ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κουτρουμπής, ο τελευταίος των "Let's go boys"

Κουτρουμπής, ο τελευταίος των "Let's go boys"
Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Κουτρουμπής με τον οποίο ο Παναθηναϊκός παίρνει διαζύγιο εντός των επόμενων ημερών, ήταν ο τελευταίος από τους βασικούς παίκτες του Τριφυλλιού στον θριαμβευτικό για το Τριφύλλι τελικό Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ (4-1), το 2014.

Η απόφαση του Παναθηναϊκού να χωρίσει με τον Γιώργο Κουτρουμπή συνιστά και το... σημειολογικό τέλος της ομάδας του Τριφυλλιού που κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της, σ' εκείνον τον αλησμόνητο τελικό Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (4-1). Ήταν η βραδιά της 26ης Απριλίου 2014 και ο 26χρονος στόπερ, μόλις 3 1/2 χρόνια μετά, ήταν ο μοναδικός... παναθηναϊκός "επιζών" από την αρχική ενδεκάδα που είχε επιλέξει ο Γιάννης Αναστασίου. Τότε που το δικό του "Let's gο boys" στα αποδυτήρια έγινε το moto μιας άγουρης, αλλά "ανοιξιάτικης" ομάδας που γοήτευε το πράσινο κοινό.

Από την άνοιξη του 2014 άλλαξαν πολλά. Προς το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό που παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού, προς το καλύτερο για τον Δικέφαλο, ο οποίος διεκδικεί το πρωτάθλημα. Μα, μιας και ο λόγος κυρίως για τους Πράσινους σ' αυτό το κείμενο, ας επισημανθεί ότι και από τα σημαντικά στελέχη γύρω από την ομάδα στο Κορωπί, έχουν μείνει πλέον μόνο ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου.

Ο Νίκος Νταμπίζας εκδιώχθηκε τον χειμώνα του 2014, ο κόουτς Αναστασίου έφυγε έναν χρόνο αργότερα για τη Ρόντα και τώρα ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, μετά το πέρασμά του από την Κορτράικ στο Βέλγιο.

Κουτρουμπής, ο τελευταίος των "Let's go boys"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τερματοφύλακας του 4-1, Στέφανος Κοτσόλης ψάχνει την επόμενη ομάδα του, ακόμη δεν το έχει πάρει οριστικά απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο δεξιός μπακ, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, πήγε πρόπερσι στον Αστέρα Τρίπολης και ο αριστερός μπακ, Νάνο, στην Αλμερία της Β΄ Εθνικής. Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ παίζει πια στην Ανόρθωση, μαζί με τον "κολλητό" του Ντάνιελ Πράνιτς. Ο σούπερ εκείνη τη σεζόν Μεχντί Αμπέντ, μετά τη Νιουκάστλ και το πισωγύρισμα του Παναθηναϊκού, παίζει στη Ντιζόν της Ligue B. Ο άτυχος Νίκος Καρέλης που τόσο πολύ προόδευσε στον Παναθηναϊκό πωλήθηκε στην Γκενκ και οι δύο αρχηγοί Ζέκα και Μπεργκ έφυγαν το καλοκαίρι για Κοπεγχάγη και Αλ Αϊν αντίστοιχα.

Το διαζύγιο του Παναθηναϊκού με τον Κουτρουμπή απλώς έρχεται να μας (υπεν)θυμίσει πόσα σφάλματα έκανε η ΠΑΕ στα τρία χρόνια μετά το 2014 και πώς... κατάφερε να αποτύχει ο Γιάννης Αλαφούζος, παρότι η μαγιά και η εκκίνηση της προσπάθειας το 2013 ήταν σε στέρεες ποδοσφαιρικές βάσεις.

Υπάρχει, πάντως, ένας από τους παίκτες της πράσινης 18άδας εκείνου του τελικού, που ανήκει ακόμα και τώρα στον Παναθηναϊκό, μετά τον δανεισμό του στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ηρακλή. Ο Χρήστος Δώνης, ο οποίος μαζί με τον Στέφανο Καπίνο που ψάχνει ομάδα μετά από Μάιντς - Ολυμπιακό, τον Διαμαντή Χουχούμη της Σλόβαν Μπρατισλάβας, τον Βίκτωρα Κλωναρίδη που επέστρεψε από τη Λανς και κατέληξε στην ΑΕΚ, τον Τάσο Λαγό της ΑΕΛ, τον Ατζαγκούν της Κορτράικ και τον... παλαίμαχο Μλάντεν Πέτριτς, παρακολουθούσαν από τον πάγκο το σόου του Μάρκους Μπεργκ.

Όσο για τον ΠΑΟΚ; Μόνο ο άτυχος Παναγιώτης Γλύκος και ο παγκίτης εκείνη τη βραδιά Ευθύμης Κουλούρης (μαζί με Λίνο, Σπυρόπουλο, Νίνη, Βούκιτς, Χούσεν, Γιακουμή) έχουν απομείνει στην Τούμπα. Για του... γραπτού το αληθές, οι δυο ενδεκάδες...

ΠΑΟΚ (Γ. Γεωργιάδης): Γλύκος - Σκόνδρας (77' Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας - Λάζαρ (55' Λίνο), Κάτσε, Κίτσιου - Στοχ, Λούκας (55' Βούκιτς), Σαλπιγγίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Κοτσόλης – Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο - Μέντες, Ζέκα, Αμπέντ (75' Λαγός), Πράνιτς - Καρέλης (71' Ατζαγκούν), Μπεργκ (89' Πέτριτς).


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ