ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κουλιμπαλί: "Ο Παναθηναϊκός δεν φοβάται"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός δουλεύει σωστά και θα κάνει ότι χρειάζεται για να προκριθεί επί της Γκαμπάλα.

Στη σωστή τους βάση τοποθέτησε τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Γκαμπάλα ο Ουσμάν Κουλιμπαλί. Ο 28χρονος αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Live Sport" και εξήγησε ότι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει τις δυνατότητες να προκριθεί και δεν έχει κάτι να φοβηθεί από την αντίπαλο της. Επίσης, ο Κουλιμπαλί μίλησε για την αρχή που κάνει και για το πως διαμορφώνεται το ρόστερ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

- Έχεις αρχίσει εντυπωσιακά την προετοιμασία και δείχνεις σαν να μην σταμάτησες καθόλου.

"Νιώθω ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και θεωρώ ότι βγαίνει στο γήπεδο. Φέτος, κάνω προετοιμασία με την ομάδα, είμαι από την αρχή και έχω προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του προπονητή. Πέρυσι, η μεταγραφή έκλεισε την τελευταία μέρα του καλοκαιριού και αυτό δεν ήταν εύκολο. Χρειάστηκα ένα διάστημα για να προσαρμοστώ. Τώρα, ξέρω τους συμπαίκτες και με ξέρουν, οπότε είναι πιο άνετα".

- Μέχρι που είδαμε τον Ουζουνίδη στην Ολλανδία να σου ζητάει να μην καταναλώνεις τόσες δυνάμεις...

"Ο προπονητής βλέπει όλη την εικόνα και θέλει να μας προστατεύει. Εμείς οι παίκτες σκεφτόμαστε μόνο τη στιγμή που παίζουμε και κάποιες φορές κάνουμε περιττές κινήσεις. Για αυτό έχουμε τον προπονητή, για να μας εξηγεί τι πρέπει να αποφεύγουμε. Όταν αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία, θα διαχειρίζομαι καλύτερα τις δυνάμεις μου".

- Θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για τα προκριματικά του Europa League;

"Νομίζω ότι δείξαμε σε όλους ότι μπορούμε να προκριθούμε. Σίγουρα, είναι πολύ νωρίς και ένα λάθος σε αυτά τα παιχνίδια, ίσως να μην διορθώνεται. Όμως, πιστεύω ότι αντιμετωπίζουμε τα ματς με σοβαρότητα και έχουμε την ποιότητα να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε".

- Σε ποιο βαθμό έχει επηρεαστεί το παιχνίδι της ομάδας, λόγω των ποδοσφαιριστών που δεν θα συνεχίσουν στο ρόστερ;

"Σίγουρα, όταν φεύγουν παίκτες όπως οι Μπεργκ, Εμποκού, Λέτο και Κλωναρίδης, η ομάδα επηρεάζεται. Όμως, οι παίκτες που έμειναν έχουν ποιότητα και οι νέοι που θα έρθουν, θα μας βοηθήσουν. Ο Άλτμαν είναι ποιοτικός παίκτης και σύντομα, ο Λουτσιάνο και ο Καμπέσας θα μας βοηθήσουν και αυτοί".

- Θεωρείς ότι θα είστε καλύτεροι από την προηγούμενη σεζόν;

"Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όχι μόνο από την ποιότητα του ρόστερ. Αρκετές ομάδες είχαν μεγάλους παίκτες και δεν έκαναν καλή ομάδα ή το αντίθετο. Το θετικό είναι ότι έχουμε τον ίδιο προπονητή και υπάρχει ένας κορμός από πέρυσι, οπότε δεν αρχίζουμε από το μηδέν. Είναι πολύ σημαντικό και η ομοιογένεια που υπάρχει, φάνηκε στα φιλικά".

- Ειδικά μεσοαμυντικά, τουλάχιστον οι βασικοί είστε οι ίδιοι με πέρυσι.

"Ναι και αυτό μας βοηθάει πολύ. Ξέρουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και μπορούμε να καλύψουμε ή να βγούμε στην επίθεση. Όταν οι αμυντικοί μπορούν να υποστηριχθούν μεταξύ τους, τότε η ανασταλτική λειτουργία γίνεται πιο αποτελεσματική. Ο Παναθηναϊκός θα δέχεται δύσκολα γκολ και βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει".

- Δεν ήσουν στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη Γκαμπάλα τον Αύγουστο του 2015, όμως σίγουρα θα έχεις ακούσει για το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά. Το έχετε συζητήσει καθόλου με τα παιδιά που ήταν τότε;

"Είναι αλήθεια ότι έχουμε ενημερωθεί για την ιδιαιτερότητα της Γκαμπάλα. Ήταν μία δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να προχωράς. Πολλές μεγάλες ομάδες έχουν βιώσει ανάλογους αποκλεισμούς. Οι περισσότεροι δεν παίζαμε τότε στην ομάδα, οπότε δεν νομίζω ότι θα επηρεαστούμε από κάτι. Δεν φοβόμαστε, θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα προκριθούμε στον επόμενο γύρο".

- Τα οικονομικά προβλήματα σας έχουν επηρεάσει ή τα έχετε ξεπεράσει;

"Όσοι είμαστε στον Παναθηναϊκό, ξέρουμε τι συμβαίνει και έχουμε επιλέξει να μείνουμε. Ο προπονητής και οι συνεργάτες του κάνουν καλή δουλειά, έχουμε καλό κλίμα στα αποδυτήρια και δεν υπάρχει λόγος να βλέπουμε κάτι άλλο. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά δεν θα μας επηρεάσουν. Θα βγούμε στο γήπεδο και θα κάνουμε τη δουλειά μας".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ