ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λουντ: "Θέλω κορυφαίο πρωτάθλημα..."

EUROPA LEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΠΙΛΜΠΑΟ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
EUROPA LEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΠΙΛΜΠΑΟ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρόμπιν Λουντ μίλησε για πρώτη φορά για το μέλλον του μετά τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του ποδοσφαιριστή του. Διαβάστε τη συνέντευξη του 24χρονου χαφ σε φινλανδική ιστοσελίδα.

Αφιέρωμα στη ζωή του Ρόμπιν Λουντ στην Αθήνα έκανε η φινλανδική ιστοσελίδα "yle.fi", παραθέτοντας δηλώσεις του αριστεροπόδαρου ποδοσφαιριστή και του προπονητή του Παναθηναϊκού, Μαρίνου Ουζουνίδη. Παράλληλα, φιλοξενείται ρεπορτάζ για την καθημερινότητα του 24χρονου χαφ, από τις ώρες που προπονείται μέχρι τη μετάβαση του στο "Γεώργιος Καλαφάτης".

Αναφερόμενος στο ρόλο που έχει στον Παναθηναϊκό, ο Λουντ σχολίασε: "Έχω αναλάβει περισσότερες ευθύνες στην ομάδα, κάτι που ήθελα. Έχω παίξει ουσιαστικά σε όλα τα παιχνίδια, ωστόσο σαν ομάδα πάμε πολύ καλά εντός έδρας, αλλά εκτός έδρας είναι πιο δύσκολα. Έχουν υπάρξει αλλαγές στο ρόστερ μας σε σχέση με πέρσι, αλλά πιστεύω πως έχουμε ακόμη καλό υλικό και θα πρέπει να παίζουμε καλύτερα".

Ο Λουντ ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Ουζουνίδη και απάντησε: "Ο κόουτς μου αρέσει. Μας έχει κάνει ένα και δεν υπάρχει κανένας παίκτης πάνω από τους άλλους. Όλους τους υπολογίζει το ίδιο".

Όσον αφορά την αποδοχή του από τους οπαδούς, ο Φινλανδός τόνισε: "Είναι ήρεμα, αλλά πολλές φορές ο κόσμος σε σταματά στο δρόμο, ειδικά αν έχεις παίξει καλά, και σε επευφημούν. Μπορεί να δεις αντιδράσεις αν έχει χάσει η ομάδα. Ο κόσμος ζει έντονα το ποδόσφαιρο εδώ".

Ο δημοσιογράφος ενδιαφέρθηκε για το κλίμα στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων και ο Λουντ τον διαφώτισε: "Υπάρχει μεγάλο μίσος ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και το κλίμα στα ντέρμπι είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ πριν έρθω. Η ένταση χτυπά κόκκινο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και ακόμη και στα παιχνίδια που προηγήθηκαν οι οπαδοί μας τραγουδούσαν πως δεν τους ένοιαζαν αυτά, αρκεί να νικούσαμε τον Ολυμπιακό".

Γενικότερα, ο Λουντ εξέφρασε άποψη για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Το επίπεδο του πρωταθλήματος με έχει εκπλήξει με το πόσο καλό είναι και όλες οι ομάδες είναι καλές. Φυσικά υπάρχουν μεγάλες ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και τα εκτός έδρας ματς είναι δύσκολα για όλους. Στα εντός έδρας ματς οι μικρές ομάδες κλείνονται. Κάποια γήπεδα είναι πολύ μικρά, αλλά τα μεγάλα είναι πραγματικά πολύ όμορφα".

Η οικονομική δυσχέρεια του Παναθηναϊκού είναι γνωστή ανά την Ευρώπη και το ρεπορτάζ ήταν ενήμερο ότι ο Λουντ θα αποχωρήσει. Ο Φινλανδός τοποθετήθηκε για το που θέλει μεταγραφή: "Πάντα βάζω στόχους και όταν τους πετυχαίνω βάζω νέους. Θα ήθελα να αγωνιστώ σε ένα από τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα στο μέλλον και θα δούμε αν τα χρήματα είναι αρκετά".

Για τον Λουντ και το μέλλον του ρωτήθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής του Τριφυλλιού έπλεξε το εγκώμιο του αριστεροπόδαρου ποδοσφαιριστή και ανέφερε ότι εκείνος θα αποφασίσει για την καριέρα του: " Ο Ρόμπιν είναι ένας από τους βασικούς μας παίκτες και από εκείνους που κάθε προπονητής θέλει στην ομάδα του. Μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικούς ρόλους και είναι εξαιρετικός επαγγελματίας. Θα ήθελα να τον έχουμε ως το τέλος. Φυσικά το ζήτημά του εξαρτάται από το τι θα γίνει στο σύλλογο. Ο Λουντ είναι ένας παίκτης που αγαπούν και σέβονται όλοι στην ομάδα κι ό,τι κι αν αποφασίσει, θα το σεβαστούμε. Φυσικά ελπίζουμε να έχει τα καλύτερα στην καριέρα του".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ