ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λάμπρου: "Ότι καλύτερο για τα νέα παιδιά ο Στραματσόνι"

Λάμπρου: "Ότι καλύτερο για τα νέα παιδιά ο Στραματσόνι"
INTIME SPORTS

Ο Λάζαρος Λάμπρου μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για την παρουσία του στην πρώτη ομάδα και την βελτίωση του αλλά και το πως αντιμετωπίζει ο Αντρέα Στραματσόνι τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Εδώ και ένα μήνα σχεδόν ο Λάζαρος Λάμπρου μετέχει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας αποκλειστικά ενώ έχει κάνει και τις πρώτες του επίσημες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

Ο νεαρός επιθετικός μίλησε στην κάμερα της "NOVA" για την δουλειά που γίνεται στο τριφύλλι με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο και το πως αντιμετωπίζει ο Ιταλός προπονητής τα νέα παιδιά.

Επίσης αναφέρθηκε στα όσα προσπαθεί να κερδίσει ο ίδιος από συμπαίκτες όπως οι Μπεργκ, Πέτριτς και στάθηκε και στο αποτέλεσμα του αγώνα με την Βέροια ενώ μίλησε και για το παιχνίδι που έρχεται με τον Αστέρα Τρίπολης.

Χαρακτηριστικά ο Λάμπρου είπε στην κάμερα της "NOVA":

Η ομάδα κέρδισε στην Βέροια και είναι λογικό το κλίμα να είναι καλύτερο, πως είναι η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια;
"Φυσικά μετά από μια νίκη το κλίμα έχει βελτιωθεί. Είναι καλό τώρα για την ομάδα να αρχίσει να πάρει ένα σερί. Στις προπονήσεις φαίνεται ότι η ομάδα πάει καλά, οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

Νέος προπονητής, διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία, θα ήθελα να μου πεις δυο λόγια για τον κ. Στραματσόνι, που εστιάζει; Προφανώς ως Ιταλός θα έχει ρίξει το βάρος στην τακτική;
"Ναι είναι ένας προπονητής που δίνει το βάρος στην τακτική. Πιστεύω πως αυτά που θέλει να μας περάσει είναι σημαντικά για να μπορέσουμε να πάρουμε νίκες στο πρωτάθλημα".

Είναι ένας προπονητής που έχει πολύ μεγάλο έργο στις ακαδημίες και στην Ρόμα και στην Ίντερ και στηρίζει τα νέα παιδιά. Σας βοηθάει ψυχολογικά το γεγονός ότι σας κοιτάει και εσάς; "Μας βοηθάει, μας δίνει συμβουλές. Είναι ότι καλύτερο για τα νέα παιδιά στην πρώτη ομάδα να έχουν ένα προπονητή ο οποίος θέλει να τους βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί. Είναι ότι καλύτερο για εμάς".

Εσύ στις προπονήσεις από ποιον ποδοσφαιριστή προσπαθείς να αφομοιώσεις περισσότερα πράγματα. Νομίζω ότι ο Μπεργκ είναι ο ποδοσφαιρικός σου πατέρας;
"Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Και ο Μπεργκ και ο Πέτριτς και οι Καρέλης, Κλωναρίδης. Απ' όλους προσπαθώ να πάρω τα σημαντικά για να εμπλουτίσω το παιχνίδι μου".

Είναι απαιτητικό να βρίσκεσαι στην πρώτη ομάδα, πως το βιώνεις, έχεις δυο συμμετοχές στο Κύπελλο, ζεις τον ανταγωνισμό καθημερινά, είναι κάτι διαφορετικό;
"Ανταγωνισμός υπήρχε πάντα. Φυσικά και είναι απαιτητικό αλλά μέσα απ' αυτό θα βγεις πιο δυνατός και θα προσπαθήσεις να διεκδικήσεις πράγματα".

Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, σημαντικό για τον Παναθηναϊκό, χωρίς κόσμο, τι περιμένεις;
"Αν είμαστε συγκεντρωμένοι δεν νομίζω ότι θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο η απουσία του κόσμου. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα πάρουμε τη νίκη γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα".

Θεωρείς καθοριστικό στοιχείο την εκκίνηση που θα κάνει ο Παναθηναϊκός στο ματς;
"Είναι καλή ομάδα ο Αστέρας Τρίπολης αλλά ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και αν είναι έτσι όπως πρέπει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα".

Πρώτη σου ουσιαστική επαγγελματική σεζόν, τι περιμένεις στη συνέχεια για το μέλλον, σίγουρα σε περιμένει πολύ δουλειά, ποια είναι τα επόμενα βήματα σου;
"Μέσα από τις προπονήσεις να βελτιωθώ όσο πιο πολύ μπορώ, να φτάσω στο επίπεδο που χρειάζεται. Παιχνίδι με παιχνίδι να έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ώστε να βγάζω αυτά που ξέρω στο γήπεδο. Το σημαντικό πάντως είναι η βελτίωση μέσα από τις προπονήσεις και με πιο έμπειρους παίκτες".

Σε τόσο μικρή ηλικία γράφοντα διάφορα για το όνομα σου, ότι σε παρακολουθούν ξένες ομάδες, σε επηρεάζουν όλα αυτά;
"Όχι δεν ασχολούμαι εγώ με τα Media. Προσπαθώ να είμαι προσηλωμένος στην προπόνηση, το μυαλό μου κάτω και δουλειά... γιατί αυτό είναι το σημαντικό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ