαν τρία πέναλτι και ήσουν στον πάγκο (σ.σ. γέλια);
"Όπως είπα και πριν είμαι εγώ και αυτός και το αποφασίζουμε. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στον πάγκο. Ο Τάσος σκόραρε και το βασικό ήταν η νίκη. Στο επόμενο θα δούμε τι θα γίνει".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ