ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λέτο: "Μας λείπει ο Μπεργκ, σημαντική η απουσία του"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ËÁÑÉÓÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ËÁÑÉÓÁ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σεμπαστιάν Λέτο μίλησε στο ματς πρόγκραμ του αγώνα με την ΑΕΚ και τόνισε ότι στόχος των πράσινων παρά τις απουσίες και τα όποια προβλήματα στα τρία εναπομείναντα ματς είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών.

Ο Σεμπαστιάν Λέτο ήταν ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που μίλησε στο ματς πρόγκραμ του αγώνα με την ΑΕΚ. Ο έμπειρος επιθετικός που είναι και δεύτερος σκόρερ κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία του πρώτου σκόρερ του τριφυλλιού, Μάρκους Μπεργκ, την οποία χαρακτήρισε σημαντική.

Ο Αργεντινός φορ τόνισε ότι στόχος παρά της απουσίες και τα όποια προβλήματα είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων βαθμών ώστε στο τέλος να φανεί τι θα έχει καταφέρει το τριφύλλι.

Χαρακτηριστικά είπε:

Το κενό του Μάρκους στην επίθεση είναι μεγάλο. Καλύπτεται ατομικά ή με ομαδική προσπάθεια;
«Ασφαλώς το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει τον «γκολτζή» μαζί της αποτελεί μειονέκτημα και ο Μάρκους σίγουρα μας λείπει. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά γιατί ο Μάρκους είναι παίκτης που έχει σημειώσει πάρα πολλά γκολ φέτος, οπότε γίνεται κατανοητό πως η απουσία του είναι αυτονόητα σημαντική. Διαθέτουμε όμως κι άλλους καλούς παίκτες και ο καθένας μας θα κοιτάξει να κάνει την δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Η πίεση για σένα και τους άλλους επιθετικούς είναι μεγαλύτερη τώρα;
«Όχι, δεν νομίζω ότι γίνεται τώρα μεγαλύτερη. Όπως είπα και πριν, τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Ο κάθε ένας από εμάς θα κοιτάξει να κάνει το καλύτερο δυνατόν».

Προκύπτουν κι άλλες απουσίες από τραυματισμούς και τιμωρίες. Μπορεί η ομάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα αυτά;
«Είναι νομίζω λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο στο τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου. Οι παίκτες βρίσκονται στα όρια τους σωματικά αφού έχουν παίξει τόσα πολλά παιχνίδια. Μην ξεχνάτε ότι τώρα, στο τέλος της σεζόν, καλούμαστε να παίξουμε 6 αγώνες σε μόλις 2 εβδομάδες πρακτικά ενώ ταυτόχρονα πρέπει να καλύψουμε και κάποιες απουσίες! Ελπίζω μέχρι το τέλος να μην γίνει εμφανής η κούραση αυτή και όλοι όσοι παίζουν να δώσουν το καλύτερο που μπορούν».

Επιθετικά ο πρώτος αγώνας χωρίς τον Μάρκους με την ΑΕΚ δεν πήγε καλά. Πώς μπορούμε να βελτιωθούμε;
«Είναι μέσα στη φύση του αθλήματος αυτά τα πράγματα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, τα πράγματα αλλάζουν και δημιουργούνται και απρόβλεπτες καταστάσεις. Στην προκειμένη περίπτωση το πρόγραμμα το έφερε έτσι ώστε ο επόμενος αγώνας με την ΑΕΚ διεξάγεται πολύ κοντά με τον προηγούμενο. Εύχομαι να συνεχίσουμε τα παιχνίδια με νίκες».

Σήμερα ο Παναθηναϊκός παίζει έναν αγώνα που δεν έχει περιθώριο για άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Αυτό μπορεί να το διαχειριστεί η ομάδα;
«Δεν χρειάζονται πολλά λόγια πάνω σ’ αυτό. Εμείς θα κάνουμε το πάν. Θα τα δώσουμε όλα! Στόχος μας είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί».

Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ έχουμε βρεθεί σε δύσκολη θέση βαθμολογικά. Μπορούμε να ανακάμψουμε; «Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Βέβαια δεν ξέρω εάν στο τέλος οι βαθμοί που θα κερδίσουμε θα είναι αρκετοί ώστε να βελτιώσουμε την θέση μας στην τελική κατάταξη. Όπως καταλαβαίνετε και οι αντίπαλες ομάδες μάχονται διότι και εκείνες έχουν ανάγκη βαθμών, άρα αυτός ο ανταγωνισμός κάνει τα πράγματα δύσκολα».

Τα όσα έγιναν με τον ΠΑΟΚ επηρεάζουν ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές;
«Ό,τι και αν έγινε εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά μας. Οπωσδήποτε ό, τι συνέβη μας επηρεάζει διότι μέχρι την διακοπή κερδίζαμε τον αγώνα. Αν καταφέρναμε τελικά να κερδίσουμε η νίκη αυτή θα μας έδινε βαθμούς και οπωσδήποτε σήμερα η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Σε τελική ανάλυση βέβαια εμείς πρέπει να συνεχίσουμε, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

Η άποψή σου για τον σημερινό τελικό του Europa League ανάμεσα σε Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αγιαξ; «Πιστεύω ότι θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι. Πρόκειται για δύο ομάδες που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και μάλιστα τον φετινό Άγιαξ τον γνωρίζουμε καλά αφού τον αντιμετωπίσαμε στον όμιλο του Europa League. Ελπίζω να νικήσει η Μάντσεστερ διότι... έχει Αργεντινούς παίκτες!!»

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ