ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ξαφνική" επίθεση, με σχεδιασμένο timing στον Παναθηναϊκό

"Ξαφνική" επίθεση, με σχεδιασμένο timing στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Η ένταση της πολεμικής του Παναθηναϊκού εναντίον της ΕΠΟ προκάλεσε απορίες, όμως πρόκειται για τακτική που έχει μελετηθεί αρκετά και ήταν συνέπεια συγκεκριμένων γεγονότων και εξελίξεων που παρατήρησαν στο Τριφύλλι.

Έτσι ξαφνικά... Όχι, δεν πρόκειται για το τραγούδι του Αντώνη Ρέμου, αλλά για τον χαρακτήρα που έχει η ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε ο Παναθηναϊκός εναντίον της ΕΠΟ, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα διατήρησης χαμηλών τόνων. Καθώς, ναι μεν δεν είχαν λείψει οι αιχμές - με τη μορφή διαρροών από τη διοίκηση ή tweets από τον Γιάννη Αλαφούζο - αλλά δεν είχαν προαναγγελθεί μηνύσεις και δεν είχαν αποσταλεί επιστολές με βαρείς χαρακτηρισμούς και υπόνοιες.

Μέχρι και το "Παράγκα και Όραμα" - το περιοδικό του ΣΚΑΪ που δεν... εκτυπώνεται και φιλοξενεί καυστικά σχόλια για παράγοντες και διαιτητές - επέστρεψε, το οποίο είχε ανασταλεί μετά την άτυπη εκεχειρία που είχε κηρυχθεί μετά τη συνάντηση των Γιάννη Αλαφούζου και Βαγγέλη Μαρινάκη, στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Έτσι ξαφνικά... Διότι ελάχιστοι ανέμεναν τη σφοδρότητα της πολεμικής, παραμονή ενός παιχνιδιού με έναν αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ, με τον ιδιοκτήτη του οποίου (βλέπε Ιβάν Σαββίδης), ο Αλαφούζος διατηρεί καλή σχέση και τον τοποθετεί στη συμμαχία των παραγόντων οι οποίοι επιθυμούν να αλλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έτσι ξαφνικά φάνηκε στους περισσότερους, οι οποίοι δεν μετέχουν στη χάραξη της πολιτικής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όμως το timing είχε επιλεγεί προσεκτικά ως το πλέον κατάλληλο. Η απόφαση για την ευθεία σύγκρουση έχει ληφθεί εδώ και αρκετές ημέρες από τον Γιάννη Αλαφούζο και τους συνεργάτες του και προκρίθηκε το χρονικό σημείο πριν από τα τέσσερα σημαντικά ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητο και Ολυμπιακό.

Η "επίθεση" άρχισε με τη διαρροή δυσαρέσκειας για τον ορισμό του Αρετόπουλου από την ΚΕΔ και κλιμακώνεται όσο πλησιάζει η σέντρα στο παιχνίδι της Τούμπας, με την επανέκδοση του... ηχητικού περιοδικού "Παράγκα και Όραμα" , με την καταγγελτική επιστολή στην ΕΠΟ και με την επιθετική ανακοίνωση που διανεμήθηκε στον Τύπο.

Απάντηση με πολλά σκέλη

Γιατί τώρα; Γιατί όχι την προηγούμενη εβδομάδα ή μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα; Αυτή την ερώτηση απευθύνουν αρκετοί φίλαθλοι και η απάντηση έχει πολλά σκέλη.

Καταρχάς, στον Παναθηναϊκό εκτιμούν ότι με τους ορισμούς συγκεκριμένων διαιτητών, θα επιχειρηθεί να μπουν εμπόδια στην προσπάθεια της ομάδας να διεκδικήσει τον τίτλο. Διότι εάν επιτευχθεί το 4Χ4 στο εξαιρετικά δύσκολο καρέ παιχνιδιών που ακολουθεί, αυτόματα η δυναμική θα αυξηθεί και όλοι στο Τριφύλλι θα συσπειρωθούν με στόχο το πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τη γκρίνια και την εσωστρέφεια του προηγούμενου διαστήματος.

Επιπροσθέτως, αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν αντιληφθεί παρασκηνιακές κινήσεις που έχουν ως απώτερο στόχο τη δημιουργία κλίματος εναντίον του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα: στη δημιουργία εντάσεων με άλλες ομάδες, στη μεταχείριση από τις πειθαρχικές επιτροπές και στην αρνητική προβολή της ομάδας στη φίλαθλη κοινή γνώμη.

Ακόμα, στον Παναθηναϊκό παρατηρούν τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αποτελέσει το επίκεντρο δικαστικών ερευνών για κακουργήματα που σχετίζονται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και με τη διαιτησία, να μην απομακρύνονται από το άθλημα και να συνεχίζουν σύμφωνα με την άποψη των Πράσινων να καθορίζουν τις εξελίξεις. Γεγονός που θεωρούν ανεπίτρεπτο και δεν πρόκειται να το ανεχθούν άλλο.

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι η Δικαιοσύνη και η Πολιτεία οφείλουν να επιταχύνουν τις δράσεις τους για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού οι διαδικασίες προχωρούν με αργούς ρυθμούς. Υποδέχτηκαν με ικανοποίηση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όμως αναμένουν τις περαιτέρω ενέργειες.

Καταλήγοντας, από το Τριφύλλι διαμηνύουν ότι δεν διατίθενται να μείνουν άπραγοι με όσα συμβαίνουν και θέλησαν να δείξουν ότι έχουν προετοιμαστεί για αυτά που θα επακολουθήσουν, απευθύνοντας ξεκάθαρες προειδοποιήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΚΕΔ δεν αλλάζει τον Αρετόπουλο

ΕΠΟ: "Επιδιώκει προνομιακή μεταχείριση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ