ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κρύος: "Έχει πιθανότητες πρόκρισης ο Παναθηναϊκός"

Κρύος: "Έχει πιθανότητες πρόκρισης ο Παναθηναϊκός"
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλαβές

Ο συνεργάτης της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Βαγγέλης Κρύος, μίλησε στο Sport24 Radio για της αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και τα δυνατά και αδύνατα σημεία των Ισπανών.

Ο συνεργάτης ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Βαγγέλης Κρύος, ανέλυσε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Sport24 Magazino», με τον Νίκο Συριώδη, το προφίλ της αντιπάλου του Παναθηναϊκού, στα play off του Europa League, Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Για τη συνεργασία του με την ισπανική ποδοσφαιρικής ομοσπονδία:
«Είμαι διευθυντής των μικτών ομάδων της πόλης που διαμένω και προπονητής στις σχολές των μικρών κατηγοριών από 10 έως 18 ετών».

Για το αν η φετινή Αθλέτικ Μπιλμπάο θα είναι διαφορετική από εκείνη του Ερνέστο Βαλβέρδε:
«Δεν θα δούμε μεγάλες διαφορές από την ομάδα του Βαλβέρδε, καθώς ο Θιγάντα ήταν βοηθός του Βελβέρδε. Θα υπάρχει συνέχεια στο έργο του. Το ρόστερ δεν έχει αλλάξει πολύ. Το κόνσεπτ που έχουν σαν ομάδα δεν έχει αλλάξει. Έχουν ένα πρότζεκτ που το δουλεύουν πολλά χρόνια».

Για τα δυνατά και αδύνατα σημεία της Αθλέτικ Μπιλμπάο:
«Τα δυνατά σημεία είναι τα άκρα από τη μέση και μπροστά. Όπως και η αποτελεσματικότητα του Αντούριθ ή η ταχύτητα του Ινάκι Ουίλιαμς. Η Μπιλμπάο πιέζει πολύ ψηλά. Τα αδύνατα σημεία είναι το κέντρο της άμυνας. Εκεί να δώσει βαρύτητα ο Παναθηναϊκός, για να έχει ευκαιρίες να προκριθεί».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες πρόκρισης:
«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ρίξει βάρος στο πρώτο ματς στην Αθήνα, να μην δεχτεί γκολ. Αν πάρει το αποτέλεσμα, πιστεύω θα έχει τις πιθανότητες να κάνει την έκπληξη. Βεβαίως και ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες να περάσει. Είναι μία εποχή που οι ομάδες δεν είναι τόσο πολύ έτοιμες. Έχει αρκετές πιθανότητες να προκριθεί. Αλλά το θέμα είναι το πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός. Είναι σημαντικό το πρώτο παιχνίδι».

Για το αν η νέα γενιά Βάσκων ποδοσφαιριστών είναι το ίδιο καλή με αυτή που βλέπουμε τώρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο:
«Είναι δύσκολο να βγει νέα γενιά, αλλά το μοντέλο που έχουν είναι στάνταρ έχουν την οικονομική δυνατότητα, να αγοράσουν έναν Βάσκο παίκτη. Οι πωλήσεις που κάνουν είναι μόνο με τη ρήτρα του παίκτη. Η φιλοσοφία τους είναι αντί να αγοράζουν ξένους παίκτες, επενδύουν στα φυτώρια και τους προπονητές. Εκεί είναι η δύναμη τους».

Για την διαφορά που υπάρχει σε Ελλάδα και Ισπανία στα τμήματα υποδομής:
«Η μεγαλύτερη διαφορά που υπάρχει είναι το θέμα αντίληψης του παιχνιδιού. Για παράδειγμα κάθε χρόνο κάνουμε μία συνάντηση στη Μαδρίτη όλοι οι προπονητές και τεχνικοί διευθυντές των ομάδων. Καθόμουν στο ίδιο τραπέζι με τον Φερνάντο Ιέρο, τεχνικό διευθυντή της πρώτης ομάδας.

Και μας είπε δεν θα δίνετε έμφαση στα παιδιά που παίρνουν τη μπάλα και παίρνουν τους άλλους. Γιατί σε αυτή την ηλικία δεν έχουν όλα την ίδια ταχύτητα. Γιατί πρέπει ο παίκτης στα 18 να ξέρει πότε θα κάνει την πάσα, πότε θα πρέπει να κινηθεί. Μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται το παιχνίδι. Από παιδάκια και τους είναι πιο εύκολο να το πετύχουν αυτό στα 18″.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ