ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μακέντα: "Η Ελλάδα πήρε μέτρα εδώ και μέρες, υποφέρω για την Ιταλία"

Μακέντα: "Η Ελλάδα πήρε μέτρα εδώ και μέρες, υποφέρω για την Ιταλία"
Makeda, panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Φεντερίκο Μακέντα παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Ιταλίας όπου αναφέρθηκε φυσικά στον κορονοϊό και στα μέτρα που έχουν παρθεί στην Ελλάδα ενώ εξέφρασε τον πόνο του για την κατάσταση που βιώνει η πατρίδα του.

Ο Φεντερίκο Μακέντα με αποκλειστική του συνέντευξη στην ιστοσελίδα www.tuttomercatoweb.com αναφέρθηκε στο θέμα του κορονοϊού στην Ελλάδα ενώ τόνισε πως υποφέρει για τα όσα γίνονται στην Ιταλία με τους 5.000 και πλέον νεκρούς.

Όπως δήλωσε ο Ιταλός στράικερ του Παναθηναϊκού μπορεί να βρίσκεται μακριά από την πατρίδα του αλλά υποφέρει για αυτή και στάθηκε στο σεβασμό που δείχνουν οι Έλληνες στα όσα περνάει η Ιταλία.

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το ποδόσφαιρο αναφορικά με το πως ο ίδιος κρατιέται σε καλή κατάσταση και τη ενημέρωση υπάρχει αναφορικά με το πρωτάθλημα.

"Εδώ στην Ελλάδα έχουν σταματήσει τα πάντα εδώ και αρκετές ημέρες. Κινήθηκαν αμέσως, τόσο όσον αφορά τη φυσιολογική ζωή των ανθρώπων όσο και το ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά και ευτυχώς υπάρχουν σήμερα λίγες περιπτώσεις, περίπου 350 ".

Η κατάσταση σχετικά με το ποδόσφαιρο, συγκεκριμένα, πώς είναι σήμερα;
"Είμαστε προφανώς ακίνητοι. Τα playoffs είχαν μόλις ξεκινήσει: πριν μας είπαν ότι θα παίζαμε δύο παιχνίδια πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά η απόφαση αναθεωρήθηκε αμέσως και επιλέξαμε να μην παίξουμε. Και ήταν σωστό, είναι σημαντικό να σεβαστούμε μια στιγμή σαν αυτή στην οποία πάσχουν πολλοί, πάρα πολλοί άνθρωποι".

Οι αγώνες αναστέλλονται, η προπόνηση σταματά. Πως ο ποδοσφαιριστής κρατιέται σε καλή κατάσταση; "Έχουμε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα από το σύλλογο, την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουμε αν θα ανοίξουμε ξανά τα κέντρα προπόνησης ή όχι. Ειλικρινά δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα. Προπονούμαστε μόνοι μας, είναι περίπλοκο, αλλά επαναλαμβάνω, τα σημαντικά πράγματα σήμερα είναι άλλα. Λίγο τζόκινγκ, μερικές ασκήσεις και, όταν είναι δυνατόν, και όταν το οργανώνουμε πάμε να κάνουμε κάποιους γύρους μόνοι στο γήπεδο ".

Έχετε κάποια ιδέα για το πότε θα είναι δυνατή η εκ νέου έναρξη; Οι αρχές σχολίασαν αυτό το θέμα;
"Θα μάθουμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα. Είχαμε ξεκινήσει με μια στάση δύο εβδομάδων, αλλά δεν νομίζω ότι ήρθε η ώρα να φύγουμε ακόμα. Μόνο όταν τα πράγματα ηρεμήσουν, όταν οι άνθρωποι γίνουν καλύτερα, μπορούμε να σκεφτούμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι".

Αν και στο εξωτερικό, τι πιστεύετε για τη δύσκολη στιγμή που περνάει η Ιταλία;
"Είναι μια θλιβερή κατάσταση, ακόμη και εδώ υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον ιταλικό λαό. Πονάει να βλέπεις τη χώρα σου σε δύσκολη θέση από μακριά. Μπορώ μόνο να ελπίζω και ελπίζω ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα, ώστε οι άνθρωποι να σταματήσουν να υποφέρουν όσο το δυνατόν συντομότερα".

Η συζήτηση για το ποδόσφαιρο είναι σχεδόν αδύνατη. Αλλά είσαι πρωταγωνιστής μιας εξαιρετικής σεζόν με τον Παναθηναϊκό;
"Ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Έχω ήδη σκοράρει 13 γκολ και στο τέλος του πρωταθλήματος θα μείνουν ακόμα δέκα παιχνίδια. Ας περιμένουμε και να δούμε τι θα συμβεί. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν, διότι θα σημαίνει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει περάσει και ότι οι άνθρωποι σιγά-σιγά γίνονται καλύτεροι. Και το ποδόσφαιρο, σε αυτό, μπορεί να βοηθήσει".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ