ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κωνσταντίνου: "Να παραμείνει η ψυχολογία σε υψηλό επίπεδο"

Κωνσταντίνου: "Να παραμείνει η ψυχολογία σε υψηλό επίπεδο"
INTIME SPORTS

Ο γ' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου, μίλησε για την αλλαγή προπονητή και την επόμενη ημέρα του "τριφυλλιού".

Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣπορ FM 94,6:

Για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκού μετά την αλλαγή που υπήρξε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας: "Είμαστε καλύτερα, όμως μετά από μία νίκη δεν λύνονται ως δια μαγείας όλα τα θέματα του Παναθηναϊκού. Απλώς κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Στην αρχή της σεζόν δεν του έκατσαν κάποια παιχνίδια, είχε κάποια οικονομικά προβλήματα, ξεκίνησε με το -2 στο πρωτάθλημα και όλα αυτά επηρέασαν την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είχε δύο στόχους: ήθελε να συνεχίσει στην Ευρώπη. Κατάφερε να περάσει από την Μάδεργουελ και μετά του έτυχε η Μάλαγα, έτσι έφτασε στους ομίλους του Europa League.

Στο πρωτάθλημα θέλαμε να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Δεν ξεκινήσαμε καλά και έτσι έφτασε ο Παναθηναϊκός να παίζει στην δέκατη αγωνιστική ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σε δύσκολη καμπή. Ο κ. Αλαφούζος είδε ότι δεν μπορούσε άλλο με τον κ. Φερέιρα. Ο κ. Φερέιρα είδε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο στον Παναθηναϊκό. Βρέθηκε η χρυσή τομή και έτσι φτάσαμε στην λύση του συμβολαίου του".

Για το πού οφείλεται η αλλαγή στην απόδοση του Τριφυλλιού σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες: "Κατ’ αρχήν ο Χουάν (Ραμόν Ρότσα) παρακολουθούσε όλες τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού στα δύο χρόνια που ήταν ο Φερέιρα στην πρώτη ομάδα. Έβλεπε τους παίκτες και συζητούσε περισσότερο με τους Λατινοαμερικάνους. Όλοι βλέπαμε ότι το πρόβλημα ήταν στο χώρο του κέντρου. Ο Χουάν γέμισε το κέντρο, έδωσε περισσότερες αρμοδιότητες στον Σισοκό και του έδωσε ρόλο οργανωτή.

Η ομάδα έπαιξε κάθετο ποδόσφαιρο και το μόνο που έκανε ήταν να μιλήσει με τους Λατινοαμερικάνους. Δεν άλλαξε τίποτα το ιδιαίτερο. Τώρα η ομάδα και οι παίκτες θέλουν στήριξη και συζήτηση τύπου “οι δυνατότητές σας είναι αυτές που δείξατε προχθές. Από εσάς εξαρτάται αν θα συνεχιστεί η αμφισβήτηση στο πρόσωπό σας”. Πρέπει το ηθικό και η ψυχολογία να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο".

Για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα: "Εμείς που είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου στηρίζουμε μία τέτοια επιλογή. Ο Φερέιρα πίστευε ότι μόνος του μπορούσε να δώσει ό,τι δεν έβγαζαν στο γήπεδο οι παίκτες. Δεν το κατάλαβε όταν του είπαμε να τον βοηθήσουμε μαζί με τον Κώστα Ελευθεράκη στο κομμάτι της ψυχολογίας. Ο κόσμος, από την πλευρά του, έχει σταθεί στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού. Στον αγώνα με την Μάλαγα είχε 35.000 οπαδούς στο πλευρό του και προχθές είχε 12.000. Αν δεν το πίστευαν δεν θα ερχόντουσαν στο γήπεδο".

Για τον Ζεσουάλντο Φερέιρα: "Εμείς από την αρχή της σεζόν, όλο το ΔΣ της ΠΑΕ, εγώ, ο Μίμης Δομάζος και ο Κώστας Ελευθεράκης είχαμε ζητήσει να μείνει ο Φερέιρα, επειδή η ομάδα είχε δείξει καλό αγωνιστικές πρόσωπο στις τελευταίες αγωνιστικές του περσινού πρωταθλήματος. Πιστεύαμε ότι με τις προσθήκες που υπήρξαν το καλοκαίρι θα είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Του δείξαμε περισσότερη εμπιστοσύνη από όση θα έπρεπε, πιστέψαμε ότι θα αλλάξει η κατάσταση και αυτό δεν έγινε ποτέ. Αν ήταν καθυστερημένη ή όχι η απόφαση να φύγει θα φανεί στο τέλος της σεζόν. Από εδώ και πέρα, υπάρχουν και άλλοι στόχοι που ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να εκπληρώσει για να μην είναι χαμένη η χρονιά".

Για την αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: "Δεν έκανε δηλώσεις πάνω στο θέμα της αλλαγής του προπονητή. Αυτό έγινε και πλέον δεν έχει καμία σημασία να το σχολιάζουμε. Σημασία έχει ότι χάρηκε ο κόσμος και ο κ. Αλαφούζος το αισθάνθηκε αυτό. Είπε ότι ο Ρότσα θα είναι μέχρι το καλοκαίρι προπονητής του Παναθηναϊκού και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Ο κ. Αλαφούζος και άλλοι συνεργάτες έχουν δουλέψει πολύ πάνω σε θέματα του ΠΑΟ.

Σημασία έχει ότι οι οπαδοί έφυγαν ευχαριστημένοι από το Ολυμπιακό Στάδιο. Στόχος της διοίκησης είναι να προωθήσει νέα παιδιά, τα οποία τα ξέρει καλά ο Ρότσα και ο Βονόρτας, οι οποίοι γνωρίζουν τι μπορούν να δώσουν και να προσφέρουν στην ομάδα. Πρέπει οι οπαδοί να δείξουν εμπιστοσύνη στον Χουάν, τη διοίκηση και στα παιδιά".

Για την περίπτωση του Μπουμσόνγκ: "Νομίζω ότι θα τον καλέσει ο κ. Αλαφούζος μαζί με τον κ. Παναγιωτόπουλο να δουν τι σκέφτεται. Αν θέλει ή όχι να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Είναι καθαρά θέμα του ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο. Η ομάδα δεν έχει πρόβλημα μαζί του, αλλά θέλει να δει μήπως δεν πάει κάτι καλά με τους συχνούς τραυματισμούς του. Θέλουμε να βγάλουμε μία άκρη σε αυτό το ζήτημα".

Για την ενδεχόμενη πώληση, από τη στιγμή που δεν υπάρξει κάτι νεότερο για τα ταμεία της ΠΑΕ: "Δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσω στα οικονομικά θέματα του Παναθηναϊκού. Αυτά τα θέματα τα χειρίζονται ο κ .Αλαφούζος και η υπόλοιπη διοίκηση, που είναι πάνω από εμάς. Δεν θέλω να μιλήσω για το οικονομικό κομμάτι. Αν ο κ. Αλαφούζος βρει τα χρήματα που απαιτούνται για τις άμεσες ανάγκες της ομάδας και περισσέψουν κάποια ποσά πιστεύω ότι ο κ. Αλαφούζος θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την ομάδα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ