ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κότσαρης: "Η πρόκριση επί του ΠΑΣ μας έδωσε το έναυσμα"

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κωνσταντίνος Κότσαρης που αναμένεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους σε δύο εβδομάδες υποστήριξε πως πλέον ο Παναθηναϊκός βγάζει μια σιγουριά στα παιχνίδια του.

Έτοιμος να επιστρέψει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε λιγότερο από δύο εβδομάδες δηλώνει ο Κωνσταντίνος Κότσαρης. Ο νεαρός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έσπασε το χέρι του και έπρεπε να αποθεραπευτεί πλήρως πριν είναι σε θέση να υπολογίζεται και πάλι από τον Γιώργο Δώνη.

Ο Κότσαρης μίλησε στην κάμερα της "NOVA" στο πλαίσιο του αγώνα της Τετάρτης με τον Ατρόμητο και αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, την αποθεραπεία του αλλά και την εικόνα των πράσινων που έχει αλλάξει άρδην με το τριφύλλι να παίζει πλέον με μεγαλύτερη σιγουριά.

Ο ταλαντούχος γκολκίπερ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει ακόμα και την τρίτη θέση αν συνεχίσει με την ίδια απόδοση.

"Είμαι καλύτερα, σχεδόν έτοιμος να επιστρέψω, πλέον στο τελικό στάδιο. Ούτε γύψος, ούτε τίποτα και ελπίζω πως τελείωσε και αυτή η περιπέτεια".

Για έναν τερματοφύλακα είναι ότι χειρότερο ένας τραυματισμός στο χέρι;
"Ναι ακριβώς γιατί ένας οποιοσδήποτε άλλος παίκτης θα μπορούσε να είχε επιστρέψει μέσα σε λίγες εβδομάδες. Το ίδιο είχε και ο Αλεξανδρόπουλος, ένα μικρό σπάσιμο, και έπαιξε κιόλας αλλά για μένα πρέπει να επανέλθω 110% για να μπορέσω να γυρίσω".

Σε άφησε λίγο πίσω ο τραυματισμός;
"Σίγουρα με άφησε πίσω σε κρίσιμο σημείο κιόλας, είχαμε πολλά ματς θα μπορούσα να είμαι διαθέσιμος στον προπονητή να βοηθήσω την ομάδα και τον εαυτό μου ώστε να προχωρήσω περισσότερο".

Πότε ελπίζεις τελικά να μπορέσεις να φορέσεις τη φανέλα ξανά της ομάδας;
"Ελπίζω από την επόμενη κιόλας εβδομάδα να μπαίνω στην προπόνηση κανονικά και από εκεί και πέρα όποτε χρειαστεί και θέλει ο κόουτς θα είμαι έτοιμος να με χρησιμοποιήσει".

Ως παρατηρητής του αγώνα με την Ξάνθη τι σου άρεσε;
"Αυτό που είδα με την Ξάνθη είναι ότι μπήκαμε δυνατά. Δείχναμε μέσα στο γήπεδο ότι θα κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι. Εγώ από την τηλεόραση ένοιωθα πως αυτό το παιχνίδι δεν θα το χάναμε. Φαινόταν η διάθεση που είχαμε, πως ήμασταν σοβαροί, συγκεντρωμένοι και ήταν σίγουρο πως θα ερχόταν αυτό το αποτέλεσμα.

Είμαστε σε καλή κατάσταση τελευταία, έχουμε κάνει ένα καλό σερί και δείχνει η ομάδα πως βρίσκει τα πατήματα της γιατί είναι η αλήθεια πως είχαμε αδικήσει τους εαυτούς μας το τελευταίο διάστημα. Η ποιότητα μας δεν είναι για αυτό που δείχναμε στο γήπεδο".

Τι άλλαξε σε όλο αυτό το διάστημα γιατί ο Παναθηναϊκός κάποια στιγμή άρχισε να παίρνει αποτελέσματα; "Ναι αλλά δεν είχαμε και διάρκεια. Μπορεί να παίρναμε κάποια αποτελέσματα αλλά δεν είχαμε διάρκεια. Μετά ξανά επιστρέφαμε στις κακές εμφανίσεις. Αυτή η νίκη με τα Γιάννινα μας έδωσε, ο τρόπος που ήρθε, μας έδωσε το έναυσμα ώστε να είμαστε σταθεροί και δυνατοί μέσα στα παιχνίδια από την αρχή μέχρι το τέλος και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό".

Είστε πλέον τέταρτοι, μπορείτε να κυνηγήσετε και την ΑΕΚ;
"Σίγουρα μπορούμε, το θέμα είναι να κρατήσουμε τις εμφανίσεις που κάνουμε το τελευταίο διάστημα. Στα play off θα έχουμε πολλά ματς ακόμα. Σίγουρα αυτός είναι ο πρώτος στόχος, να είμαστε εκεί πέρα και από εκεί και πέρα να κυνηγήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίσετε παιχνίδια, ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που είναι κομβικό για την προσπάθεια που κάνετε για τα play off;
"Είναι σημαντικό παιχνίδι γιατί είναι και ο Ατρόμητος από τις ομάδες που προσπαθούν να μπουν στα play off. Έχουμε το πλεονέκτημα πως είναι και στην έδρα μας, οπότε αν μπούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι θα πιέσουμε περισσότερο τον Ατρόμητο και νομίζω θα τα καταφέρουμε".

Το παιχνίδι θα κριθεί στην υπομονή; Βλέπεις κίνδυνο;
"Καθαρά στο χέρι μας εννοείται ότι δεν είναι, παίζει και ο αντίπαλος ποδόσφαιρο. Αν εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε θα είναι δύσκολο για τον αντίπαλο να μπορέσει να πάρει κάτι θετικό".

Πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει η παρουσία του κόσμου, σας έχει λείψει αρκετά φέτος;
"Ο κόσμος βοηθάει πολύ, τον θέλουμε δίπλα μας να μας στηρίζει. Τώρα ο καθένας έχει τους λόγους του για να έρχεται ή να μην έρχεται. Σε άλλο μπορεί να μην του αρέσει αυτό που βλέπει, η προσπάθεια που γίνεται, το θέαμα. Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ